• 1.459 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
    Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test STR Flipper: Οικονομικό και πρακτικό flip-up

Το STR Flipper είναι ιδανικό για εσένα που ψάχνεις δύο κράνη σε ένα (full-face & jet), να είναι πρακτικό και να μπορείς να το φοράς με άνεση χειμώνα καλοκαίρι μέσα στην πόλη, κι όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Δοκιμάζουμε το ανοιγόμενο κράνος STR Flipper

Η ελληνική αγορά έχει γνωρίσει αρκετά καλά τα προϊόντα της STR, καθώς είναι μία εταιρεία που προσφέρει λύσεις για αναβάτες και μοτοσυκλέτες, με κύριο γνώμονα πάντα τα «Value for Money» χαρακτηριστικά. Η γκάμα της θα λέγαμε πως είναι πληρέστατη, αφού απαρτίζεται από κράνη, μπουφάν, γάντια μέχρι κουκούλες και βαλίτσες για την «καλή» σας. Αυτή τη φορά όμως, αναζητούσαμε ένα κράνος που να είναι πρακτικό και να μπορεί να φορεθεί με άνεση χειμώνα-καλοκαίρι και το σπαστό κράνος STR Flipper που παραλάβαμε από τη Motoway, διαθέτει όλα τα παραπάνω.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Δύο κράνη σε ένα

Αρχικά, το STR Flipper είναι ένα κράνος που ανήκει στη flip-up κατηγορία ή κοινώς στα «σπαστά», η οποία έχει γίνει αρκετά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια καθώς είναι αρκετά πρακτική στην καθημερινή χρήση συνδυάζοντας τα θετικά δύο κόσμων, των full-face και των jet κρανών. Το Flipper έχει λοιπόν τη δυνατότητα πατώντας απλώς ένα κουμπί να ανοιγοκλείνει το σαγόνι, μετατρέποντας το ανά πάσα στιγμή από ανοιχτό σε κλειστό και το αντίστροφο. Αυτός ο μηχανισμός βέβαια είναι κι ένας από τους λόγους που το βάρος βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, εφόσον η δική μας ζυγαριά ακριβείας έδειξε 1,63 kg σε M μέγεθος. Αυτό το νούμερο γίνεται αισθητό κι όταν το φορέσεις, ωστόσο θα πρέπει να περάσεις πάνω από δύο ώρες συνεχούς οδήγησης για να γίνει κουραστικό.

Κατασκευασμένο από Polycarbonate και με ειδικό βερνίκι

Περνώντας σε πιο τεχνικά χαρακτηριστικά, να αναφέρουμε πως το STR Flipper είναι κατασκευασμένο από Polycarbonate, ένα υλικό που καλύπτει τις απαιτούμενες ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας κρατώντας ταυτόχρονα το κόστος χαμηλά. Εκτός των παραπάνω, το Flipper διαθέτει και μία ειδική επίστρωση στο εξωτερικό βερνίκι που θα προστατεύσει τη βαφή από τις ακτινοβολίες UV, διατηρώντας το χρώμα «ζωντανό» για πολύ καιρό. Μπροστά συναντάμε μία μεγάλη διάφανη ζελατίνα, η οποία αφαιρείται εύκολα χάρη στο σύστημα ταχείας απασφάλισης, αν και θα θέλαμε να εφαρμόζει καλύτερα με τις περιμετρικές τσιμούχες για να μειωθούν ακόμα περισσότερο τα επίπεδα θορύβου. Εκτός όμως της κύριας, θα βρεις και μία εσωτερική φιμέ ζελατίνα που καλύπτει ικανοποιητικά την περιοχή ων ματιών, αρκετά χρήσιμη για τις ηλιόλουστες μέρες της χώρας μας, ενώ ο χειρισμός της γίνεται «παιχνιδάκι» χάρη στον πλαϊνό μοχλό.

Με σύστημα εξαερισμού

Μπορεί το Flipper να μετατρέπεται και σε ένα ανοιχτό κράνος, αλλά η STR το εφοδίασε με ένα σύστημα καναλιών εξαερισμού, το οποίο αποτελείται από τρεις ρυθμιζόμενους αεραγωγούς -δύο στο επάνω μέρος, ένας στο σαγόνι- και τρεις οπές στο πίσω μέρος. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα δροσερό κανάλι αέρα στο εσωτερικό, που μπορεί να προσφέρει μία δόση ανακούφισης στις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρουμε πως χρειάζεται λίγο παραπάνω προσπάθεια για να χειριστείς τα κουμπιά των ρυθμιζόμενων αεραγωγών, πόσο μάλλον όταν φοράς χοντρά γάντια, κάτι που δεν αποτελεί πρόβλημα αν τους έχει ρυθμίσει από πριν.

Η άποψή μας

Το STR Flipper είναι ένα κράνος που μπορεί να τα συνδυάσει όλα, ιδανικό για όλες τις εποχές του χρόνου. Μπορεί εύκολα να μετατραπεί από ένα full-face σε ένα ανοιχτό jet, με ότι συνεπάγεται αυτό στον τομέα της πρακτικότητας και της ευκολίας στις καθημερινές σου μετακινήσεις, ενώ σίγουρα δε θα χρειαστεί να δώσεις μία περιουσία για την αγορά του.

Ανάμεσα σε δυο κόσμους!
Με μια κίνηση μετατρέπεται από κλειστό σε ανοιχτό.
Διαθέτει εσωτερική φιμέ ζελατίνα για μη φοράς γυαλιά ηλίου.
Έχει ειδική επίστρωση στο βερνίκι για μεγαλύτερη αντοχή.
Η ζελατίνα αφαιρείται χωρίς εργαλεία για να την καθαρίζεις εύκολα.
Μήπως τελικά τα «σπαστά» κράνη είναι η ιδανική λύση για όλο το χρόνο;

 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

MOTOWAY ΚΑΜΠΡΑΝΗΣ Α.Ε.
ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 59,
54627, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ,

Ρωτήστε περισσότερα

Smart accessories για smart αναβάτες