Test Airoh Connor: Εξελιγμένο σε αεροσύραγγα

Με αεροδυναμικό σχεδιασμό και εντυπωσιακά το Connor δεν περνά απαρατήρητο. Είναι άνετο, ελαφρύ, ποιοτικό και αποτελεί μια ιδιαίτερα προσιτή επιλογή.

Τιμή: 129,90 ευρώ
 
H Airoh δημιουργήθηκε το 1997 όταν ο Antonio Locatelli αποφάσισε να μετουσιώσει την εμπειρία που είχε αποκτήσει κατασκευάζοντας κράνη για μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου. Ο στόχος του ήταν ξεκάθαρος, ήθελε να κάνει προσιτή σε κάθε αναβάτη την ποιότητα, την απόλυτη προστασία και τις καινοτομίες που απολαμβάνουν πρωταθλητές σε ασφάλτινους και χωμάτινους αγώνες. Για την κατασκευή τους χρησιμοποιούνται υπερσύγχρονα υλικά με την έρευνα, την ανάπτυξη και τον ποιοτικό έλεγχο να γίνεται από την Ιταλική εταιρεία. Σήμερα, τα κράνη της έχουν “τρέξει” από το παγκόσμιο πρωτάθλημα MX μέχρι τα MotoGP κι αυτό, έχει βοηθήσει την ιταλική εταιρεία να περάσει την αγωνιστική της τεχνογνωσία και DNA στην παραγωγή. Η γκάμα της είναι πλήρης αφού περιλαμβάνει full face, ανοιγόμενα, jet, on-off, καθώς και αγωνιστικά κράνη για enduro και motocross. Πρόσφατα στον κατάλογο της Airoh προστέθηκε το Connor το οποίο προμηθευτήκαμε από το Moto Market.

Αεροδυναμικό και σπορ

Το Connor είναι ένα full face κράνος ο σχεδιασμός του οποίου αντλεί έμπνευση από τον άνεμο με τις λείες, “καθαρές” γραμμές να κυριαρχούν. Η βαρύτητα που έχει δώσει η Airoh στην αεροδυναμική του συγκεκριμένου κράνος φαίνεται από το γεγονός ότι έχει εξελιχθεί σε αεροσύραγγα προκειμένου να αποδίδει τα μέγιστα στις υψηλές ταχύτητες και να προσφέρει άνεση και χαμηλά επίπεδα θορύβου, χωρίς να καταπονεί τον αυχένα του αναβάτη ή να δυσκολεύει τις κινήσεις του κεφαλιού. Στο πίσω μέρος στενεύει και χαμηλώνει καταλήγοντας σε μια διακριτική αεροτομή, που ενισχύει τη σπορ εικόνα του. Το εξωτερικό κέλυφος κατασκευάζεται σε 3 μεγέθη που δίνουν 6 συνολικά νούμερα από XS έως XXL. Σύμφωνα με τη ζυγαριά μας το βάρος του είναι 1.490 γραμμάρια σε Medium μέγεθος, νούμερο απόλυτα ικανοποιητικό για τα δεδομένα της κατηγορίας, ενώ δίνει την αίσθηση ελαφρύτερου κράνους, τόσο όταν το κρατάς στο χέρι, όσο και όταν το φοράς. Η Airoh πάντα μας εντυπωσιάζει με τα γραφικά της και αυτό είναι κάτι που το είχαμε δει δοκιμάζοντας το Spark. Τώρα, στα χέρια μας είχαμε την έκδοση Zeus, εμπνευσμένη από την Ελληνική μυθολογία, αλλά το Connor είναι διαθέσιμο και σε άλλες εκδόσεις μονόχρωμες ή με εντυπωσιακά γραφικά.

Πρωτότυπο σύστημα αεραγωγών

Η διάφανη, αντιχαρακτική ζελατίνα προσφέρει ευρύ οπτικό πεδίο και  πολύ καλή ορατότητα ανεξαρτήτως συνθηκών, ενώ χάρη στο σύστημα ATVR μπορεί να αφαιρεθεί σε δευτερόλεπτα χωρίς εργαλεία. Διαθέτει αναμονές για αντιθαμβωτική μεμβράνη Pinlock 70 και στην κάτω πλευρά υπάρχει άγκιστρο που την ασφαλίζει όταν είναι κλειστή. Για την απόλυτη στεγανοποίηση φροντίζει τσιμούχα περιμετρικά, που αποτρέπει την εισχώρηση νερού. Ιδιαίτερο είναι το σύστημα αεραγωγών, καθώς ο εμπρός που βρίσκεται στο πιγούνι ρυθμίζεται από την εσωτερική πλευρά του κράνους, ενώ εξωτερικά διακρίνονται μόνο οι οπές με το μεταλλικό πλέγμα. Οι δυο μινιμαλ αεραγωγοί στο μέτωπο είναι επίσης ρυθμιζόμενοι μέσω περιστροφικού διακόπτη, με τον αέρα να αποβάλλεται από οπές στο πίσω μέρος.


 

Επένδυση τεχνολογίας ASN για άνεση και ασφάλεια

Η εσωτερική επένδυση δεν αποσκοπεί απλά στην άνεση, αλλά προσφέρει ένα ακόμα επίπεδο ασφάλειας, καθώς η Airoh έχει εξελίξει την τεχνολογία ASN με την δομή του υφάσματος να είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να μειώνει τις δυνάμεις που φτάνουν στο κεφάλι του αναβάτη. Τα δυο εξωτερικά τοιχώματα της επένδυσης μετακινούνται ελαφρώς διασκορπίζοντας έτσι πιο αποτελεσματικά την ενέργεια της κρούσης. Φυσικά, όλα τα μαξιλαράκια της επένδυσης προσφέρουν πολύ καλό εξαερισμό και αυτό είναι κάτι που διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι την περίοδο που οι θερμοκρασίες ήταν στα ύψη, ενώ μπορούν να αφαιρεθούν πλήρως για να πλυθούν ή να αντικατασταθούν. Κάτω από την επένδυση υπάρχουν αναμονές για ενδοεπικοινωνία, αφού το Connor διαθέτει υποδοχές για ακουστικά, μικρόφωνα, αλλά και τα απαραίτητα κανάλια για καλώδια. Το κλείσιμό του γίνεται με μικρομετρικό κούμπωμα για μεγαλύτερη ευκολία.

Συνέχεια του άρθρου >>>
MOTO MARKET A.E.
Θησέως 25, 17671, ΑΘΗΝΑ

Ρωτήστε περισσότερα