Test Airoh Specktre: Ανοιγόμενο και ολοκληρωμένο

Το νέο flip up κράνος της Airoh προσαρμόζεται στις ανάγκες σου για να μπορείς να το χρησιμοποιείς τόσο για καθημερινή μετακίνηση, όσο και για μακρινά ταξίδια.

Το 1986 o Antonio Locatelli ίδρυσε τη Locatelli S.p.a η οποία κατασκεύαζε κράνη για μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου. Το 1997, έχοντας αποκτήσει τεράστια τεχνογνωσία και γνωρίζοντας σε βάθος το προϊόν και τον κλάδο, αποφάσισε να δημιουργήσει την Airoh θέλοντας να κάνει προσιτή σε κάθε αναβάτη την ποιότητα, την ασφάλεια και την τεχνολογία που μόνο οι αγωνιζόμενοι μπορούσαν μέχρι τότε να απολαύσουν. Σήμερα η γκάμα της μπορεί να καλύψει κάθε αναβάτη, καθώς περιλαμβάνει full face, ανοιγόμενα, jet, on-off, καθώς και αγωνιστικά κράνη για enduro και motocross. Πρόσφατα στον κατάλογό της προστέθηκε και το Specktre, το οποίο παραλάβαμε από το Moto Market.

Με διπλή πιστοποίηση για υψηλή ασφάλεια είτε ανοιχτό, είτε κλειστό.

To Specktre είναι ένα flip up κράνος που συνδυάζει την αίσθηση δροσιάς ενός jet με την ολοκληρωμένη προστασία που προσφέρει ένα full face σε ένα ιδιαίτερα πρακτικό πακέτο. Το εξωτερικό κέλυφος είναι κατασκευασμένο από υψηλής αντοχής θερμοπλαστικό υλικό HRT (High Resistant Thermoplastic) και έχει ιδιαίτερα αεροδυναμικό σχεδιασμό με το πίσω μέρος να λεπταίνει και να χαμηλώνει καταλήγοντας σε μια όμορφη αεροτομή στα πρότυπα των sport touring κρανών. Διαθέτει διπλή πιστοποίηση P/J που σημαίνει ότι καλύπτει τις προδιαγραφές ασφαλείας είτε κλειστό είτε ανοιχτό. Το άνοιγμα του σαγονιού γίνεται από ένα κρυφό κουμπί στην εσωτερική πλευρά και υπάρχει διακόπτης που το κλειδώνει στην ανοιχτή θέση αποτρέποντας το τυχαίο κλείσιμο σε περίπτωση έντονων αναταράξεων. Ο μηχανισμός συγκράτησης του σαγονιού μπορεί να είναι κατασκευασμένος από πλαστικό, αλλά αυτό έχει μεγάλο πάχος και δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη αξιοπιστία στη σκληρή χρήση. Με το κράνος ανοιχτό νιώθεις μια μικρή πίεση στον αυχένα μετά τα 80 – 90 χλμ. / ώρα, αλλά αυτό είναι κάτι που συμβαίνει όλα τα κράνη που το σαγόνι ανοίγει κατά 90 μοίρες. Είναι διαθέσιμο σε 6 νούμερα από XS έως XXL, ενώ υπάρχουν 3 μονόχρωμες επιλογές και 3 με γραφικά. Το πραγματικό του βάρος είναι 1.770 γραμμάρια σε Medium μέγεθος, νούμερο λογικό για τα δεδομένα της κατηγορίας και των ECE 22.06 προδιαγραφών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Εσωτερική φιμέ ζελατίνα για μέγιστη πρακτικότητα

Η διάφανη ζελατίνα προσφέρει πολύ καλή ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις και διαθέτει αναμονές για αντιθαμβωτική μεμβράνη, αλλά ο συμπαγής μηχανισμός της επιτρέπει το σταδιακό άνοιγμα, οπότε μπορείς να την έχεις λίγο ανοιχτή για να μη θαμπώνει. Στο κέντρο υπάρχει ένα μικρό δοντάκι που την ασφαλίζει όταν είναι κλειστή με την τσιμούχα περιμετρικά να αποτρέπει την εισχώρηση νερού σε περίπτωση βροχής. Έχει δυο διακριτικά «γλωσσάκια» που βοηθούν στο άνοιγμα με το δεξί ή με το αριστερό χέρι. Φυσικά, αφαιρείται σε δευτερόλεπτα χωρίς εργαλεία για καθαρισμό ή αντικατάσταση όταν χρειαστεί. Το Specktre διαθέτει εσωτερική φιμέ ζελατίνα, η οποία θα θέλαμε να κατεβαίνει λίγο χαμηλότερα, αλλά σε κάθε περίπτωση παραμένει αποτελεσματική απέναντι στον ήλιο.
Ποιοτική και άνετη είναι εσωτερική επένδυση με τα αφράτα μαξιλαράκια να αγκαλιάζουν σωστά το κεφάλι προσφέροντας τέλεια εφαρμογή. Φυσικά είναι πλήρως αφαιρούμενη και μπορεί να πλυθεί. Φρέσκος αέρας εισέρχεται από δυο αεραγωγούς (στο σαγόνι και το πάνω μέρος) και αφού περάσει από τα κανάλια που διαθέτει το EPS αποβάλλεται από το πίσω μέρος. Δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι το Specktre διαθέτει αναμονές για εύκολη εγκατάσταση κάποιου συστήματος ενδοεπικοινωνίας. Η συσκευασία περιλαμβάνει αντιθαμβωτική μεμβράνη και πουγκί φύλαξης και μεταφοράς.

Συμπέρασμα

Το Airoh Specktre είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση που προσφέρει άνεση και πρακτικότητα. Μπορείς να το φοράς καθημερινά τους ζεστούς μήνες και να απολαμβάνεις την «δροσιά» ενός jet, αλλά και να ταξιδεύεις εκτός πόλης με την ασφάλεια και την αεροδυναμική απόδοση ενός full face. Η τιμή του είναι ιδιαίτερα συμφέρουσα αν αναλογιστεί κανείς ότι παίρνει δυο κράνη σε ένα με την υψηλή ποιότητα μου μας έχει συνηθίσει η Ιταλική εταιρεία.     
 

MOTO MARKET A.E.
Θησέως 25, 17671, ΑΘΗΝΑ

Ρωτήστε περισσότερα