Test FSD FS-700: Με βάρος μόλις 1.110 γραμμάρια

Το FS-700 της FSD ξεφεύγει από τον κανόνα που θέλει τα κράνη ECE 22.06 προδιαγραφών να έχουν αυξημένο βάρος, καθώς ζυγίζει μόλις 1.110 γραμμάρια.

Ενδεικτική τιμή: 46 ευρώ

Τα κράνη της FSD χαρακτηρίζονται από υψηλή σχέση ποιότητας – τιμής στοιχείο που τα καθιστά ιδανικά για όσους δεν θέλουν να δώσουν μια μικρή περιουσία, αλλά δεν κάνουν συμβιβασμούς στην ασφάλεια. Η εταιρεία μπαίνει με τη σειρά της στην εποχή των νέων, αυστηρότερων προδιαγραφών ECE 22.06 αποδεικνύοντας ότι δεν χρειάζεται να δώσεις μια μικρή περιουσία προκειμένου να έχεις ένα ασφαλές κράνος. Το πρώτο κράνος των συγκεκριμένων προδιαγραφών που ήρθε στα χέρια μας μέσω της Πατμανίδης Α.Ε. είναι το FS-700.


 

Από τα ελαφρύτερα jet κράνη της αγοράς

Πρόκειται για ένα jet κράνος με κέλυφος κατασκευασμένο από θερμοπλαστικό ΑΒS, ένα υλικό ιδιαίτερα διαδεδομένο, που συνδυάζει το χαμηλό βάρος με την αποτελεσματική απορρόφηση των δυνάμεων. Η σχεδίασή του χαρακτηρίζεται από τις λείες επιφάνειες, καθώς απουσιάζουν οι έντονες γωνίες, στοιχείο που θα ικανοποιήσει όσους προτιμούν μια πιο «καθαρή» εμφάνιση. Η μεσαίων διαστάσεων διάφανη ζελατίνα προστατεύει το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου και στο σημείο επαφής με το κέλυφος υπάρχει τσιμούχα στεγανοποίησης. Θα θέλαμε το FS-700 να είχε και δεύτερη εσωτερική φιμέ ζελατίνα, αλλά κάτι τέτοιο θα ανέβαζε ελαφρώς το κόστος, αλλά και το βάρος, που με 1.110 γραμμάρια σε Medium μέγεθος, το κατατάσσει στα πιο ελαφριά της κατηγορίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αφαιρούμενη επένδυση και σύστημα εξαερισμού

Η εσωτερική αντιβακτηριδιακή επένδυση έχει σχετικά λεπτά μαξιλαράκια, αλλά προσφέρει άκρως ικανοποιητική άνεση στις καθημερινές μετακινήσεις ενώ, το κεντρικό τμήμα μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα για να πλυθεί. Το σύστημα εξαερισμού του FS-700 αποτελείται από δυο ρυθμιζόμενους αεραγωγούς στο πάνω μέρος, οι οποίοι είναι όμορφα ενσωματωμένοι στο κέλυφος χωρίς να προεξέχουν, με τον ζεστό αέρα να αποβάλλεται από δυο οπές με σήτα στο πίσω μέρος. Το κλείσιμό του γίνεται με πρακτικό μικρομετρικό κούμπωμα για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία και στη συσκευασία περιλαμβάνεται πουγκί μεταφοράς και πανάκι καθαρισμού.

Η άποψή μας

Το FSD FS-700 είναι μια πολύ συμφέρουσα λύση για όσους θέλουν μικρό βάρος, άνεση και πρακτικότητα στις καθημερινές του μετακινήσεις. Προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα ενός jet κράνους και καλύπτει τις αυστηρές ECE 22.06 προδιαγραφές, οπότε παρέχει εγγυημένη ασφάλεια.     

FSD FS-700
Με βάρος 1.110 γραμμάρια, είναι από τα ελαφρύτερα κράνη της αγοράς
Αφαιρούμενη επένδυση
Αεραγωγοί στο πάνω μέρος
ECE 22.06 προδιαγραφές


 

Μάθετε περισσότερα >>>
ΠΑΤΜΑΝΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΟΣ 15, 10442, ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ