Test Pilot Alpha SV: Με δεύτερη ζελατίνα «καθρέπτη»

1.510 γραμμάρια σε Small μέγεθος
Περιλαμβάνεται δεύτερη ζελατίνα «καθρέπτης»
Αναμονές για σύστημα ενδοεπικοινωνίας

Τιμή: 109,90 ευρώ

Η Pilot μας έχει συνηθίσει σε υψηλής ποιότητας κράνη με εντυπωσιακό σχεδιασμό που πληρούν τις πιο αυστηρές προδιαγραφές. Πρόκειται για μια εταιρεία που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις πρώτες ύλες και την αεροδυναμική κατασκευάζοντας προϊόντα υψηλού value for money με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Στον κατάλογό της θα βρεις κράνη για κάθε χρήση, αφού περιλαμβάνει full face, ανοιγόμενα και jet, ενώ σταδιακά βλέπουμε να κάνουν την εμφάνισή τους και άλλα πρακτικά προϊόντα όπως βάσεις κινητών ή GPS. Η Pilot είναι μια εταιρεία άμεσα συνδεδεμένη με το Moto Market, το οποίο για τις ανάγκες της δοκιμής μας παραχώρησε ένα Alpha SV.

1.510 γραμμάρια σε Small μέγεθος

Ανήκει στην κατηγορία των full face και όπως τα περισσότερα κράνη, ανεξαρτήτως τιμής, είναι κατασκευασμένο από θερμοπλαστικό ABS για σωστή διασπορά των δυνάμεων και χαμηλό βάρος. Η εμφάνισή του θα λέγαμε ότι είναι συγκρατημένα σπορ με το πίσω μέρος να σχηματίζει μια διακριτική αεροτομή. Το βάρος του είναι 1.510 γραμμάρια σε Small μέγεθος, νούμερο απόλυτα φυσιολογικού δεδομένου του εξοπλισμού του και των ECE 22.06 προδιαγραφών που πληροί. Χρησιμοποιώντας το Aplha SV καθημερινά για ένα μήνα τόσο εντός, όσο και εκτός πόλης διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα άνετο κράνος, το βάρος του οποίου εξαφανίζεται όταν το φοράς και μπορεί πολύ εύκολα να ανταπεξέλθει σε τουριστική χρήση ή ακόμα και επαγγελματική χρήση.    

Περιλαμβάνεται δεύτερη ζελατίνα «καθρέπτης»

Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε μόλις ανοίξαμε το κουτί καθώς εκτός από τη διάφανη αντιχαρακτική ζελατίνα υπήρχε και μια δεύτερη τύπου «καθρέπτη», η οποία και αντικατέστησε άμεσα τη διάφανη, καθώς προσθέτει πόντους στην εμφάνιση και είναι πιο αποτελεσματική στην ηλιοφάνεια. Βέβαια, όταν πέσει ο ήλιος, η ορατότητα είναι σχεδόν αντίστοιχη με μια φιμέ, οπότε καλό θα ήταν να τοποθετήσεις τη διάφανη αν σκοπεύεις να ταξιδέψεις. Η αλλαγή γίνεται εύκολα χωρίς εργαλεία μέσα σε δευτερόλεπτα. Και οι δυο ζελατίνες έχουν αναμονές για αντιθαμβωτική μεμβράνη ενώ μια τσιμούχα φροντίζει ώστε να μην εισχωρήσει νερό στο εσωτερικό του κράνους. Φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψουμε την ύπαρξη δεύτερης εσωτερικής φιμέ ζελατίνας που χειρίζεσαι από έναν διακριτικό μοχλό στην αριστερή πλευρά του κράνους. Κατεβαίνει χαμηλά και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, ενώ «κλειδώνει» στην πάνω και την κάτω θέση.

Αναμονές για σύστημα ενδοεπικοινωνίας

Το σύστημα εξαερισμού αποτελείται από τέσσερις αεραγωγούς. Ο φρέσκος αέρας εισέρχεται από το πιγούνι και το μέτωπο, ενώ αποβάλλεται από έναν χαμηλού προφίλ απαγωγό στο πίσω μέρος. Ο μηχανισμός της ζελατίνας της επιτρέπει να μένει ελάχιστα ανοικτή για να μην θαμπώνει, ενώ σε αυτό συμβάλει και το ενσωματωμένο επιρίνιο που στέλνει τα χνώτα προς τα κάτω και έξω από το κράνος. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής απολαύσαμε τα υψηλά επίπεδα άνεσης που προσφέρει η εσωτερική επένδυση με τα μαξιλαράκια να έχουν πλούσιο και μαλακό αφρώδες υλικό. Είναι πλήρως αφαιρούμενη και διαθέτει σύστημα γρήγορης αφαίρεσης σε περίπτωση ατυχήματος, ενώ κρύβει επιμελώς τις αναμονές για ενδοεπικοινωνία. Το κούμπωμά του γίνεται με μικρομετρική καστάνια που καλύπτεται από ύφασμα για μεγαλύτερη άνεση, ενώ ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει και αφαιρούμενο υποσιάγωνο.     
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
MOTO MARKET A.E.
Θησέως 25, 17671, ΑΘΗΝΑ

Ρωτήστε περισσότερα