KTM: Ακυρώνει τα σχέδια για πλατφόρμα 490 και πάει σε 690

KTM: Ακυρώνει τα σχέδια για πλατφόρμα 490 και πάει σε 690

Το υψηλό κόστος εξέλιξης ενός νέου δικύλινδρου εν σειρά κινητήρα 490 κυβικών, ογήγησε την KTM στο να ασχοληθεί με την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας 690 που θα τη βάλει σε μια πολύ δημοφιλή κατηγορία.

KTM: 390 DUKE 2024 Αποκτήστε το στο δίκτυο ΚΤΜ

Στο ράφι τα σχέδια για 490 σε συνεργασία με τη Bajaj

Αρκετός καιρός έχει περάσει από τότε που ο διευθυντής της KTM, Stefan Pierer, ανακοίνωσε ότι η αυστριακή εταιρεία εργαζόταν πάνω σε μια πλατφόρμα με εν σειρά δικύλινδρο κινητήρα 490 κυβικών, η οποία θα φτιαχνόταν σε συνεργασία με τη Bajaj και θα αντικαθιστούσε τα 390. Ο Pierer όμως δήλωσε σε Ινδικά μέσα ότι τα σχέδια αυτά έχουν μπει στο ράφι εξαιτίας του υψηλού κόστους κατασκευής ενός δικύλινδρου κινητήρα σε αυτά τα κυβικά. Εξετάζοντας το κόστος σχεδιασμού, εξέλιξης, δοκιμής και αξιολόγησης μιας τέτοιας πλατφόρμας, η KTM διαπίστωσε ότι δεν αξίζει για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Όμως τα νέα δεν σταματούν εκεί, καθώς ετοιμάζει κάτι άλλο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μπαίνει στην σούπερ ανταγωνιστική κατηγορία των 600 – 700 κυβικών.

Η εταιρεία αποφάσισε να πάρει τον δικύλινδρο κινητήρα των 799 κυβικών του Duke 790 και να τον «κατεβάσει» στα 690 δημιουργώντας μια νέα πλατφόρμα. Ο Stefan Pierer κάνει λόγο για πάνω από 70 ίππους, οπότε υπολογίζουμε απόδοση κοντά στους 80 ίππους που θα το έφερνε αντιμέτωπο με τα Yamaha ΜΤ-07 και Triumph Trident 660. Μπορεί η απόλυτη ιπποδύναμη να μην είναι προτεραιότητα για την KTM, η οποία ποντάρει στο χαμηλό βάρος και στην αναλογία κιλών ανά ίππο.

Πάει για 690 με πάνω από 70 άλογα βασισμένο στο 790 σε συνεργασία με CFMOTO.

Η απόφαση της KTM να μπει στην κατηγορία των 600 – 700 κυβικών είναι απόλυτα λογική δεδομένης της ζήτησης για τέτοιες μοτοσυκλέτες στην Ευρώπη. Μια τέτοια κίνηση θα έβαζε την KTM στον χάρτη της κατηγορίας και θα της επέτρεπε να διεκδικήσει σημαντικό μερίδιο αγοράς, αν αναλογιστούμε τη δημοτικότητα του brand. Η νέα πλατφόρμα αναμένεται να γίνει σε συνεργασία με τη CFMOTO και να κάνει την εμφάνισή της το 2024.

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »