• 1.459 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
    Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test LS2 Vector II: Το μοναδικό στην Ελλάδα με 6 κελύφη

Ο αντικαταστάτης του Vector EVO κάνει δυναμική είσοδο στην αγορά με 6 μεγέθη για το εξωτερικό κέλυφος, προηγμένο σύστημα αεραγωγών, εσωτερική φιμέ ζελατίνα, μαγνητικό κούμπωμα στο λουράκι και φυσικά τις τελευταίες προδιαγραφές ασφάλειας ECE 22.06.

Δοκιμάζουμε το νέο full face κράνος Vector II της LS2.

Τιμή:
249 ευρώ μονόχρωμο
269 ευρώ με γραφικά

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο συμβίωσης με το Vector EVO, ήρθε η ώρα της αναβάθμισης καθώς η Α. Κιούπης και Σια Ο.Ε., η εταιρεία που εισάγει και διανέμει στη χώρα μας τα προϊόντα της LS2, μας παραχώρησε το ολοκαίνουργιο full face Vector II, το οποίο είναι το μοναδικό κράνος (ανεξαρτήτως τιμής) που εισάγεται στην Ελλάδα με 6 διαφορετικά μεγέθη στο εξωτερικό κέλυφος. Η LS2 είναι μια ιδιαιτέρως δραστήρια εταιρεία που επενδύει συνεχώς στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων προϊόντων για την προστασία του αναβάτη χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας υλικά και πατενταρισμένες διαδικασίες παραγωγής που έχει αναπτύξει η ίδια. Ένα από αυτά είναι και το Vector II, το οποίο μάλιστα εναρμονίζεται με τις νέες αυστηρότερες προδιαγραφές ECE 22.06.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Κατασκευασμένο από Fiberglass με 6 εξωτερικά κελύφη

Η LS2 κατατάσσει το Vector II στα κράνη για τουριστική χρήση με το εξωτερικό κέλυφος να είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας HPFC (High Performance Fiber Composite). Πρόκειται για ένα υλικό που περιέχει ειδικά πολυμερή που προσφέρουν μεγάλη αντοχή σε περίπτωση πρόσκρουσης και αποτρέπουν την παραμόρφωση του κελύφους, ενώ συμβάλουν και στη μείωση του βάρους του, οπότε μάλλον δεν θα αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα με τα απαιτητικά τεστ που επιβάλουν οι ECE 22.06 προδιαγραφές. Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του που είχε πιο στρογγυλό σχήμα, το Vector II είναι πιο σπορ και αεροδυναμικό με το πίσω μέρος να στενεύει και να χαμηλώνει. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το κέλυφός του παράγεται σε 6 (ναι, ΕΞΙ !!!) διαφορετικά μεγέθη με μακρύ οβάλ, στοιχείο που ανεβάζει πολύ το κόστος κατασκευής, αλλά έχει εντυπωσιακό αντίκτυπο στο συνολικό μέγεθος του κράνους, στο βάρος και την άνεση που προσφέρει. Με αυτό τον τρόπο ο κατασκευαστής δεν χρειάζεται να «γεμίζει» ένα μεγάλο κέλυφος προκειμένου να δημιουργήσει μικρά νούμερα, θυσιάζοντας την σωστή εφαρμογή, την άνεση και καταλήγοντας σε ένα κράνος μεγάλων διαστάσεων χωρίς λόγο.Για τα πρακτικά να αναφέρουμε ότι η ζυγαριά ακριβείας έδειξε 1.580 γραμμάρια για το κράνος που είχαμε στη διάθεσή μας που ήταν σε Medium μέγεθος, νούμερο πολύ μικρό για τα νέα δεδομένα της αγοράς με τις συνθήκες που επιβάλουν οι ECE 22.06 προδιαγραφές. Εάν αναλογιστούμε δε και τον εξοπλισμό που διαθέτει, τον οποίο και παρουσιάζουμε αναλυτικά πιο κάτω, τότε το βάρος των 1.580 γραμμαρίων μοιάζει ακόμη πιο εντυπωσιακό. Το Vector II, όπως μας έχει συνηθίσει η LS2, είναι διαθέσιμο σε 8 μεγέθη, από XS έως 4XL και σε 13 χρωματικές επιλογές μονόχρωμο ή με γραφικά (με μόλις 20 ευρώ διαφορά στην τιμή), ενώ για τους πιο απαιτητικούς σύντομα αναμένεται και σε έκδοση με carbon κέλυφος. Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι η βαφή είναι υψηλής ποιότητας και ανθεκτική στη φθορά και αυτό είναι κάτι που είχαμε διαπιστώσει και με το Vector EVO, το οποίο μετά από ένα χρόνο χρήσης δεν είχε την παραμικρή αλλοίωση στο χρώμα του.  

Διπλός εμπρός αεραγωγός και εσωτερική ζελατίνα

Μια από τις καινοτομίες του Vector II είναι ο διπλός εμπρός αεραγωγός που εξυπηρετεί δυο σκοπούς. Το κάτω τμήμα του στέλνει φρέσκο αέρα στο εσωτερικό του κράνους, ενώ το άνω τμήμα στέλνει τον αέρα στην εσωτερική πλευρά της ζελατίνας μειώνοντας το θάμπωμα. Ακόμα δυο ρυθμιζόμενους αεραγωγούς έχουμε στο πάνω μέρος, οι οποίοι είναι όμορφα ενσωματωμένοι στο κέλυφος χωρίς να περισσεύουν. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε το σύστημα με τα πλανητικά γρανάζια που ανοιγοκλείνει η αντιχαρακτηκή ζελατίνα, η οποία είναι κατασκευασμένη από υψηλής ποιότητας Polycarbonate. Διαθέτει σύστημα γρήγορης αφαίρεσης χωρίς εργαλεία και διαθέτει αναμονές για αντιθαμβωτική μεμβράνη Pinlock Max Vision 100, που συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία και στην τιμή. Η ζελατίνα είναι μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή του Vector EVO και μία από τις μεγαλύτερες στην αγορά, οπότε στην πράξη έχεις καλύτερη ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ η διαύγεια της είναι τέλεια και δεν εμφανίζονται παραμορφώσεις ή διαθλάσεις ακόμα και κατά τη νυχτερινή οδήγηση. Περιμετρικά έχουμε λάστιχο αδιαβροχοποίησης, ενώ στο εμπρός μέρος ασφαλίζει για να μην παρουσιαστεί κάποιο τυχαίο άνοιγμα και για να ανοίξει πρέπει να πατήσει το κουμπί που βρίσκεται πάνω από τον αεραγωγό.Εσωτερικά υπάρχει δεύτερη φιμέ ζελατίνα την οποία χειρίζεσαι από μοχλό στην αριστερή πλευρά του κράνους και η οποία κατεβαίνει χαμηλά μέχρι το επιρρίνιο για μέγιστη αποτελεσματικότητα, γεγονός που πρακτικά σε αφήνει να οδηγήσεις με ανοιχτή την ζελατίνα σε χαμηλές ταχύτητες. Ο κατάλογος των έξτρα περιλαμβάνει 9 συνολικά ζελατίνες (2 εσωτερικές και 7 εξωτερικές) διαφορετικού χρώματος.

Πρωτοποριακή επένδυση και πρακτικό λουράκι

Η υποαλλεργική, διαπνέουσα επένδυση προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης και δεν μας προβλημάτισε ούτε στο ταξίδι, ενώ είναι διαπνέουσα, οπότε αποτρέπει την εφίδρωση και αφήνει μια αίσθηση δροσιάς. Τα μαξιλαράκια της αφαιρούνται εύκολα, καθώς είναι κουμπωτά και μπορούν να πλυθούν, ενώ υπάρχει και σύστημα ταχείας αφαίρεσης σε περίπτωση ατυχήματος. Μια ακόμα πρωτοπορία του Vector II έχει να κάνει με τη διαμόρφωση της επένδυσης στο σημείο του σαγονιού καθώς κατεβαίνει χαμηλά και εφάπτεται και στο κάτω μέρος του σαγονιού και όχι μόνο στα πλαϊνά, οπότε νιώθεις το κράνος να αγκαλιάζει όλο το κεφάλι σου.
Οι προδιαγραφές ECE 22.06 θέλουν τα κράνη να αφήνουν τον ήχο να περνάει στο εσωτερικό, ώστε να ακούει ο αναβάτης όσα συμβαίνουν γύρω του, οπότε είναι δύσκολο να δούμε «ήσυχο» κράνος με τη συγκεκριμένη πιστοποίηση. Οι τεχνικοί πάντως της LS2 έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και το Vector ΙΙ είναι σημαντικά βελτιωμένο σε σχέση με τον προκάτοχό του. Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει ακόμα επιρρίνιο που οδηγεί τα χνώτα κάτω και έξω από το κράνος αποτρέποντας το θάμπωμα, ενώ υπάρχει και υποσιάγωνο τύπου «κουρτίνα» για βελτιωμένη αεροδυναμική και προστασία από τον κρύο αέρα. Το κούμπωμά του γίνεται με μικρομετρική πόρπη και όλο το ενισχυμένο λουράκι καλύπτεται από ύφασμα για μεγαλύτερη άνεση, ενώ το μαγνητικό Smart Pull-Tab κάνει πιο εύκολο το άνοιγμα. 

Η άποψή μας

Το συγκεκριμένο κράνος ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστεί αρκετούς μήνες νωρίτερα, όμως η εξέλιξή του άργησε λόγω της απόφασης της LS2 να προχωρήσει στην δημιουργία των 6 εξωτερικών κελυφών. Θεωρούμε χωρίς καμία αμφιβολία ότι αυτή η αναμονή άξιζε αφού το LS2 Vector II δεν είναι απλά μια βελτιωμένη έκδοση του Vector EVO, αλλά ένα εντελώς νέο αεροδυναμικό και ελαφρύ κράνος, το μοναδικό στην Ελλάδα με 6 εξωτερικά κελύφη, προηγμένο σύστημα εξαερισμού και στοιχεία που πρώτη φορά συναντάμε όπως ο εντυπωσιακός μηχανισμός της ζελατίνας, το μαγνητικό κούμπωμα και η εσωτερική επένδυση. Έχει λάβει την υψηλότερη δυνατή πιστοποίηση ασφάλειας και η τιμή του είναι από τις καλύτερες της κατηγορίας ειδικά εάν υπολογίσουμε ότι στην τιμή συμπεριλαμβάνονται αντιθαμβωτική μεμβράνη Pinlock Max Vision 100 και πολυτελής τσάντα μεταφοράς επιπλέον της υφασμάτινης θήκης. Είναι σίγουρα μία εξαιρετική πρόταση στην κατηγορία την οποία ανεπιφύλακτα πιστεύουμε ότι πρέπει να εξετάσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για ένα σύγχρονο, ασφαλές και άνετο κράνος.


Το μοναδικό στο είδος του!
6 εξωτερικά κελύφη για μεγαλύτερη άνεση και μικρότερο μέγεθος και βάρος
Φιμέ εσωτερική ζελατίνα που κατεβαίνει χαμηλά για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
Μαγνητικό σύστημα Smart Pull-Tab στο λουράκι για εύκολο και γρήγορα άνοιγμα.
Πιστοποιημένη ασφάλεια με ECE 22.06 προδιαγραφές.
Με τιμή απο 249 ευρώ, πιστεύεις ότι θα βρεις κράνος που να προσφέρει όλα αυτά;

 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Α. Κιούπης και Σια ΟΕ
Μαραθώνος 38,
10436, ΑΘΗΝΑ ,

Ρωτήστε περισσότερα