• 1.459 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
    Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test STR Lupus: Οι ECE 22.06 προδιαγραφές είναι προσιτές

Και ενώ περιμέναμε τα κράνη να ακριβύνουν με τις νέες, αυστηρότερες προδιαγραφές ECE 22.06, έρχεται η STR να μας διαψεύσει με το Lupus.

Δοκιμάζουμε το full face κράνος STR Lupus

Ενδεικτική Τιμή: 54,40 ευρώ

Η STR είναι γνωστή στους Έλληνες μοτοσυκλετιστές από τη μεγάλη γκάμα σε value for money κράνη, αλλά διαθέτει ακόμα είδη ένδυσης και αξεσουάρ αναβάτη και μοτοσυκλέτας. Η εταιρεία ακολουθεί κατά πόδας τις εξελίξεις και παρουσίασε το Lupus, πρώτο της κράνος ECE 22.06 προδιαγραφών, το οποίο παραλάβαμε από τη Motoway, ενώ ξαφνιαστήκαμε ευχάριστα από την τιμή του, αφού περιμέναμε ότι τα προσιτά κράνη θα ακριβύνουν εξαιτίας της αναβάθμισης που προστάζουν οι νέες προδιαγραφές.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Διαθέτει αναμονές για φωτοχρωμική αντιθαμβωτική μεμβράνη FogOff

Το Lupus είναι ένα full face κράνος κατασκευασμένο από Polycarbonate, ένα υλικό που συναντάμε ακόμα και σε κράνη πολλαπλάσιας τιμής, καθώς απορροφά αποτελεσματικά τις δυνάμεις της κρούσης και έχει χαμηλό βάρος. Η STR χρησιμοποιεί την τεχνολογία Anti-UV για την προστασία του βερνικιού, που αποτρέπει το “θάμπωμα” του χρώματος και διατηρεί τη βαφή σαν καινούργια για πολύ καιρό. Το κέλυφος έχει όμορφη, αεροδυναμική σχεδίαση και με τους αεραγωγούς να είναι όμορφα ενσωματωμένοι χωρίς να προεξέχουν, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει μικρή αεροτομή για μεγαλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες. Η διάφανη, αντιχαρακτική ζελατίνα πάχους 2 χιλιοστών έχει εξαιρετική διαύγεια και προσφέρει πολύ καλή ορατότητα και όπως διαπιστώσαμε στην πράξη δεν εμφανίζει περίεργες αντανακλάσεις κατά τη νυχτερινή οδήγηση. Πολύ θετικό είναι ότι διαθέτει αναμονές για αντιθαμβωτική μεμβράνη, στοιχείο που έλειπε από άλλα κράνη της STR που έχουν περάσει από τα χέρια μας. Μάλιστα δεν δέχεται οποιαδήποτε μεμβράνη, αλλά τη φωτοχρωμική FogOff, η οποία σκουραίνει ανάλογα με την έκθεσή της στην UV ακτινοβολία, κάνοντας πιο ξεκούραστη την οδήγηση τις ηλιόλουστες ημέρες. Ο μηχανισμός της ζελατίνας επιτρέπει τη γρήγορη αφαίρεσή της χωρίς εργαλεία και έχει όμορφο carbon look, όπως και το σημείο που αυτή «ασφαλίζει». Περιμετρικά υπάρχει τσιμούχα στεγανοποίησης που δεν αφήνει το νερό της βροχής να εισχωρήσει.

Πληροί τις ECE 22.06 προδιαγραφές

Σύμφωνα με τη ζυγαριά μας το STR Lupus ζυγίζει 1.430 γραμμάρια σε Medium, νούμερο απόλυτα λογικό για τα δεδομένα που έχουν επιφέρει οι νέες προδιαγραφές. Ρυθμιζόμενοι αεραγωγοί στο πηγούνι και το μέτωπο φροντίζουν ώστε να μπαίνει φρέσκος αέρας στο εσωτερικό, ενώ περνά από εσωτερικά κανάλια και αποβάλλεται από απαγωγό ενσωματωμένο στην αεροτομή. Φορώντας το διαπιστώνεις ότι αγκαλιάζει σωστά το κεφάλι, αλλά θα θέλαμε λίγο περισσότερο αφρώδες υλικό και πιο ωραία αίσθηση από τα μαξιλαράκια. Πάντως, όλη η επένδυση είναι κουμπωτή και αφαιρείται πανεύκολα, οπότε μπορεί να πλυθεί ώστε να είναι το εσωτερικό του κράνους πάντα φρέσκο και καθαρό. Διαθέτει ενσωματωμένο επιρρίνιο, ώστε τα χνώτα σου να οδηγούνται κάτω και έξω από το κράνος, αποτρέποντας το θάμπωμα της ζελατίνας, ενώ για το ασφαλές και εύκολο κούμπωμα φροντίζει η μικρομετρική καστάνια. Είναι διαθέσιμο σε τέσσερα νούμερα από Medium έως XXL και η συσκευασία περιλαμβάνει υποσιάγωνο και πουγκί μεταφοράς.

Η άποψή μας

Το Lupus είναι ένα από τα πιο προσιτά κράνη ECE 22.06 προδιαγραφών, οπότε προσφέρει πιστοποιημένα υψηλά επίπεδα ασφάλειας. Έχει όμορφο σπορ σχεδιασμό και χαμηλό βάρος για πιο άνετες μετακινήσεις. Τα επιμέρους εξαρτήματα (αεραγωγοί, ζελατίνα) έχουν καλό φινίρισμα και όμορφη αίσθηση κατά τη λειτουργία τους με τη συνολική ποιότητα κατασκευής να μην αφήνει περιθώρια για παράπονα.  
 
Πληροί τις ECE 22.06 προδιαγραφές
Διαθέτει αναμονές για φωτοχρωμική αντιθαμβωτική μεμβράνη FogOff
1.430 γραμμάρια σε Medium μέγεθος
Τεχνολογία Anti-UV για να μη «θαμπώνει» το χρώμα.

 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

MOTOWAY ΚΑΜΠΡΑΝΗΣ Α.Ε.
ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 59,
54627, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ,

Ρωτήστε περισσότερα