MotoE: Να τα αίτια της πυρκαγιάς…

Αποκαλύφθηκε η αιτία για την καταστροφική φωτιά, που κατάπιε τις 18 αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της Energica. Δείτε τι είπε η Dorna.

Λίγες ημέρες μετά την φωτιά στην αποθήκη των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών της MotoE, που τις κατέστρεψε όλες, η Dorna αποφάσισε να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της έρευνας, για το αίτιο της.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση, αιτία της φωτιάς ήταν ένα βραχυκύκλωμα, που λόγω της μεγάλης θερμότητας που προκάλεσε, οδήγησε στην ανάφλεξη της μπαταρίας μεγάλης πυκνότητας του συστήματος φόρτισης.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται, η βλάβη δεν υπήρχε σε κάποια μοτοσυκλέτα, αλλά στο σύστημα φόρτισης αυτών, στο οποίο καμία από τις αγωνιστικές δεν ήταν συνδεδεμένη εκείνη την στιγμή. Η ανακοίνωση του αιτίου κάνει αναφορά, για «περαιτέρω έρευνα στα αίτια της ζημιάς», η οποία θα αναζητήσει τον λόγο που συνέβη το ίδιο το βραχυκύκλωμα. Συνεπώς, δεν έχουν απαντηθεί ακόμη όλες οι ερωτήσεις για το τραγικό συμβάν.

Το πρωτάθλημα MotoE έχει αποφασιστεί ότι θα δρομολογηθεί, με ακύρωση μόνο του πρώτου αγώνα στην πίστα της Jerez και κανονική διεξαγωγή, του επόμενου αγώνα στο Le Mans της Γαλλίας.