Η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που σε βγάζει 500 χιλιόμετρα

Αυτονομία μεγαλύτερη και από βενζινοκίνητα! Αυτό υπόσχεται η Electrocycle της Zaiser Motors, μια ξεχωριστή και γρήγορη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα! Εσείς πιστεύετε τους ισχυρισμούς της εταιρείας;

Οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες πρέπει να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικές από ότι είναι, σε επιδόσεις αλλά κυρίως σε αυτονομία, προκειμένου να αντιμετωπίζουν τις μοτοσυκλέτες βενζίνης όσο η ηλεκτροκίνηση επεκτείνεται. Αυτή η μοτοσυκλέτα που βλέπετε εδώ, είναι η «Electrocycle» της Zaiser Motors, μιας αμερικανικής εταιρείας μοτοσυκλετών, που σύμφωνα με πηγές του εξωτερικού, προγραμματίζεται να βγει στην παραγωγή το 2022 με χαρακτηριστικά που εντυπωσιάζουν!
 
Αρχής γενομένης, από την αυτονομία της: Η Zaiser δηλώνει πως η Electrocycle θα μπορεί να κάνει 300 μίλια, ήτοι 480 χιλιόμετρα σε δικά μας νούμερα, με μία μόνο φόρτιση. Ακόμα, το μοντέλο έχει κίνηση… και σους δύο τροχούς, κάτι εύκολο πλέον με την ηλεκτροκίνηση, αφού ένα μοτέρ hub-center έχει ανάγκη μόνο από την καλωδίωση του και όχι μηχανικές συνδέσεις!
 
Το ότι οι ηλεκτροκινητήρες θα βρίσκονται στους τροχούς σημαίνει ότι ολόκληρη η ογκώδης μορφή της Electrocycle, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την φιλοξενία μπαταρίας, η οποία θα έχει χωρητικότητα 17,3 kWh. Αν και η Zaiser δεν ανακοινώνει συγκεκριμένες τεχνικές πληροφορίες, ισχυρίζεται πως η Electrocycle χρειάζεται 3,6 δευτερόλεπτα από στάση, για τα 100 χλμ/ώρα, με την τελική να φτάνει τα 193 χλμ/ώρα. Ακόμα, το επίπεδο τεχνολογικών βοηθημάτων του μοντέλου θα είναι κορυφαίο: Εκτός από Traction Control, η Zaiser θέλει να το εξοπλίσει με αυτόματο σύστημα σταθεροποίησης σε όρθια θέση (!), αισθητήρες απόστασης από οχήματα και αναγνώρισης τυφλών σημείων και σύστημα τηλεειδοποίησης, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης!
 
Ενθουσιαστήκατε; Μάλλον πρέπει να περιμένουμε όλοι, το πλάνο της Zaiser να… βγει από το στάδιο της εξασφάλισης πόρων, αφού η Electrocycle χρειάζεται 500.000 δολάρια, ώστε να βγει από το αρχικό στάδιο σχεδιασμού της και να περάσει στην ανάπτυξη. Μέχρι τώρα, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει 10.000 δολάρια, ωστόσο έχει σκοπό να προβεί σε παρουσίαση της Electrocycle στο τέλος του χρόνου. Πως σας φαίνεται;