Test SMK Retro: Διαχρονικό μέσα κι έξω

Το full face κράνος Retro της SMK δεν μένει μόνο στην εξωτερική εμφάνιση, αφού με την δερμάτινη εσωτερική επένδυση, προσφέρει κάτι το διαφορετικό δικαιολογώντας απόλυτα το όνομά του.

Η SMK Helmets έχει πάνω από 50 χρόνια εμπειρία στην κατασκευή κρανών, αφού βρίσκεται στον χώρο από το 1972. Όλα ξεκίνησαν όταν δυο αδέρφια κατασκεύασαν ένα κράνος στο γκαράζ του σπιτιού τους με το χρώμα να στεγνώνει στον οικιακό φούρνο και την επένδυση να είναι χειροποίητη. Η αυξανόμενη ζήτηση για κράνη σύντομα οδήγησε στη δημιουργία ενός εργοστασίου το οποίο καταστράφηκε εντελώς από πυρκαγιά, που προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα το 1978. Η οικογενειακή επιχείρηση όμως κατάφερε να στηθεί από την αρχή και μάλιστα με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, αφοσίωση και δίψα για επιτυχία. Σήμερα, η SMK είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κρανών της Ινδίας με τα προϊόντα της να εξάγονται σε περισσότερες από 50 χώρες, ενώ η γκάμα της είναι υπερπλήρης, αφού περιλαμβάνει full face, ανοιγόμενα, jet και off road κράνη. Στη χώρα μας εισάγονται από την Inter Cars, η οποία μας προμήθευσε με ένα Retro για να γνωρίσουμε το συγκεκριμένο brand.      

Μοναδικό στιλ

Το Retro είναι ένα full face κράνος με ρετρό σχεδίαση, όπως υποδηλώνει το όνομά του, κατασκευασμένο από θερμοπλαστικό υλικό με δυο μεγέθη εξωτερικού κελύφους που δίνουν 5 συνολικά νούμερα, από XS έως XL. Ο σχεδιασμός του τραβάει τα βλέμματα, αφού παραπέμπει σε κράνη περασμένων δεκαετιών με το λείο, «στρογγυλό» σχήμα του το οποίο δεν διακόπτεται από αεραγωγούς, αιχμηρά σημεία ή αεροτομές. Είναι διαθέσιμο μονόχρωμο ή με γραφικά και στην δική μας περίπτωση το μαύρο ματ συνδυάζεται πολύ όμορφα με τις κόκκινες λεπτομέρειες και τα inox περιγράμματα στη βάση του κράνους και περιμετρικά στο σημείο που σφραγίζει η ζελατίνα. Μπορεί εμφανισιακά να παραπέμπει σε άλλες εποχές, αλλά έχουμε να κάνουμε με ένα σύγχρονης τεχνολογίας κράνος που χρησιμοποιεί EPS διαφορετικών πυκνοτήτων στο εσωτερικό για αποτελεσματική προστασία.

Ζελατίνα που αφαιρείται για να δώσεις το δικό σου στιλ

Η διάφανη ζελατίνα έχει υποστεί επεξεργασία ώστε να είναι ανθεκτική στις γρατζουνιές και διαθέτει αναμονές για αντιθαμβωτική μεμβράνη Pinlock. Ο μηχανισμός της έχει πολύ ωραία αίσθηση στο άνοιξε – κλείσε, ενώ η αφαίρεσή της γίνεται με ειδικό εργαλείο που παρέχεται στη συσκευασία. Το Retro σου επιτρέπει να δημιουργήσεις το δικό σου στιλ, αφού μπορείς να αφαιρέσεις τη ζελατίνα και να χρησιμοποιήσεις μάσκα ή γυαλιά, ενώ παρέχονται τα πλαστικά κομμάτια που μπαίνουν στη θέση του μηχανισμού σε αυτή την περίπτωση. Οι άνθρωποι της SMK αποδεικνύουν ότι δεν έχουν αφήσει τίποτα στην τύχη. Στο επάνω μέρος και στο σαγόνι υπάρχουν οπές εξαερισμού με όμορφη μεταλλική σήτα που στέλνουν φρέσκο αέρα στο εσωτερικό, χωρίς όμως να υπάρχει η δυνατότητα να κλείσουν.  

Δερμάτινη επένδυση

Η ρετρό αισθητική συνεχίζεται και στο εσωτερικό, όπου έχουμε συνδυασμό δέρματος και υφάσματος με την επένδυση να αποπνέει πολυτέλεια. Φορώντας το κράνος τα μαξιλαράκια με το ικανοποιητικό αφρώδες αγκαλιάζουν σωστά το κεφάλι και έχουν ωραία αίσθηση, ενώ η μυρωδιά του δέρματος είναι το κερασάκι στην τούρτα που συμπληρώνει ιδανικά την εμπειρία. Η επένδυση είναι φυσικά πλήρως αφαιρούμενη και μας άρεσε η δερμάτινη λωρίδα που καταλήγει σε κουμπί στο πίσω μέρος του κράνους. Το βάρος των 1.630 γραμμαρίων μπορεί να μην είναι αμελητέο σαν απόλυτο νούμερο, αλλά είναι σωστά κατανεμημένο και δεν γίνεται κουραστικό όταν το φοράς. Το κούμπωμά του γίνεται με Double D Ring, ενώ στη συσκευασία περιλαμβάνεται μπρελόκ και προστατευτικό πουγκί.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Inter Cars Greece
Ριζούντος 2 & Θράκης, 16777, Ελληνικό

Ρωτήστε περισσότερα