Θα θέλατε μια μοτοσυκλέτα που να είναι… κάπως έτσι;

Έργο βιομηχανικού σχεδιαστή μας αποκαλύπτει το προσωπικό του όραμα για μια μοτοσυκλέτα του μέλλοντος και οφείλουμε να πούμε, ότι έχουν πολλά ενδιαφέροντα σημεία!

Σκεφτείτε μια «μέση» μοτοσυκλέτα: Μπροστά από τον αναβάτη, βρίσκεται το ρεζερβουάρ καυσίμου ή κάποιος αποθηκευτικός χώρος, χωρίς κάποια συγκεκριμένη λειτουργία… Δείτε όμως τι προτείνει ο βιομηχανικός σχεδιαστής James Gawley, στα σχέδια που δημοσίευσε. Πως θα σας φαινόταν, όλη η επιφάνεια του «ρεζερβουάρ» να ήταν μια τεράστια οθόνη αφής με απεικονίσεις παντός είδους;

Σας θυμίζει κάτι η διάταξη αυτή; Όσοι ασχολούνται και με τα αυτοκίνητα θα διακρίνουν εύκολα την σχολή «Tesla» στο σχέδιο αυτό –σαν τα μοντέλα της Αμερικάνικης εταιρείας, που φέρουν μια μεγάλη οθόνη στο εσωτερικό, από όπου τα ελέγχεις σχεδόν όλα. Τι σύμπτωση: Τα σχέδια του Gawley παρουσιάζουν, το πώς θα μπορούσε να είναι μια Tesla μοτοσυκλέτα!

Ας προσέξουμε τις ανάλογες λεπτομέρειες, καθώς η δουλειά του Gawley είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα. Πέρα από την τεράστια οθόνη ελέγχου μπροστά και κάτω από τον αναβάτη, η μοτοσυκλέτα του Gawley σχεδιάστηκε να φέρει την μπαταρία κάτω χαμηλά, ενώ αεραγωγοί στο εμπρός μέρος φροντίζουν για την ψύξη της. Ο ηλεκτροκινητήρας φαίνεταο τοποθετημένος στον πίσω τροχό, ως hub motor, ενώ κάτω από την μεγάλη οθόνη, ο Gawley έχει προβλέψει χώρο αποθήκευσης αντικειμένων. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν γίνονται γνωστές, ενώ από το σχέδιο της μοτοσυκλέτας και τα δύο δισκόφρενα που διακρίνονται εμπρός, ίσως ο Gawley να υπαινίσσεται και υψηλές επιδόσεις (όπως, φυσικά, τα αυτοκίνητα της Tesla!)

Πως σας φαίνεται; Εμείς θα λέγαμε ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα νεωτεριστικό σχέδιο με πολλές καλές ιδέες! Το αν η Tesla, ωστόσο, κατασκευάσει ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες η όχι , είναι ακόμα ολόκληρο θέμα συζήτησης από μόνο του…