Ο τετρακύλινδρος κινητήρας 1.340 κ.εκ δέχθηκε αρκετές αλλαγές ώστε να καλύπτει τις προδιαγραφές Euro 5, αυξάνοντας την απόδοσή του στο χαμηλό μεσαίο φάσμα στροφών αλλά και τη μακροζωία του.

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας 1.340 κ.εκ δέχθηκε αρκετές αλλαγές ώστε να καλύπτει τις προδιαγραφές Euro 5, αυξάνοντας την απόδοσή του στο χαμηλό μεσαίο φάσμα στροφών αλλά και τη μακροζωία του.

Κινητήρας

Κινητήρας

  • Ο τετρακύλινδρος κινητήρας 1.340 κ.εκ δέχθηκε αρκετές αλλαγές ώστε να καλύπτει τις προδιαγραφές Euro 5, αυξάνοντας την απόδοσή του στο χαμηλό μεσαίο φάσμα στροφών αλλά και τη μακροζωία του.
  • Κινητήρας
  • Κινητήρας

Κινητήρας

Παρότι οι περισσότεροι Fan του μοντέλου περίμεναν έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα που θα ξεπερνούσε κατά πολύ τους 200 ίππους, η Suzuki είχε άλλη γνώμη κρατώντας ως βάση το γνωστό τετρακύλινδρο σύνολο των 1.340 κυβικών που είχαμε γνωρίσει από την προηγούμενη γενιά. Προχώρησε όμως σε αρκετές βελτιώσεις προκειμένου να καλύπτονται  οι προδιαγραφές Euro 5 χωρίς να χάσει σε απόδοση. Μπορεί οι 175,4 ίπποι που έφτασαν στον πίσω τροχό στο δυναμόμετρο να είναι κατά τι λιγότεροι από την προηγούμενη γενιά, ο σκοπός των αλλαγών όμως ήταν να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο το χαμηλομεσαίο φάσμα που ούτως ή άλλως ήταν το δυνατό σημείο της Hayabusa, αλλά και η μακροζωία του κινητήρα, αφού μια τέτοια μοτοσυκλέτα προορίζεται για πολλές χιλιάδες γρήγορα χιλιόμετρα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Συναντάμε λοιπόν ανασχεδιασμένο θάλαμο καύσης για βελτιωμένη ροή κατά 5%, ελαφρύτερα έμβολα, πιο άκαμπτες και ελαφριές μπιέλες, νέους εκκεντροφόρους με διαφορετικό προφίλ, νέο τεντωτήρα καδένας, ανασχεδιασμένο στρόφαλο – στροφαλοθάλαμο με νέες διόδους λαδιού, καθώς και νέα ρουλεμάν στο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο συνεργάζεται με επίσης νέο συμπλέκτη ολίσθησης. Διαφορές υπάρχουν στο ψυγείο για βελτιωμένη ροή αέρα και υψηλότερη αποδοτικότητα, αλλά και στο φιλτροκούτι το οποίο συνεργάζεται με νέα εισαγωγή ram air και πλέον είναι μεγαλύτερο κατά 1,2 λίτρα έχοντας κυματοειδές σχήμα που βελτιώνει την ακαμψία του αλλά και τον ήχο της εισαγωγής όταν ανοίγεις το γκάζι.

Η 3η γενιά της Hayabusa εφοδιάζεται επίσης με ηλεκτρονικό γκάζι ride by wire, νέα μπεκ καθώς και με νέα σώματα ψεκασμού τα οποία είναι μεγαλύτερα κατά 1χιλ σε διάμετρο (44χιλ) αλλά και μακρύτερα κατά 12χιλ. Φυσικά το σύστημα της εξάτμισης δεν θα μπορούσε να μείνει ίδιο, οπότε συναντάμε διαφορές τόσο στο μπροστινό του τμήμα (ένας νέος σωλήνας συνδέει την εξαγωγή των καυσαερίων στους κυλίνδρους 1 και 4 όπως και ο σωλήνας που ήδη υπήρχε από την προηγούμενη γενιά για τους κυλίνδρους 2, 3) όσο και στα δύο τελικά (με ενσωματωμένους καταλύτες) που παρότι φαίνονται ογκώδη είναι κατά 2 λίτρα μικρότερα σε όγκο, συμβάλλοντας ώστε το συνολικό βάρος της εξάτμισης να είναι μειωμένο κατά 2κιλά σε σχέση με αυτό του προηγούμενου μοντέλου, παράγοντας ταυτόχρονα και πιο βαρύ ήχο.

Η σημαντικότερη όμως διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές είναι η προσθήκη εξελιγμένων ηλεκτρονικών, καθώς πλέον η Hayabusa εφοδιάζεται με μονάδα IMU 6 αξόνων της Bosch και όλα τα απαραίτητα ηλεκτρονικά βοηθήματα που μπορείς να ζητήσεις από μια σύγχρονη μοτοσυκλέτα επιδόσεων. Έτσι τα 6 διαφορετικά mode απόδοσης (3 στάνταρ + 3 πλήρως παραμετροποιήσιμα από τον αναβάτη) συνδυάζονται με traction control 10 επιπέδων το οποίο επεμβαίνει σύμφωνα με την κλίση, σύστημα αντισούζας 10 επιπέδων, launch control 3 επιπέδων, ρυθμιζόμενο φρένο κινητήρα 3 επιπέδων (τα παραπάνω μπορούν να απενεργοποιηθούν), quick shifter δύο κατευθύνσεων, αλλά και συστήματα που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του αναβάτη. Συναντάμε λοιπόν easy start για εκκίνηση με ένα στιγμιαίο πάτημα της μίζας, cruise control, περιοριστή ταχύτητας για να θέτεις τη μέγιστη ταχύτητα στα ταξίδια σου σύμφωνα με τα όρια, καθώς και το γνωστό σύστημα της Suzuki Hill Hold Control για εύκολες εκκινήσεις σε ανηφόρα.

Αύξησε την ισχύ της Suzuki Hayabusa με φίλτρο DNA, το πρώτο ελληνικό προϊόν που χρησιμοποιήθηκε σε μαζική παραγωγή μοτοσυκλέτας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

SUZUKI: scooter κάνε το δικό σου .. εύκολα!