Test FSD FS-760: Jet με διπλή ζελατίνα

Φουτουριστική εμφάνιση με εντυπωσιακά γραφικά
Εσωτερική φιμέ ζελατίνα
Ποιοτική εσωτερική επένδυση

Δοκιμάζουμε το jet κράνος FSD FS-760

Τιμή: 69 ευρώ

Η FSD υποδέχεται δυναμικά το 2024 με ανανεωμένη γκάμα κρανών δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις εσωτερικές επενδύσεις για ακόμα μεγαλύτερη άνεση και βελτιωμένη αίσθηση, καθώς και στην αεροδυναμική απόδοση. Ο κατάλογός της περιλαμβάνει full face, jet και ανοιγόμενα κράνη, ενώ πλέον έχουν προστεθεί και off road κράνη για enduro ή motocross χρήση με κοινό παρονομαστή την υψηλή σχέση ποιότητας – τιμής. Το πρώτο κράνος της νέας εποχής της FSD ήρθε στα χέρια μας από την Πατμανίδης Α.Ε. και δεν είναι άλλο από το FS-760.
 

Φουτουριστική εμφάνιση με εντυπωσιακά γραφικά

Το FS-760 είναι ένα jet κράνος, ιδανικό για όσους θέλουν πρακτικότητα και χαμηλό βάρος. Το εξωτερικό κέλυφος είναι κατασκευασμένο από θερμοπλαστικό υλικό με τη σχεδίασή του να είναι συγκρατημένα σπορ χάρη στα «νεύρα» που το διατρέχουν, ενώ η διακριτική αεροτομή δίνει μια όμορφη πινελιά. Το βάρος του είναι 1.390 γραμμάρια σε Medium μέγεθος, ένα άκρως ικανοποιητικό νούμερο για τα δεδομένα της κατηγορίας και των ECE 22.06 προδιαγραφών που καλύπτει. Είναι διαθέσιμο σε μονόχρωμο ή με γραφικά, όπως η έκδοση Poison που είχαμε στη διάθεσή μας και σε νούμερα από Small έως XXL.    


 

Εσωτερική φιμέ ζελατίνα

Η διάφανη ζελατίνα είναι μεγάλων διαστάσεων και κατεβαίνει χαμηλά, οπότε έχεις κάλυψη από τον αέρα που πλησιάζει τα full face κράνη, αλλά ταυτόχρονα πολύ καλύτερο οπτικό πεδίο. Για την αλλαγή ζελατίνας απαιτούνται εργαλεία, αλλά αυτό θα γίνει μόνο στη σπάνια περίπτωση που χρειαστεί αντικατάσταση, ενώ στο πάνω μέρος, στο σημείο επαφής με το κέλυφος, υπάρχει τσιμούχα στεγανοποίησης. Σε αντίθεση με τα full face και τα ανοιγόμενα κράνη της FSD, τα jet δεν έχουν αναμονές για αντιθαμβωτική μεμβράνη, αλλά στην πράξη αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα καθώς το σημείο που θαμπώνει από τα χνώτα είναι χαμηλά και δεν βρίσκεται μέσα στο οπτικό σου πεδίο συν του ότι δύσκολα κάποιος θα επιλέξει jet κράνος το χειμώνα.
Το FS-760 όμως δεν σταματά εκεί, καθώς διαθέτει και εσωτερική φιμέ ζελατίνα που χειρίζεσαι από ένα πρακτικό μοχλό στην αριστερή μεριά, ο οποίος μάλιστα την ασφαλίζει στην κάνω και στην κάτω θέση, οπότε κατά τη διάρκεια της δοκιμής δεν μας έτυχε ποτέ η ζελατίνα να κατέβει σε κάποιο δυνατό τράνταγμα. Ιδανικά θα θέλαμε να είναι λίγο μεγαλύτερη, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι όσο σκούρα πρέπει και παρέχει την απαραίτητη προστασία από την αντηλιά.


 

Νέα εσωτερική επένδυση

Το ότι έχουμε να κάνουμε με jet κράνος δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν εκπτώσεις στο κομμάτι του εξαερισμού, οπότε έχουμε έναν ρυθμιζόμενο αεραγωγό σε σχήμα «U» που είναι όμορφα ενσωματωμένος και δεν προεξέχει καθόλου από το κέλυφος, με τον αέρα να αποβάλλεται από απαγωγό με μεταλλική σήτα τοποθετημένο στην αεροτομή. Η εσωτερική επένδυση με το κυψελωτό σχέδιο είναι άνετη και έχει ωραία αίσθηση, αν και το αφρώδες υλικό θα μπορούσε να ήταν πιο πλούσιο. Στο κάτω μέρος τα μαξιλαράκια έχουν κλίση προς τα μέσα αγκαλιάζοντας το σαγόνι για μεγαλύτερη σταθερότητα, ενώ όλη η επένδυση είναι πλήρως αφαιρούμενη. Το κούπμωμά του γίνεται με μικρομετρική πόρπη και στη συσκευασία περιλαμβάνεται πουγκί μεταφοράς.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
ΠΑΤΜΑΝΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΟΣ 15, 10442, ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Ρωτήστε περισσότερα