Test LS2 Stream II: Κέλυφος ενισχυμένο με αραμίδιο

Ο διάδοχος του Stream Evo είναι γεγονός. Ακούει στο όνομα Stream II και έρχεται σημαντικά βελτιωμένο σε επίπεδο υλικών και πρακτικότητας, ενώ εξακολουθεί να έχει μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή, που το καθιστά ως μια πολύ συμφέρουσα επιλογή.

Τιμή: 135 ευρώ

Η LS2 μας «βομβαρδίζει» συνεχώς με καινούργια κράνη αποδεικνύοντας στην πράξη ότι είναι μια πολύ δραστήρια εταιρεία, που επενδύει συνεχώς στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων προϊόντων, βελτιώνοντας συνεχώς τη γκάμα της με στόχο να προσφέρει μέγιστη ασφάλεια και υψηλή ποιότητα σε ένα πακέτο υψηλού value for money. Η Α. Κιούπης και Σια ΟΕ, η εταιρεία που εισάγει και διανέμει στην Ελλάδα τα προϊόντα της LS2, μας προμήθευσε με το ολοκαίνουργιο full face κράνος Stream II, πριν ακόμα αυτό κυκλοφορήσει στην αγορά.


 

100 γραμμάρια ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του

Το Stream II είναι ο διάδοχος του πολύ επιτυχημένου Stream Evo και έρχεται πιο αεροδυναμικό και σημαντικά βελτιωμένο αφού το εξωτερικό κέλυφος δεν είναι κατασκευασμένο από θερμοπλαστικό HPTT, αλλά από KPA, ένα μείγμα θερμοπλαστικού και αραμιδίου ειδικά σχεδιασμένο από την LS2, που προσφέρει μικρό βάρος και υψηλή αντοχή. Είναι επανασχεδιασμένο και έχει πιο «λείες» γραμμές, ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην αεροδυναμική και στο πίσω μέρος έχουμε μια όμορφη αεροτομή με μορφοποιητές αέρα στην πάνω πλευρά της. Η μεγαλύτερη βελτίωση κατά την άποψή μας έρχεται από τον τομέα του βάρους. Η ζυγαριά μας έδειξε 1.450 γραμμάρια σε Medium μέγεθος για το Stream II, ενώ για το Stream Evo η LS2 ανακοινώνει 1.550 (±50 γρ.). Οι ECE 22.06 προδιαγραφές έκαναν τα κράνη βαρύτερα, αλλά το Stream II αψηφά τον κανόνα όντας 100 γραμμάρια ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του με τις ECE 22.05 προδιαγραφές. Πολύ σημαντικό είναι ότι το κέλυφος πλέον κατασκευάζεται σε 3 μεγέθη, αντί για 1 με ό,τι αυτό συνεπάγεται από πλευράς όγκου, βάρους και άνεσης, ενώ βελτιωμένο είναι και στο πιο σημαντικό κομμάτι, αυτό της ασφάλειας, έχοντας EPS 5 πυκνοτήτων αντί 3 του προκατόχου.

Με εσωτερική φιμέ ζελατίνα

Η αντιχαρακτική ζελατίνα έχει υποστεί ειδική επεξεργασία ώστε να παρέχει προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και διαθέτει αναμονές για αντιθαμβωτική μεμβράνη Pinlock 70 MaxVision, η οποία πωλείται χωριστά. Ο μικρών διαστάσεων μηχανισμός της έχει σαφή λειτουργία και επιτρέπει την γρήγορη αφαίρεση χωρίς εργαλεία. Περιμετρικά έχουμε λάστιχο αδιαβροχοποίησης, ενώ στο εμπρός μέρος ασφαλίζει για να μην παρουσιαστεί κάποιο τυχαίο άνοιγμα και για να ανοίξει πρέπει να πατήσει το κουμπί που βρίσκεται πάνω από τον αεραγωγό. Το Stream II όμως δεν σταματά εκεί καθώς διαθέτει και εσωτερική φιμέ ζελατίνα με τον διακριτικό μοχλό της να έχει μετακομίσει στο κάτω μέρος του κράνους για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία. Κατεβαίνει αρκετά χαμηλά οπότε είναι αποτελεσματική και δεν χρειαστήκαμε ποτέ γυαλιά ηλίου. Η έμφαση που έχει δοθεί στην αεροδυναμική απόδοση του κράνους γίνεται αντιληπτή και με μια ματιά στους διακριτικούς αεραγωγούς οι οποίοι είναι όμορφα ενσωματωμένοι στο κέλυφος χωρίς να φαίνονται παράταιροι και να χαλάνε την εμφάνιση. Τόσο ο αεραγωγός στο σαγόνι όσο και αυτός στο πάνω μέρος είναι ρυθμιζόμενοι και έχουν μικρά εξογκώματα για εύκολο χειρισμό όταν φοράς γάντια. Το EPS έχει ειδικά κανάλια για την κυκλοφορία του αέρα, που κάνουν το σύστημα εξαερισμού ιδιαίτερα αποδοτικό ακόμα και σε χαμηλές ταχύτητες.

Πρωτοποριακή επένδυση με ελαστικό άνω τμήμα για μεγαλύτερη άνεση

Η υποαλλεργική επένδυση προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης και δεν μας προβλημάτισε ούτε τις ημέρες με καύσωνα, ενώ είναι διαπνέουσα, οπότε αποτρέπει την εφίδρωση και αφήνει μια αίσθηση δροσιάς. Τα μαξιλαράκια της αφαιρούνται εύκολα, καθώς είναι κουμπωτά και μπορούν να πλυθούν, ενώ υπάρχει και σύστημα ταχείας αφαίρεσης σε περίπτωση ατυχήματος. Τα πλαϊνά μαξιλαράκια κατεβαίνουν χαμηλά και εφάπτονται στο κάτω μέρος του σαγονιού, οπότε νιώθεις το κράνος να αγκαλιάζει όλο το κεφάλι σου, αφήνοντας πολύ ωραία αίσθηση. Πρωτοποριακή είναι η σχεδίαση του άνω κεντρικού τμήματος της επένδυσης, το οποίο στηρίζεται σε ελαστικούς ιμάντες με στόχο την καλύτερη εφαρμογή και την άνεση. Φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι το Stream II διαθέτει αναμονές για σύστημα ενδοεπικοινωνίας που κάνουν εύκολη την τοποθέτηση.
Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει ακόμα επιρρίνιο που οδηγεί τα χνώτα κάτω και έξω από το κράνος αποτρέποντας το θάμπωμα, ενώ υπάρχει και υποσιάγωνο για βελτιωμένη αεροδυναμική και προστασία από τον κρύο αέρα. Το κούμπωμά του γίνεται με μικρομετρική πόρπη και όλο το ενισχυμένο λουράκι καλύπτεται από ύφασμα για μεγαλύτερη άνεση.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Α. Κιούπης και Σια ΟΕ
Μαραθώνος 38, 10436, ΑΘΗΝΑ

Ρωτήστε περισσότερα