Test Pilot Snake SV: Με αποσπώμενη αεροτομή και δεύτερη φιμέ ζελατίνα

Αν αναζητάς ένα κράνος που να προσαρμόζεται στο γούστο και τις ανάγκες σου, η αποσπώμενη αεροτομή και η έξτρα φιμέ ζελατίνα που περιλαμβάνεται στη συσκευασία του Pilot Snake SV, θα σου επιτρέψουν να δώσεις το δικό σου στιλ.

Η Pilot είναι ακόμα μια ταχέως αναπτυσσόμενη μάρκα που είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Moto Market και κατασκευάζει κράνη με προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά επιλέγοντας πολύ προσεκτικά τις πρώτες ύλες. Τα προϊόντα της συμμορφώνονται με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές και χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα, ενώ οι τιμές τους είναι άκρως ανταγωνιστικές. Η γκάμα της είναι πλήρης καθώς περιλαμβάνει full face, ανοιγόμενα και jet κράνη, ενώ δεν λείπουν και αξεσουάρ όπως βάσεις κινητών / GPS και άλλα. Στο παρελθόν δεν είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάποιο κράνος της Pilot και η αρχή έγινε με το ολοκαίνουργιο Snake SV.


 

Αποσπώμενη αεροτομή για βελτιωμένη εμφάνιση και αεροδυναμική.


Πρόκειται για ένα full face κράνος με εξωτερικό κέλυφος από θερμοπλαστικό ABS, ένα υλικό που βλέπουμε στην πλειοψηφία των κρανών, καθώς προσφέρει χαμηλό βάρος και πολύ καλή διασπορά των δυνάμεων. Ο σχεδιασμός του είναι ιδιαίτερα σπορ και αεροδυναμικός χωρίς να έχουμε έντονες γωνίες και διακοσμητικά στοιχεία. Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η χορταστικού μεγέθους αεροτομή σε μαύρο ημιδιάφανο πλαστικό, που είναι αποσπώμενη. Βελτιώνει βέβαια τόσο πολύ την εμφάνιση που δύσκολα κάποιος θα αποφασίσει να την αφαιρέσει και ουσιαστικά ο μόνος λόγος για το κάνεις είναι επειδή αυξάνει το συνολικό μήκος του κράνους και ίσως δεν χωράει σε κάποια κεντρική βαλίτσα ή στον αποθηκευτικό χώρο ενός scooter. Αν πάντως την αφαιρέσεις, στη συσκευασία παρέχονται λαστιχένιες τάπες για να σφραγίσεις τις οπές που κουμπώνει. Το βάρος του Snake SV είναι 1.550 γραμμάρια σε Small μέγεθος, νούμερο απόλυτα φυσιολογικό για τα δεδομένα της κατηγορίας και των ECE 22.06 προδιαγραφών που καλύπτει. Στην πράξη δεν γίνεται αντιληπτό χάρη στη σωστή κατανομή, οπότε δεν προβληματίζει στην πολύωρη χρήση και μπορεί να ανταπεξέλθει τόσο σε ταξίδι όσο και σε επαγγελματική χρήση.

Περιλαμβάνεται δεύτερη φιμέ ζελατίνα


Η διάφανη αντιχαρακτική ζελατίνα προσφέρει ευρύ οπτικό πεδίο και υπάρχει άγκιστρο στην αριστερή πλευρά που την ασφαλίζει όταν είναι κλειστή. Πόντους στην εμφάνιση προσφέρει και ο carbon look μηχανισμός που επιτρέπει την γρήγορη αφαίρεση της ζελατίνας χωρίς εργαλεία. Έτσι μπορείς να τοποθετήσεις σε δευτερόλεπτα τη δεύτερη φιμέ ζελατίνα που περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Αυτή μπορεί να φαίνεται αρκετά σκουρόχρωμη, αλλά σύντομα συνειδητοποιείς ότι δεν σου περιορίζει την ορατότητα και δεν γίνεται κουραστική, αν σε πιάσει νύχτα ή όταν έχει συννεφιά. Και οι δυο ζελατίνες έχουν αναμονές για αντιθαμβωτική μεμβράνη ενώ μια τσιμούχα τύπου φούσκας φροντίζει ώστε να μην εισχωρήσει νερό στο εσωτερικό του κράνους.


 

Εσωτερική φιμέ ζελατίνα για τον ήλιο


Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιείς τη σκουρόχρωμη ζελατίνα τους μήνες που σκοτεινιάζει νωρίς, το Snake SV πάλι του επιτρέπει να αφήσεις τα γυαλιά ηλίου σπίτι καθώς διαθέτει εσωτερική φιμέ ζελατίνα που χειρίζεσαι από μοχλό στην αριστερή πλευρά. Μάλιστα αυτή «κλειδώνει» στην κάτω ή την πάνω θέση ώστε να μην ανεβοκατεβαίνει από τα τραντάγματα. Απόλυτα ικανοποιημένους μας άφησε η εσωτερική επένδυση με τα μαξιλαράκια να έχουν αφρώδες υλικό σε σωστή ποσότητα και σκληρότητα παρέχοντας άνεση ανεξάρτητα από τη διάρκεια της μετακίνησης. Φυσικά είναι πλήρως αφαιρούμενη και «κρύβει» το EPS που έχει αναμονές για σύστημα ενδοεπικοινωνίας. Για τον σωστό εξαερισμό φροντίζουν ρυθμιζόμενοι αεραγωγοί, ένας στο σαγόνι και δυο στο άνω μέρος, που διοχετεύουν φρέσκο αέρα στα εσωτερικά κανάλια, ενώ υπάρχει επιρρίνιο που στέλνει τα χνώτα προς τα κάτω αποτρέποντας το θάμπωμα της ζελατίνας. Το κλείσιμό του γίνεται με μικρομετρικό κούμπωμα και υπάρχει υποσιάγωνο για να μην περνά κρύος αέρας.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
MOTO MARKET A.E.
Θησέως 25, 17671, ΑΘΗΝΑ

Ρωτήστε περισσότερα