Dakar: Προβάδισμα για Quintanilla

Στην δεύτερη εβδομάδα του Dakar, ο Χιλιανός Pablo Quintanilla βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης του Dakar. Δείτε περισσότερα…

Η δεύτερη εβδομάδα του rally Dakar ξεκινά σήμερα και στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Pablo Quintanilla, o οποίος τερμάτισε το 6ο stage του αγώνα που πραγματοποιείται στο Περού. Κατά την διάρκειά του, ο Quintanilla που συμμετέχει με την ομάδα της Husqvarna, είχε μια έντονη μονομαχία με τον Kevin Benavides (Honda), με τον οποίο άλλαζαν χέρια στην πρωτιά καθόλη την διάρκεια του stage.

Ωστόσο, ο τελικός νικητής θα ήταν ο Quintanilla, ο οποίος εξασφάλισε μια διαφορά 1 λεπτού και 52 δευτερολέπτων από τον Benavides, ενώ πίσω από τον τελευταίο τερμάτισαν οι Matthias Walkner και Toby Price της ΚΤΜ. Στην 5η θέση τερμάτισε ο Ricky Brabec με Honda, ενώ πίσω του τερμάτισαν οι Stefan Svitko (KTM), Andrew Short (Husqvarna), Luciano Benavides και Adrien van Beveren (Yamaha). Ο Van Beveren αργότερα θα δεχθεί μια βράβευση 11 λεπτών περίπου από τους διοργανωτές, καθώς σταμάτησε για να βοηθήσει τον Lorenzo Santolino ο οποίος είχε ατύχημα.

Προς το παρόν η πεντάδα του Rally Dakar, μετά την λήξη του 6ου σταδίου, έχει ως εξής:
  1. Pablo Quintanilla (Husqvarna) 20:45:13
    2. Ricky Brabec (Honda) 20:49:51
    3. Toby Price (KTM) 20:50:30
    4. Kevin Benavides (Honda) 20:53:14
    5. Adrien Van Beveren (Yamaha) 20:54:45
Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τις 18 Ιανουαρίου.