Συμπεριφορά μοτοσικλέτας με φαρδιά ελαστικά και ρυθμιζόμενες αναρτήσεις

    Μία κατασκευή τύπου «ραχοκοκαλιάς» από ατσάλι αποτελεί το πλαίσιο του VF125. Αν και κρύβεται επιμελώς πίσω από το κοστούμι, ο κεντρικός σωλήνας του πλαισίου είναι ιδιαίτερα ευμεγέθης, αφήνοντας να εννοηθεί η συμβολή του στην ακαμψία του συνόλου. Εμπρός, το VF φέρει τηλεσκοπικό πιρούνι διαμέτρου 26 χιλιοστών, ενώ πίσω συναντάμε δύο αμορτισέρ με εξωτερικό δοχείο αερίου, τα οποία ρυθμίζονται στην προφόρτιση ελατηρίου και συνεργάζονται με ατσάλινο ψαλίδι. Η επιλογή τροχών είναι ίσως το ισχυρότερο σημείο διαφοροποίησης του VF125, από οποιοδήποτε παπί της κατηγορίας του καθώς πρακτικά μιλάμε για χρήση ελαστικών μοτοσυκλέτας. Το πίσω λάστιχο πλάτους 120 χιλιοστών το συναντούσες κάποτε σε… σπορ δίχρονες κατασκευές με πάνω από 50 ίππους! Σκεφτείτε πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα. Σε συνδυασμό με τα tubeless ελαστικά, οι φαρδιοί τροχοί ανεβάζουν την συμπεριφορά του VF σε… άλλο επίπεδο, στο δρόμο.

    Η αίσθηση από τους φαρδιούς τροχούς γίνεται αμέσως εμφανής, με την ποιότητα κύλισης του VF να βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Στην αρχή, χρειάζεται μόνο να γνωριστείτε με την ελαφρώς διαφορετική αίσθηση του VF από τα άλλα παπιά, δεν θα περάσει όμως  πολύς χρόνος, για να καταλάβετε και να εκτιμήσετε την διαφορά. Το VF125 κυλά με χαρακτηριστική στιβαρότητα και αίσθηση ασφάλειας στο δρόμο, ενώ στις στροφές τα φαρδιά ελαστικά του χαρίζουν γραμμική, σταθερή συμπεριφορά ακόμα και σε μεγαλύτερες. Χάρη στο μεγαλύτερο πλάτος των ελαστικών, το VF έχει υψηλά περιθώρια κλίσης, που μπορεί να τα φτάσει κανείς χωρίς να «τρομάξει». Πράγματι το VF125 θυμίζει μοτοσυκλέτα σε αυτό τoν τομέα, πράγμα που είναι το βασικό δυνατό του σημείο και προέρχεται απευθείας από το μεγαλύτερο VF185.

    Στους γνωστούς, κακής ποιότητας δρόμους της Αθήνας, οι αναρτήσεις του VF κάνουν αρκετά καλή δουλειά στην απορρόφηση των ανωμαλιών. Το πιρούνι είναι λίγο πιο μαλακό από τα αμορτισέρ και φιλτράρει ευκολότερα τις κακοτεχνίες που θα γίνουν λίγο πιο αισθητές στο πίσω μέρος, όμως γενικότερα η συμπεριφορά δεν δημιουργεί προβληματισμό, ενώ μάλιστα χαρίζει σταθερότητα σε πιο επιθετική οδήγηση. Πράγματι, αν οδηγήσετε το VF125 πιο σβέλτα, το μοντέλο εξακολουθεί να προσφέρει εμπιστοσύνη και υψηλά περιθώρια πρόσφυσης. Το στιβαρό πλαίσιο επιτρέπει ακριβή απόκριση και σταθερή διατήρηση της τροχιάς που θα επιλέξετε . Σε τέτοιους ρυθμούς, το VF συμπεριφέρεται καλύτερα στους ομαλούς χειρισμούς, μιας και επιθετικές μανούβρες θα εμφανίσουν κάποιες μικρές, προειδοποιητικές ταλαντώσεις υπενθυμίζοντας τα ασφαλή όρια. 
     

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    SYM: Νέα μοντέλα & γνήσια ανταλλακτικά SYM-DAYTONA