Test Yohe 935 SV: Εισαγωγή στις ECE 22.06 προδιαγραφές

Η Yohe μπαίνει δυναμικά στη νέα εποχή, με το 935 SV να είναι το πρώτο της κράνος με τις τελευταίες προδιαγραφές ECE 22.06.

Δοκιμάζουμε το ανοιγόμενο κράνος Yohe 935 SV

Η Yohe ιδρύθηκε το 1993 και σήμερα είναι ναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου παγκοσμίως. Μάλιστα κατασκευάζει κράνη για λογαριασμό πολλών γνωστών εταιρειών, οι οποίες στη συνέχεια τα λανσάρουν στην αγορά με διαφορετικό όνομα και το δικό τους λογότυπο, χωρίς καμία τροποποίηση των προδιαγραφών ή των χαρακτηριστικών τους. Η Yohe ακολουθεί κατά πόδας τις εξελίξεις και το 935 SV είναι το πρώτο της κράνος που πληροί τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφάλειας ECE 22.06 και το οποίο παραλάβαμε από τη Moto Πήγασος που έχει αναλάβει την εισαγωγή και τη διάθεση των προϊόντων της Yohe στη χώρα μας.

EPS πέντε διαφορετικών πυκνοτήτων και προδιαγραφές ECE 22.06

Το 935 SV είναι ένα ανοιγόμενο κράνος με εξωτερικό κέλυφος κατασκευασμένο από πρωτογενή ABS υψηλής αντοχής με πρόσθετα ελεγχόμενης σκληρότητας. Για την αποτελεσματική απορρόφηση των δυνάμεων έχει χρησιμοποιηθεί EPS πέντε διαφορετικών πυκνοτήτων, όταν οι περισσότεροι κατασκευαστές χρησιμοποιούν τρία. Ο σχεδιασμός του είναι σπορ και αεροδυναμικός με το πίσω μέρος να στενεύει και να χαμηλώνει, ενώ το κέλυφος σχηματίζει και μια μικρή αεροτομή για μεγαλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες. Το οβάλ του είναι Ευρωπαϊκό για σωστή εφαρμογή, εύκολο βάλε - βγάλε και άνεση. Η αντιχαρακτική ζελατίνα του έχει πάχος 3 χιλιοστά και άριστη διαύγεια, χωρίς να εμφανίζει αντανακλάσεις στη νυχτερινή οδήγηση. Μάλιστα, διαθέτει αναμονές για αντιθαμβωτική μεμβράνη Pinlock και έχει 2 προεξοχές για να μπορείς εύκολα να την ανοιγοκλείνεις με το δεξί ή με το αριστερό χέρι, ενώ ο μηχανισμός της επιτρέπει την εύκολη αντικατάστασή της χωρίς εργαλεία. Για τα πρακτικά να αναφέρουμε ότι η ζυγαριά ακριβείας έδειξε 1.750 γραμμάρια σε Medium μέγεθος, νούμερο φυσιολογικό, αν αναλογιστούμε ότι έχουμε να κάνουμε με ανοιγόμενο κράνος  και τις συνθήκες που επιβάλουν οι ECE 22.06 προδιαγραφές. Αξίζει να αναφέρουμε ότι συνοδεύεται από 2 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και υπάρχει άμεση διαθεσιμότητα ανταλλακτικών. Τα 2 μεγέθη στο εξωτερικό κέλυφος δίνουν συνολικά 6 νούμερα από XS έως ΧΧL και είναι διαθέσιμο σε μονόχρωμο ή με γραφικά.

Ανοιγόμενο με διπλή πιστοποίηση

Ένα flip up κράνος έχει πολλά πλεονεκτήματα, καθώς μπορείς να το έχεις ανοικτό τις μέρες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και δεν χρειάζεται να το βγάζεις σε σύντομες στάσεις, στοιχείο που θα εκτιμήσουν οι επαγγελματίες του delivery. Το άνοιγμά του γίνεται πανεύκολα με κουμπί στο κάτω μέρος του σαγονιού, ενώ ο μηχανισμός ασφάλισης είναι στιβαρός, κατασκευασμένος εξ`ολοκλήρου από μέταλλο με τα pins να έχουν μεγαλύτερη διάμετρο σε σχέση με άλλες προτάσεις τις αγοράς. Φυσικά, το 935 SV διαθέτει διπλή πιστοποίηση P-J, που σημαίνει ότι παρέχει αποδεδειγμένη ασφάλεια είτε είναι ανοιχτό, είτε κλειστό. Επίσης, υπάρχει μηχανισμός που «κλειδώνει» το σαγόνι όταν είναι ανοιχτό, ώστε να μην μπορεί να κλείσει απότομα όταν πέσεις σε λακκούβα, αν και δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ τέτοιο πρόβλημα όσο το είχαμε στη διάθεσή μας, ακόμα και χωρίς να είναι ασφαλισμένο.    

Με αναδιπλούμενη φιμέ εσωτερική ζελατίνα

Το εσωτερικό του είναι πολύ ποιοτικό με τα μαξιλαράκια της επένδυσης να έχουν πλούσιο αφρώδες. Η 3D επένδυση είναι υποαλλεργική και αφαιρείται εύκολα για να πλυθεί ή να αντικατασταθεί, καθώς κουμπώνει. Επίσης υπάρχει διάτρητο φιλέ σε όμορφο κόκκινο χρώμα που την χωρίζει από το EPS, καθώς και υποδοχή για τα ακουστικά κάποιου συστήματος ενδοεπικοινωνίας. Στο πίσω μέρος της χαμηλά υπάρχει μεγάλο ανακλαστικό που σε κάνει πιο ορατό κατά τη νυχτερινή οδήγηση. Ένα ακόμα στοιχείο που εκτοξεύει την πρακτικότητα είναι η αναδιπλούμενη φιμέ εσωτερική ζελατίνα που καταργεί την ανάγκη χρήσης γυαλιών ηλίου. Ανεβοκατεβαίνει από έναν λεβιέ στην αριστερή πλευρά του κράνους και μπορεί να «κουμπώσει» όταν είναι ανεβασμένη για να μην κατέβει σε κάποιο απότομο τράνταγμα.
Το κούμπωμα και η αφαίρεση του κράνους γίνονται εύκολα χάρη στη μικρομετρική καστάνια. Διαθέτει επιρρίνιο και 100% αντιανεμικό υποσιάγωνο πλήρους κάλυψης τύπου neoprene, ενώ συνοδεύεται από πουγκί φύλαξης και μεταφοράς.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ΜΟΤΟ ΠΗΓΑΣΟΣ  ΚΕΙΣΟΓΛΟΥ Π.ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Λ. Ελ. Βενιζέλου 26, 17676, Καλλιθέα

Ρωτήστε περισσότερα