AGV K1: Εμπνευσμένο από τους αγώνες

Το Κ1 της AGV φέρνει την αγωνιστική τεχνολογία στην καθημερινή μετακίνηση. Δες πώς το καταφέρνει…

Τα κράνη της AGV είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τους αγώνες μοτοσυκλέτας και αποτελούν την πρώτη επιλογή κορυφαίων αναβατών, όπως ο Valentino Rossi. Τo Κ1 είναι ένα ολοκαίνουργιο σπορ κράνος που μεταφέρει την τεχνογνωσία της ιταλικής εταιρείας από τις πίστες στους δρόμους.

Το εξωτερικό κέλυφος είναι κατασκευασμένο από θερμοπλαστικό και ισορροπεί ιδανικά μεταξύ ελαστικότητας και ακαμψίας, ενώ παράγεται σε δυο μεγέθη. Οι μαζεμένες του διαστάσεις προσθέτουν πόντους στους τομείς της άνεσης, της αεροδυναμικής απόδοσης και φυσικά της ασφάλειας, καθώς μειώνεται ο όγκος των πιθανών σημείων επαφής. Το εσωτερικό κέλυφος είναι κατασκευασμένο από υλικό EPS τεσσάρων διαφορετικών πυκνοτήτων, ώστε να εγγυάται υψηλά επίπεδα προστασίας σε περίπτωση επαφής και προσφέρεται σε 4 διαφορετικά μεγέθη, με στόχο κάθε αναβάτης να βρει αυτό που του ταιριάζει καλύτερα. Η αφαιρούμενη εσωτερική επένδυση Dry-Comfort παρέχει εξαιρετική στήριξη του κεφαλιού ανεξαρτήτως συνθηκών και κάνει εύκολο το βάλε – βγάλε του κράνους.

Ο κεντρικός αεραγωγός έρχεται κατευθείαν από το κορυφαίο Pista GP R, που έχει εξελιχθεί μέσα από τους αγώνες MotoGP, επιτρέπει περισσότερο αέρα να περάσει όταν ο αναβάτης είναι σκυφτός. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη δροσιά στο εσωτερικό του κράνους, κάτι που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι αναβάτες που ασχολούνται με track days ή και αγώνες. Οι πέντε συνολικά αεραγωγοί που διαθέτει το Κ1 φροντίζουν για τη σωστή διοχέτευση του αέρα και οι γρίλιες τους είναι πλήρως ρυθμιζόμενες, ενώ έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε ο αναβάτης να μπορεί να τις ρυθμίσει φορώντας γάντια. Η αεροτομή στο πίσω μέρος του κράνους έχει ενσωματωμένο αεραγωγό από όπου αποβάλλεται ο αέρας.



Το Κ1 έχει σχεδιαστεί και δοκιμαστεί σε αεροδυναμική σήραγγα, ώστε να προσφέρει σωστή κυκλοφορία του αέρα και μέγιστη αεροδυναμική απόδοση σε μεγάλες ταχύτητες. Η αεροτομή του λειτουργεί ιδανικά, όταν ο αναβάτης είναι σκυφτός και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αποσπάται σε περίπτωση ατυχήματος, αυξάνοντας την παθητική ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του κράνους. Το προφίλ του συγκεκριμένου κράνους δεν είναι τυχαίο, καθώς έχει μελετηθεί προκειμένου να μειώνει την πίεση που ασκείται στην κλείδα του αναβάτη σε περίπτωση πτώσης.

Είναι εξοπλισμένο με εύκολα αφαιρούμενη και ανθεκτική ζελατίνα που προσφέρει ορατότητα 190 μοιρών, ενώ χάρη στον μηχανισμό τεχνολογίας Micro Mech, μπορεί να μείνει ανοικτή σε τέσσερις θέσεις. Το σύστημα Micro Opening επιτρέπει την είσοδο του αέρα, όταν η ζελατίνα είναι κατεβασμένη και ο αναβάτης μπορεί να το χρησιμοποιήσει φορώντας γάντια. Φυσικά, από ένα κράνος αυτής της κατηγορίας δεν θα μπορούσε να λείπει η αναμονή για αντιθαμβωτική ζελατίνα Pinlock.



Το βάρος του είναι 1.520 γραμμάρια και είναι διαθέσιμο σε 6 συνολικά χρωματικές επιλογές (3 μονόχρωμες και 3 με γραφικά). Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο www.agv.com