Test FSD FS-917: Από τα πιο προσιτά flip-up της αγοράς

Η ολοκληρωμένη ασφάλεια που προσφέρει ένα full face κράνος και η πρακτικότητα ενός jet συνδυάζονται σε μια υψηλού value for money επιλογή που ακούει στο όνομα FS-917 και μας έρχεται από την FSD.

Ενδεικτική τιμή: 92 ευρώ

Πλέον έχουν περάσει αρκετά κράνη της FSD από τα χέρια μας ή από τα κεφάλια μας για να είμαστε πιο ακριβείς και μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ταιριάζουν στα Ελληνικά δεδομένα καθώς προσφέρουν σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή στοιχεία και ποιότητα που συναντάμε σε ακριβότερα κράνη, ενώ πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφάλειας για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Η εταιρεία «βομβαρδίζει» συνεχώς την αγορά με νέα προϊόντα και η Παταμνίδης Α.Ε. φροντίζει ώστε να μας προμηθεύει άμεσα με τα πιο «φρέσκα» κράνη της FSD. Κάπως έτσι το FS-917 έφτασε στα γραφεία μας.


 

Ασφάλεια ενός full face και πρακτικότητα ενός jet

Το FS-917 είναι ένα ανοιγόμενο κράνος με εξωτερικό κέλυφος κατασκευασμένο από πρωτογενή ABS με πρόσθετα ελεγχόμενης σκληρότητας που πληροί τις αυστηρές ECE 22.06 προδιαγραφές και διαθέτει διπλή πιστοποίηση που σημαίνει ότι προσφέρει αποδεδειγμένη ασφάλεια είτε ανοιχτό είτε κλειστό. Το σαγόνι ανοίγει κατά 90 μοίρες από ένα διακριτικό κουμπί και σταθεροποιείται εκεί. Στην πράξη δεν παρουσιάστηκε ποτέ κάποιο τυχαίο κλείσιμο ακόμη κι όταν περνούσαμε από έντονες ανωμαλίες του οδοστρώματος ακόμα και χωρίς να το "κλειδώσουμε" από τον κόκκινο διακόπτη στη δεξιά πλευρά. Είχαμε στη διάθεσή μας το FS-917 κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δηλαδή την ιδανική περίοδο ώστε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες ενός flip-up κράνους. Μέσα στην πόλη το ανοίγαμε απολαμβάνοντας πρακτικότητα αντίστοιχη ενός jet και τη «δροσιά» που προσφέρει τις ημέρες που οι θερμοκρασίες κτυπούσαν κόκκινο, ενώ έχοντάς το κλειστό σε αποδράσεις εκτός πόλης έχεις την αεροδυναμική και το χαμηλό επίπεδο θορύβου ενός τουριστικού full face. Τα pins που ασφαλίζουν το σαγόνι είναι μεγάλης διαμέτρου και ο μηχανισμός μεταλλικός, στοιχεία που εγγυώνται την αξιοπιστία σε βάθος χρόνου. Το βάρος του σε Large μέγεθος αγγίζει τα 1.650 γραμμάρια νούμερο άκρως ικανοποιητικό για τα δεδομένα της κατηγορίας και των προδιαγραφών.

Με εσωτερική φιμέ ζελατίνα

Το FS-917 διαθέτει διάφανη αντιχαρακτική ζελατίνα που προσφέρει ευρύ οπτικό πεδίο. Ιδανικά θα θέλαμε να έχει αναμονές για αντιθαμβωτική μεμβράνη Pinlock, καθώς ο μηχανισμός της δεν της επιτρέπει να μένει ανοικτή για λίγα χιλιοστά με το πρώτο «κλικ» να γίνεται στο μέσο της «διαδρομής». Όμως, κατά του θαμπώματος έχεις για σύμμαχο τον εμπρός αεραγωγό, ο οποίος διοχετεύει τον αέρα στην εσωτερική πλευρά της ζελατίνας αποτρέποντας έτσι το θάμπωμα. Περιμετρικά υπάρχει λάστιχο στεγανοποίησης, ενώ ο μηχανισμός της επιτρέπει την εύκολη αφαίρεση χωρίς εργαλεία. Το FS-917 όμως δεν μένει εκεί καθώς εφοδιάζεται με δεύτερη, εσωτερική φιμέ ζελατίνα που κατεβαίνει χαμηλά και καταργεί την ανάγκη για χρήση γυαλιών ηλίου. Την ελέγχεις από μηχανισμό στην αριστερή πλευρά ο οποίος μάλιστα την «κλειδώνει» ανεβασμένη ή κατεβασμένη.

Ανετη επένδυση με σωστή εφαρμογή

Η εσωτερική επένδυση ήταν μια ευχάριστη έκπληξη καθώς δείχνει πόσο πολύ έχει βελτιωθεί η FSD σε αυτό τον τομέα. Τα μαξιλαράκια έχουν ικανοποιητικό αφρώδες υλικό το οποίο μάλιστα είναι πιο πλούσιο στο κάτω μέρος και αγκαλιάζει τα μάγουλα προσφέροντας ακόμα καλύτερη σταθερότητα, στοιχείο που πρώτη φορά βλέπουμε σε κράνος κάτω των 100 ευρώ. Φυσικά, η επένδυση είναι πλήρως αφαιρούμενη, ενώ ικανοποιεί και στο αισθητικό κομμάτι με την ιδιαίτερη κυψελωτή σχεδίαση. Το συγκεκριμένο κράνος διαθέτει υποδοχές για την ασφαλή στήριξη γυαλιών οράσεως, αλλά και υποσιάγωγο. Το κούπμωμά του γίνεται με μικρομετρική πόρπη και στη συσκευασία περιλαμβάνεται πουγκί μεταφοράς.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ΠΑΤΜΑΝΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΟΣ 15, 10442, ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Ρωτήστε περισσότερα