Test LS2 Strobe II: Κέλυφος ενισχυμένο με αραμίδιο

Βελτιωμένο στο πιο κρίσιμο σημείο, το εξωτερικό κέλυφος, εξοπλισμένο με στοιχεία που συναντάμε σε ακριβότερα κράνη και ιδιαίτερα προσιτή τιμή, το νέο Strobe II θα σε βάλει εύκολα στον κόσμο των flip-up.

Τιμή: 139 ευρώ

Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε την LS2 να είναι ιδιαίτερα δραστήρια και να παρουσιάζει συνεχώς τις νέες γενιές ιδιαίτερα δημοφιλών κρανών. Μάλιστα δεν αρκείται μόνο σε αισθητικές παρεμβάσεις, αλλά προχωρά σε βελτιώσεις ουσίας με το νέο προϊόν να είναι σημαντικά καλύτερο σε σχέση με τον προκάτοχό του. Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι και το Strobe II που έφτασε στα χέρια μας μέσω της Κιούπης Α.Ε.

Κέλυφος ενισχυμένο με ίνες αραμιδίου

Το Strobe ήταν και παραμένει το entry level ανοιγόμενο κράνος της LS2 για όσους θέλουν να επωφεληθούν από την πρακτικότητα ενός ανοιγόμενου κράνους, χωρίς να κάνουν συμβιβασμούς στο κομμάτι της ποιότητας. Η σημαντικότερη βελτίωση αφορά το υλικό κατασκευής του εξωτερικού κελύφους. Η πρώτη γενιά ήταν από HPTT θερμοπλαστικό υλικό, όμως το Strobe II είναι από KPA (Kinetic Polymer Alloy), ένα μείγμα νανοτεχνολογίας που χρησιμοποιεί αποκλειστικά η LS2 με το θερμοπλαστικό να αναμειγνύεται με ίνες αραμιδίου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ένα ελαφρύ και υψηλής αντοχής υλικό που έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά διασποράς των δυνάμεων. Το εξωτερικό κέλυφος κατασκευάζεται σε 3 μεγέθη (αντί για 2 του προκατόχου) που δίνουν 6 νούμερα, από XS έως 3ΧL. Να θυμίσουμε ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς επηρεάζει το συνολικό μέγεθος του κράνους, το βάρος και την άνεση που προσφέρει. Η σχεδίασή του είναι μοντέρνα ακλουθώντας τα πρότυπα των sport touring κρανών αποπνέοντας ταυτόχρονα τον δυναμισμό που μας έχουν συνηθίσει τα κράνη της LS2. Σύμφωνα με τη ζυγαριά ακριβείας μας το βάρος του είναι 1.720 γραμμάρια σε Medium μέγεθος, νούμερο φυσιολογικό για τα δεδομένα της κατηγορίας, το οποίο μάλιστα δεν γίνεται αντιληπτό όταν οδηγείς με το κράνος κλειστό, χάρη στην προσεγμένη κατανομή του. 


 

Πιστοποιημένη ασφάλεια είτε κλειστό, είτε ανοικτό

Ο λόγος βέβαια που κάποιος θα επιλέξει το Strobe II είναι το ανοιγόμενο σαγόνι που χειρίζεσαι εύκολα με το ένα χέρι από κουμπί στο εμπρός μέρος. Ανοίγει κατά 90 μοίρες και υπάρχει δυνατότητα «κλειδώματος» από μοχλό στην αριστερή πλευρά που αποτρέπει το τυχαίο κλείσιμο. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ παρά το γεγονός ότι κυκλοφορούσαμε συχνά με το σαγόνι ανοικτό χωρίς να είναι ποτέ «κλειδωμένο». Ο μηχανισμός είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένος από μέταλλο για μεγαλύτερη αντοχή και φυσικά το Strobe II έχει λάβει διπλή πιστοποίηση P/J που σημαίνει ότι είναι αποτελεσματικό είτε ανοικτό, είτε κλειστό. Η διάφανη ζελατίνα προσφέρει ευρύ οπτικό πεδίο και διαθέτει αναμονές για αντιθαμβωτική μεμβράνη Pinlock 70 MaxVision. Ο μηχανισμός επιτρέπει την γρήγορη αφαίρεση χωρίς εργαλεία σε περίπτωση που θέλεις να την αντικαταστήσεις με κάποια από τις 7 διαφορετικού χρώματος που είναι διαθέσιμες. Ο εμπρός αεραγωγός ρυθμίζεται από έναν πρωτότυπο περιστροφικό διακόπτη και συνεργάζεται με ένα αεροδυναμικού σχεδιασμού αεραγωγό στο πάνω μέρος με τον αέρα να διοχετεύεται στα εσωτερικά κανάλια που EPS πολλαπλής πυκνότητας.


 

Εσωτερική φιμέ ζελατίνα που κατεβαίνει χαμηλά για μέγιστη αποτελεσματικότητα

Μπορεί να έχουμε να κάνουμε με ένα entry level ανοιγόμενο κράνος, όμως δεν έχουν γίνει εκπτώσεις στην άνεση με την υποαλλεργική επένδυση να έχει σωστής ποιότητας αφρώδες υλικό και ωραία αίσθηση όταν φοράς το κράνος, ενώ είναι διαπνέουσα, οπότε αποτρέπει την εφίδρωση και αφήνει μια αίσθηση δροσιάς. Τα μαξιλαράκια της αφαιρούνται εύκολα, καθώς είναι κουμπωτά και μπορούν να πλυθούν. Μάλιστα, κατεβαίνουν χαμηλά και εφάπτονται στο κάτω μέρος του σαγονιού, οπότε νιώθεις το κράνος να αγκαλιάζει σωστά το κεφάλι σου για μέγιστη αποτελεσματικότητα. Πρωτοποριακή είναι η σχεδίαση του άνω κεντρικού τμήματος της επένδυσης, το οποίο διαθέτει ελαστικό ιμάντα στο πίσω μέρος με στόχο την καλύτερη εφαρμογή και την άνεση. Εφοδιάζεται με αναδιπλούμενη εσωτερική φιμέ ζελατίνα και μάλιστα είναι από τα λίγα κράνη που βλέπουμε να κατεβαίνει τόσο χαμηλά και άρα να είναι τόσο αποτελεσματική. Φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι το Strobe II διαθέτει αναμονές για το νέο σύστημα ενδοεπικοινωνίας που διαθέτει η LS2 σε συνεργασία με την γνωστή Cardo. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που απουσίαζε από τον προκάτοχό του είναι το επιρρίνιο που στέλνει τα χνώτα μακριά από τη ζελατίνα αποτρέποντας το θάμπωμα. Η μικρομετρική πόρπη κάνει εύκολο το κούμπωμα με τους ενισχυμένους ιμάντες της να καλύπτονται από ύφασμα για μεγαλύτερη άνεση.


 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Α. Κιούπης και Σια ΟΕ
Μαραθώνος 38, 10436, ΑΘΗΝΑ

Ρωτήστε περισσότερα