Ducati Futa Limited

Ducati Futa Limited

Ducati Futa

Ducati Futa

Ducati TK-01RR Limited

Ducati TK-01RR Limited

Ducati Mig-S

Ducati Mig-S

  • Ducati Futa Limited
  • Ducati Futa
  • Ducati TK-01RR Limited
  • Ducati Mig-S

Ducati: Λανσάρει 3 νέα e-bikes για το 2022

Η Ducati έδωσε τα πρώτα της στίγματα στην αγορά των ηλεκτρικά υποβοηθούμενων ποδηλάτων το 2019 και, για το 2022, θα διαθέτει 3 μοντέλα για όλα τα γούστα. Αυτά είναι τα νέα Ducati Futa, TK-01RR Limited Edition αλλά και το ανανεωμένο MIG-S.

Futa: Η νέα «κούρσα» με ηλεκτρική υποβοήθηση


Ducati Futa

Ducati Futa

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πρόκειται για το πιο σημαντικό νέο μοντέλο της Ducati στον τομέα, σε συνεργασία με την Thok. Το νέο Futa είναι ένα ποδήλατο δρόμου, που δανείζεται το όνομα του από το Futa Pass των Ιταλικών Απεννίνων ορέων. Το ποδήλατο είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα με στόχο την αυξημένη αεροδυναμική απόδοση, ενώ το ηλεκτρικό μοτέρ βρίσκεται στο κέντρο του πίσω τροχού και αποδίδει 250 Watt και 4,3 kgm ροπής. Το Groupset του ποδηλάτου προέρχεται από την FSA και περιλαμβάνει σύστημα 2x12 σχέσεων, δύο δισκόφρενα 160 χιλιοστών με ρυθμιζόμενες μανέτες από ανθρακονήματα, αλλά και δισκοβραχίονα από ανθρακονήματα. Η μπαταρία είναι ενσωματωμένη στον κάτω σωλήνα του πλαισίου, με χωρητικότητα 250 Wh ή 500Wh, με την χρήση της δυνατότητας επέκτασης αυτονομίας.
Η Limited edition του Futa έχει κόκκινο χρωματισμό, εμπνευσμένο απευθείας από το τμήμα Ducati Corse, ενώ φέρει κορυφαία περιφερειακά όπως: Ηλεκτρονικό Groupset Super Record της Campagnolo, τροχούς ανθρακονημάτων Vision Metron 40 SL και τιμόνι από το ίδιο υλικό, ενώ η χωρητικότητα της μπαταρίας του είναι 500 Wh εξαρχής. Το βάρος των δύο εκδόσεων ανέρχεται στα 12,4 και 12,2 κιλά, αντίστοιχα.

Ducati TK-01RR Limited

Ducati TK-01RR Limited

 

TK-01RR Limited Edition: Για σκληρή χρήση στα βουνά


Ducati Mig-S

Ducati Mig-S

Η νέα έκδοση του e-enduro ποδηλάτου της Ducati είναι η TK-01RR και εξοπλίζεται με ακόμα πιο εξειδικευμένα περιφερειακά. Οι αναρτήσεις εμπρός και πίσω προέρχονται από την Ohlins, με τις διαδρομές τους να ανέρχονται στα 180 χιλιοστά για το πιρούνι και 170 χιλιοστά για το αμορτισέρ. Το κιβώτιο ταχυτήτων περιλαμβάνει 11 σχέσεις και ηλεκτρονικό ντεραγιέ, ενώ τα φρένα προέρχονται από την Magura και περιλαμβάνουν δίσκους 220 και 203 χιλιοστών, εμπρός και πίσω. Οι τροχοί έχουν διάμετρο 29 και 27,5 ιντσών, εμπρός και πίσω, ενώ το τιμόνι είναι της Renthal από ανθρακονήματα και η σέλα, της Fizik. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του βασίζονται στο TK-01RR.
 

Ανανέωση και για το MIG-S

Το all-mountain μοντέλο της σειράς της Ducati επωφελείται από μια νέα μονάδα ισχύος Shimano EP8, η οποία ζυγίζει μόλις 2,6 κιλά και μπορεί να αποδώσει ροπή που αγγίζει τα 8,7 kgm, με την σχέση υποβοήθησης να φτάνει το 400%. Οι αναρτήσεις του μοντέλου είναι επίσης νέες, με πιρούνι RockShox 35 RC και αμορτισέρ RockShox Super Deluxe και διαδρομές στα 150 και 140 χιλιοστά αντίστοιχα. Οι τροχοί του έχουν διάμετρο 29 και 27,5 ιντσών, εμπρός και πίσω, ενώ τα φρένα είναι της SRAM, με δίσκους 203 χιλιοστών και τετραπίστονες δαγκάνες. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 630 Wh και είναι τοποθετημένη εξωτερικά για εύκολη αφαίρεση.