Test Origine Force: Ιταλική φινέτσα σε προσιτή τιμή

Με εντυπωσιακό σχεδιασμό, υψηλή ποιότητα κατασκευής και προσιτή τιμή το νέο Force της Origine είναι μια επιλογή που δεν μπορείς να αγνοήσεις.

Τιμή: 109 ευρώ

Η Origine είναι μια Ιταλική εταιρεία που εξειδικεύεται στα κράνη δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιλογή των πρώτων υλών και πραγματοποιώντας αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους σε όλα τα στάδια παραγωγής. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το τελικό προϊόν να είναι υψηλής ποιότητας και φυσικά όλα τα κράνη της εναρμονίζονται με τις πιο αυστηρές ECE 22.06 προδιαγραφές. Η γκάμα της καλύπτει κάθε χρήση αφού περιλαμβάνει full face, ανοιγόμενα και jet κράνη με σχεδίαση και γραφικά που θα καλύψουν κάθε γούστο. Μέχρι τώρα δεν είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάποιο κράνος της Origine και η αρχή έγινε με το Force, που μας παραχώρησε η Ν. ΚΕΣΙΣΟΓΛΟΥ Α.Ε., μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εισαγωγής και διανομής ανταλλακτικών και αξεσουάρ για μοτοσυκλέτα και αναβάτη.
 

Σπορ σχεδίαση



Το Force είναι ένα full face κράνος κατασκευασμένο από θερμοπλαστικό ABS, ένα υλικό που χρησιμοποιείται στην πλειοψηφία των κρανών ανεξαρτήτως τιμής εξαιτίας της αποτελεσματικότητάς του στη διασπορά των δυνάμεων. Ο σχεδιασμός του κελύφους είναι ιδιαίτερα σπορ με το πιγούνι να είναι «μυτερό» και το πίσω μέρος να χαμηλώνει αρκετά καταλήγοντας σε μια μεγάλων διαστάσεων αεροτομή. Η δυναμική εμφάνιση ενισχύεται και από τα διακριτικά «νεύρα» που διατρέχουν το μεγαλύτερο μέρος του εξωτερικού κελύφους. Η ζυγαριά ακριβείας έδειξε 1.740 γραμμάρια σε Medium μέγεθος, νούμερο που μπορεί να είναι πάνω από τον μέσο όρο της κατηγορίας, αλλά στην πράξη θα γίνει αντιληπτό μόνο μετά από πολύωρη χρήση, χάρη στη σωστή κατανομή και την προσεκτικά μελετημένη αεροδυναμική.
 

Με εσωτερική φιμέ ζελατίνα



Το Force έρχεται με διάφανη ζελατίνα, η οποία έχει αναμονές για αντιθαμβωτική μεμβράνη Pinlock. Ο μηχανισμός της όμως σου επιτρέπει να την αφήνεις λίγο ανοιχτή αποτρέποντας το θάμπωμα, ενώ αν χρειαστεί να αντικατασταθεί, αυτό είναι θέμα δευτερολέπτων καθώς δεν χρειάζονται εργαλεία. Επίσης, υπάρχει ενσωματωμένη εσωτερική φιμέ ζελατίνα την οποία χειρίζεσαι από ένα πρακτικό λεβιεδάκι στην αριστερή πλευρά. Μάλιστα κατεβαίνει αρκετά χαμηλά προσφέροντας πολύ καλή προστασία, οπότε δεν χρειάζεται να παιδεύεσαι με γυαλιά ηλίου.      

Διακριτικό σύστημα αεραγωγών

Φρέσκος αέρας εισέρχεται από ρυθμιζόμενους αεραγωγούς στο πιγούνι και το άνω μέρος, με τους τελευταίους να είναι όμορφα ενσωματωμένοι στο κέλυφος χωρίς να προεξέχουν καθόλου, στοιχείο που κάνει πιο εύκολη την αποθήκευση του Force κάτω από τη σέλα ενός scooter. Ο αέρας αποβάλλεται από μια οπή που είναι καλά κρυμμένη πίσω από την αεροτομή. Η ποιότητα κατασκευής δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παράπονα, αφού η συναρμογή και το φινίρισμα των επιμέρους εξαρτημάτων είναι αντίστοιχα ακριβότερων προτάσεων. Πολύ καλές εντυπώσεις μας άφησε και η εσωτερική επένδυση καθώς έχει αρκετό αφρώδες και ωραία αίσθηση προσφέροντας υψηλά επίπεδα άνεσης, ενώ είναι πλήρως αφαιρούμενη και μπορεί να πλυθεί. Θα θέλαμε ιδανικά το EPS να ήταν έτσι διαμορφωμένο ώστε να επιτρέπει την τοποθέτηση κάποιου συστήματος ενδοεπικοινωνίας. Το κλείσιμό του γίνεται με μικρομετρική καστάνια εξολοκλήρου κατασκευασμένη από μέταλλο με τα λουράκια να καλύπτονται από ύφασμα, ενώ υπάρχει και ένας δακτύλιος για την ασφάλιση του κράνους πάνω στο scooter ή τη μοτοσυκλέτα.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Ν. ΚΕΣΙΣΟΓΛΟΥ Α.Ε.
Νεοφ. Μεταξά 33, 10439, Αθήνα

Ρωτήστε περισσότερα