Test LS2 Infinity II Carbon: Το μοναδικό ανθρακονημάτινο jet με 4 κελύφη

Αν δεν συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από το τέλειο ακόμα και στις καθημερινές σου μετακινήσεις και θέλεις ποιότητα, αεροδυναμική και χαμηλό βάρος από ένα jet κράνος, το νέο Infinity II Carbon της LS2 είναι για εσένα.

Τιμή: 289 ευρώ

Η LS2 δεν σταματά να μας εντυπωσιάζει με καινοτόμα κράνη που ξεχωρίζουν με τα χαρακτηριστικά και την ποιότητά τους. Η εξέλιξη τα τελευταία χρόνια είναι ραγδαία και πλέον έχουμε να κάνουμε με προϊόντα που όχι μόνο κοιτούν στα ίσια τον ανταγωνισμό, αλλά τον ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις. Ένα τέτοιο παράδειγμα που πρόσφατα προστέθηκε στη γκάμα της είναι και το Infinity II Carbon που προμηθευτήκαμε από την Α. Κιούπης και Σια Ο.Ε.

Carbon κέλυφος σε 4 μεγέθη

Πρόκειται για ένα jet κράνος με εξωτερικό κέλυφος κατασκευασμένο αποκλειστικά από ανθρακονήματα. Στην ουσία έχουμε να κάνουμε με ένα Vector II χωρίς σαγόνι, οπότε έχει αντίστοιχα αεροδυναμική και σπορ εμφάνιση με το full face ξαδερφάκι του. Το στοιχείο που το διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό και το φέρνει στην κορυφή της κατηγορίας είναι ότι το εξωτερικό του κέλυφος κατασκευάζεται σε 4 διαφορετικά μεγέθη, στοιχείο που μπορεί ανεβάζει το κόστος κατασκευής, αλλά έχει εντυπωσιακό αντίκτυπο στο συνολικό μέγεθος του κράνους, στο βάρος και την άνεση που προσφέρει. Το μέγεθος έχει ακόμα περισσότερη σημασία στα jet κράνη, τα οποία προορίζονται κυρίως για αστική χρήση και θα πρέπει να χωρούν με ευκολία στον περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο ενός scooter. Το βάρος του είναι 1.210 γραμμάρια σε Small μέγεθος νούμερο ιδιαίτερα χαμηλό αν αναλογιστούμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα κράνος ECE 22.06 προδιαγραφών. Τo Infinity II Carbon είναι διαθέσιμο σε τέσσερις χρωματικές επιλογές και 7 νούμερα από XS έως 3XL.

Μεγάλων διαστάσεων ζελατίνα με σύστημα ασφάλισης

Η μεγάλων διαστάσεων αντιχαρακτική ζελατίνα καλύπτει όλο το πρόσωπο, οπότε το όφελος είναι διπλό καθώς έχεις καλύτερη προστασία και σημαντικά βελτιωμένη αεροδυναμική σε σχέση με άλλα jet κράνη. Αυτό διευρύνει το πεδίο χρήσης καθώς μπορείς να κινείσαι άνετα με υψηλότερες ταχύτητες χωρίς την έντονη αντίσταση του αέρα. Στη συσκευασία περιλαμβάνεται δεύτερη φιμέ ζελατίνα και αντιθαμβωτική μεμβράνη Pinlock 70 MaxVision. Η αλλαγή της ζελατίνας γίνεται χωρίς εργαλεία με τον μηχανισμό της με τα πλανητικά γρανάζια να είναι εντυπωσιακός σε όψη και λειτουργία. Κάτι που πρώτη φορά συναντάμε σε jet κράνος είναι το σύστημα ασφάλισης της ζελατίνας που αποτρέπει το τυχαίο άνοιγμα στις υψηλές ταχύτητες. Το Infinity II Carbon διαθέτει δεύτερη φιμέ ζελατίνα εσωτερικά, την οποία χειρίζεσαι από μοχλό στην αριστερή πλευρά του κράνους και η οποία κατεβαίνει χαμηλά για μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Υψηλής ποιότητας επένδυση και αναμονές για ενδοεπικοινωνία

Στο πάνω μέρος του κράνους υπάρχουν δυο ρυθμιζόμενοι αεραγωγοί που διοχετεύουν φρέσκο αέρα στα εσωτερικά κανάλια του EPS, ο οποίος αποβάλλεται από αεραγωγούς απορροής στο πίσω μέρος. Τα πολλά διαφορετικά μεγέθη στο εξωτερικό κέλυφος έχουν όπως είπαμε αντίκτυπο και στην άνεση καθώς η LS2 δεν χρειάζεται να «γεμίζει» ένα μεγάλο κέλυφος προκειμένου να δημιουργήσει μικρά νούμερα, θυσιάζοντας την σωστή εφαρμογή. Σε αυτό συμβάλει βέβαια και η υψηλής ποιότητας επένδυση με τα αφράτα μαξιλαράκια που δεν θα κουράσει τον αναβάτη ακόμα και αν μιλάμε για επαγγελματική χρήση. Το κούμπωμά του γίνεται με ατσάλινη μικρομετρική πόρπη και όλο το ενισχυμένο λουράκι καλύπτεται από ύφασμα για μεγαλύτερη άνεση, ενώ το μαγνητικό Smart Pull-Tab κάνει πιο εύκολο το άνοιγμα. Τέλος, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι διαθέτει αναμονές για σύστημα ενδοεπικοινωνίας.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Α. Κιούπης και Σια ΟΕ
Μαραθώνος 38, 10436, ΑΘΗΝΑ

Ρωτήστε περισσότερα