LS2 Explorer Carbon - Test

- Εξωτερικό κέλυφος κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ανθρακονήματα
- 1.550 γραμμάρια σε XL μέγεθος
- Ρυθμιζόμενο και αφαιρούμενο γείσο
- Εσωτερική φιμέ ζελατίνα
- Προηγμένο σύστημα αεραγωγών και κλείσιμο με DD Ring.

Εξωτερικό κέλυφος κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ανθρακονήματα

Η αύξηση της δημοτικότητας των adventure μοτοσυκλετών έχει παρασύρει και τον εξοπλισμό αναβάτη με πολλές εταιρείες να έχουν ολόκληρες σειρές με είδη ένδυσης και κράνη που ταιριάζουν αρμονικά με τη σχεδίαση και τη φιλοσοφία της συγκεκριμένης κατηγορίας μοτοσυκλετών. Η LS2 δεν θα μπορούσε να μην έχει τους δικούς της εκπρόσωπους με το Explorer να είναι το best seller της για όσους θέλουν να συνδυάσουν την ολοκληρωμένη προστασία ενός full face με την δυναμική εμφάνιση ενός adventure. Για τις ανάγκες της φωτογράφησης on – off μοτοσυκλετών η Κιούπης Α.Ε μας παραχώρησε την Carbon έκδοση του Explorer, η οποία φυσικά τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας των adventure κρανών της Ισπανικής εταιρείας.
 

1.550 γραμμάρια σε XL μέγεθος

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, έχει εξωτερικό κέλυφος κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ανθρακονήματα και παράγεται σε 3 μεγέθη που δίνουν 7 νούμερα από XS έως 3XL. Η εμφάνισή του είναι άκρως επιθετική και αυτό οφείλεται τόσο στη σχεδίαση του κελύφους και των αεραγωγών που θυμίζουν φολίδες, όσο και στα αιχμηρά αεροδυναμικά βοηθήματα. Το βάρος του σύμφωνα με τη ζυγαριά μας είναι 1.550 γραμμάρια σε XL μέγεθος, νούμερο που μπορεί να ακούγεται αρκετό για ένα carbon κράνος, αλλά είναι λογικό αν αναλογιστούμε τον εξοπλισμό του, την εκτεταμένη χρήση πλαστικού εξωτερικά και τις ECE 22.06 προδιαγραφές που καλύπτει. Σε επίπεδο ποιότητας, δεν θα περιμέναμε κάτι λιγότερο από τη ναυαρχίδα των adventure κρανών της LS2. Το φινίρισμα όλων των επιμέρους εξαρτημάτων είναι αψεγάδιαστο, όπως ακριβώς και η λειτουργία  των μηχανισμών. Όπως όλα τα carbon κράνη της Ισπανικής εταιρείας έρχεται σε μια πρακτική υφασμάτινη βαλίτσα, αλλά και πουγκί μεταφοράς. 

Ρυθμιζόμενο και αφαιρούμενο γείσο

Κοινό χαρακτηριστικό των adventure κρανών είναι το γείσο που παραπέμπει σε motocross κράνη και στην περίπτωση του Explorer είναι μεγάλων διαστάσεων, ενώ ρυθμίζεται σε δυο θέσεις. Η βασική του χρήση είναι να σε προστατεύει από τα κλαδιά κατά την οδήγηση εκτός δρόμου, αλλά ταυτόχρονα αποδείχθηκε ιδιαίτερα χρήσιμο και ως σκίαστρο κάθε φορά που χρειάστηκε να οδηγήσουμε με κόντρα ήλιο όταν αυτός ετοιμαζόταν να δύσει. Λόγω του μεγάλου μεγέθους του γείσου, είναι λογικό να νιώθεις ένα μικρό «τράβηγμα» του κεφαλιού προς τα πίσω από την αντίσταση του άρα, όταν τα χιλιόμετρα ανέβουν. Όμως  ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του Explorer είναι ότι το γείσο είναι αφαιρούμενο, οπότε μπορείς μέσα σε δευτερόλεπτα να το μετατρέψεις σε full face και να έχεις μέγιστη αεροδυναμική απόδοση για πιο ξεκούραστα ταξιδιωτικά χιλιόμετρα. Η αφαίρεση είναι εύκολη αφού το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ξεβιδώσεις τρία βιδάκια με το αλλενάκι που παρέχεται, ενώ στη συσκευασία θα βρεις και «τάπες» για τα κενά που αφήνει το γείσο όταν αφαιρεθεί. Προκειμένου να μην τραυματίσεις το κράνος κατά τη διαδικασία, περιλαμβάνεται μια φουσκωτή βάση με επένδυση.   
 

Εσωτερική φιμέ ζελατίνα

Η διάφανη αντιχαρακτική ζελατίνα είναι μεγάλων διαστάσεων και προσφέρει πολύ καλό οπτικό πεδίο προς όλες τις κατευθύνσεις. Ασφαλίζει στο εμπρός μέρος και έχει διπλή τσιμούχα περιμετρικά για μέγιστη στεγανοποίηση, ενώ διαθέτει αναμονές για αντιθαμβωτική μεμβράνη Pinlock 70 MaxVision, η οποία επίσης περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Στον κατάλογο των έξτρα υπάρχουν άλλες 5 διαφορετικού χρώματος ζελατίνες, όμως για την αντικατάστασή τους θα χρειαστείς το αλλενάκι που παρέχεται. Με το Explorer Carbon δεν θα χρειαστείς ποτέ ξανά γυαλιά ηλίου κατά την οδήγηση, αφού διαθέτει εσωτερική φιμέ ζελατίνα την οποία χειρίζεσαι από έναν διακριτικό μοχλό στην αριστερή πλευρά.


 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Μάθετε περισσότερα >>>
Α. Κιούπης και Σια ΟΕ
Μαραθώνος 38, 10436, ΑΘΗΝΑ