Test LS2 Fast Evo: Σε εισάγει στην off-road οδήγηση

Το Fast Evo της LS2 είναι μία από τις πιο ιδανικές “entry level” επιλογές για όσους θέλουν να μπουν στον κόσμο της off-road οδήγησης, τους χομπίστες, αλλά και όσους θέλουν να ξεχωρίζουν στο δρόμο, προσφέροντας όλα τα χαρακτηριστικά ενός enduro/MX κράνους χωρίς να χρειαστεί να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά για την LS2 καθώς έχει αποδείξει τα μέγιστα στο ελληνικό αγοραστικό κοινό, το οποίο έχει δείξει την προτίμησή του στη μάρκα εδώ και αρκετό καιρό. Μιλάμε για μία εταιρεία που δεν επαναπαύεται και επενδύει συνεχώς στην έρευνα και ανάπτυξη των προϊόντων, έχοντας ως προτεραιότητα πάντα την ασφάλεια του μοτοσικλετιστή, με υλικά υψηλών προδιαγραφών και πατενταρισμένες διαδικασίες παραγωγής που έχει αναπτύξει η ίδια. Οι «λύσεις» που προσφέρει στον εξοπλισμό του αναβάτη, χαρακτηρίζονται από τις πιο “Valuefor Money” επιλογές σε σύγκριση με αυτές του ανταγωνισμού. Το κράνος LS2 Fast Evo δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση των παραπάνω και η Α. Κιούπης και Σια ΟΕ, που εισάγει και διανέμει στη χώρα μας τα προϊόντα της LS2, μας έδωσε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Έτοιμο για χώμα

Αρχικά, θα χαρακτηρίζαμε την εμφάνιση του LS2 Fast Evo ως αρκετά “αιχμηρή” όπως αρμόζει σε κάθε κράνος της κατηγορίας enduro/MΧ, κάτι που συνάδει με το επιθετικό στυλ της εκτός δρόμου οδήγησης. Το εξωτερικό του κέλυφος είναι κατασκευασμένο από KPA (Kinetic Polymer Alloy), ένα υλικό που αποτελείται από πολυανθρακικό και θερμοπλαστικό προσφέροντας μεγάλη απορροφητικότητα και αντοχή στις κρούσεις, ενώ διατίθεται σε 3 μεγέθη για να ταιριάζουν σχεδόν στο μεγαλύτερο εύρος των αναβατών. Το KPA εκτός των παραπάνω χαρακτηριστικών, συνεισφέρει και στο εξαιρετικά χαμηλό του βάρος που αγγίζει τα 1.150 gr. (+- 50 gr.), νούμερο από τα χαμηλότερα στην κατηγορία του, γεγονός που το κάνει αρκετά ξεκούραστο στην πολύωρη και εξαντλητική οδήγηση, όπως αυτή σε off-road διαδρομές.
Ένα άλλο θετικό στοιχείο αποτελεί το μεγάλο άνοιγμα στην περιοχή των ματιών, αφήνοντας επαρκή χώρο για την μάσκα, που δεν την περιορίζει και βοηθά στη σωστή τοποθέτησή της. Το μεγάλο γείσο στην κορυφή του Fast Evo είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό υλικό, που θα σε προστατεύσει από τα “ιπτάμενα” πετραδάκια αλλά και τα κλαδιά που θα συναντήσεις σε κάποιο χωμάτινο μονοπάτι, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως είναι ρυθμιζόμενο καθ΄ ύψος και αφαιρούμενο, κάτι που γίνεται πολύ εύκολα με τις 4 πλαστικές βίδες. Αυτό που μας εντυπωσίασε αν και δεν φαίνεται, είναι η τρομερή αντοχή στην ευλυγισία που έχει το γείσο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, που σημαίνει πως δεν θα σπάσει στην πρώτη επαφή με το έδαφος!
Το όμορφο σύνολο της εμφάνισης συμπληρώνουν και οι 10 χρωματικοί συνδυασμοί από μονόχρωμα μέχρι πολύχρωμα γραφικά, συνδυάζοντας τις ματ και gloss αποχρώσεις, που θα τραβήξουν τα βλέμματα και θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις. Στην κατοχή μας είχαμε το χρώμα “Roar”, με βάση το μαύρο ματ και τις έντονες κόκκινες γυαλιστερές λεπτομέρειες, με την ποιότητά τους να βρίσκεται σε καλά επίπεδα σε σχέση με τον ανταγωνισμό που σημαίνει πως θα αντέξουν για πολλά “χωμάτινα” χιλιόμετρα.

Ανεση για πολλές ώρες εκτός δρόμου

Περνώντας στον τομέα της άνεσης όπως τα περισσότερα κράνη της LS2, έτσι και το Fast Evo διαθέτει μία αφαιρούμενη, πλενόμενη και υποαλλεργική επένδυση, η οποία προσθέτει μία αρκετά όμορφη πινελιά με τα “camo” γραφικά και τις “fluo” ραφές και λεπτομέρειες. Η ποιότητά της μας άφησε θετικές εντυπώσεις σε σχέση με τις επενδύσεις που συναντάμε στον ανταγωνισμό, εφόσον διαθέτει πλούσια “μαξιλαράκια” τα οποία είναι κομμένα με χρήση laser για να προσφέρουν την μέγιστη εφαρμογή, κάτι το οποίο το καταλαβαίνεις και στην οδήγηση.
Κάπου εδώ να σημειωθεί πως τα off-road κράνη πρέπει να έχουν πολύ καλό εξαερισμό λόγω της εξαντλητικής οδήγησης στο χώμα. Για το λόγο αυτό, το LS2 Fast Evo πέρα της διαπνέουσας εσωτερικής επένδυσης διαθέτει και ένα πλήρες σύστημα εξαερισμού με πολλαπλούς αεραγωγούς στο επάνω μέρος του κράνους και απαγωγούς θερμού αέρα στο πίσω, που μέσω των “καναλιών” που δημιουργούν θα καταφέρουν να κρατήσουν δροσερό το κεφάλι σου όταν η ένταση στην οδήγηση και οι θερμοκρασίες ανέβουν. Σε αυτό συνεισφέρει και το μακρύ σιαγώνιο, με τους αεραγωγούς του να ρυθμίζονται από μέσα, αφήνοντας τον φρέσκο αέρα να εισέλθει στο εσωτερικό του και διώχνοντας τα χνώτα έξω από το κράνος.
Εκτός από τα παραπάνω, το LS2 Fast Evo είναι ένα από τα ελαφρύτερα κράνη που θα βρεις σε αυτήν την κατηγορία και τιμή, αφού σχεδόν δεν καταλαβαίνεις το βάρος του στις κινήσεις του κεφαλιού. Ας σημειωθεί πως αυτό συμβάλλει στην ξεκούραστη οδήγηση ακόμα και για πολλές ώρες, χωρίς πόνους και “πιασίματα” στον αυχένα, κάτι που σίγουρα δεν θέλεις να έχεις πόσο μάλλον όταν οδηγείς με ένταση στο χώμα.

Ασφάλεια που αρμόζει σε ένα enduro/MX κράνος

Για να διασφαλιστεί η καλύτερη προστασία, το LS2 Fast Evo εφοδιάζεται με μία εσωτερική επίστρωση EPS πολλαπλών στρωμάτων και πυκνοτήτων για να παρέχει σωστή εφαρμογή στο κεφάλι του κάθε αναβάτη. Αυτό το διαπιστώσαμε και στην οδήγηση, που παρέμεινε σταθερό παρά τις όποιες ανωμαλίες του δρόμου, ενώ το διπλό αγωνιστικό κούμπωμα D-Ring σε συνδυασμό με το ενισχυμένο λουράκι σε κάνει να το εμπιστεύεσαι παραπάνω. Τέλος, το σύστημα επείγουσας αφαίρεσης της επένδυσης του κράνους σε περίπτωση ατυχήματος, προσθέτει πολλά συν στο τομέα της ασφάλειας.

Η άποψή μας

Το LS2 Fast Evo είναι ένα off-road κράνος ιδανικό για όποιον θέλει να ξεκινήσει και να “μπει” στον κόσμο της enduro ή motocross οδήγησης, αλλά και για τους απανταχού χομπίστες του “χώματος”, χωρίς να χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους. Βέβαια, πολλοί είναι κι αυτοί που θέλουν να ξεχωρίζουν στο δρόμο, ολοκληρώνοντας το “supermottard” look τους.

LS2 Fast Evo
  • Με βάρος 1.150 γραμμάρια είναι από τα ελαφρύτερα της κατηγορίας.
  • Πρωτότυπη επένδυση σε χρώματα παραλλαγής.
  • EPS πολλαπλών πυκνοτήτων για κορυφαία επίπεδα ασφάλειας.
  • Μεγάλο ρυθμιζόμενο γείσο.
Θα φορούσες ένα off road κράνος καθημερινά με την on-off μοτοσυκλέτα σου;
 

Τιμή: 124,9 ευρώ

Α. Κιούπης και Σια ΟΕ
Μαραθώνος 38, 10436, ΑΘΗΝΑ

Ρωτήστε περισσότερα