Test Nolan N80-8 (50th Anniversary): Προσιτό και πλούσιο σε καινοτομίες

Το Nolan N80-8 συνδυάζει τις σπορ καταβολές με τις πλούσιες πατενταρισμένες καινοτομίες της ιταλικής εταιρείας, αποτελώντας μία από τις πιο ολοκληρωμένες επιλογές στη μεσαία κατηγορία των full face κρανών.

Η ιταλική Nolan είναι ένας από τους παλαιότερους κατασκευαστές στο χώρο της μοτοσυκλέτας, έχοντας προσφέρει σημαντικές καινοτομίες και κράνη υψηλών προδιαγραφών, ενώ αυτό που την χαρακτηρίζει στην αγορά είναι η πολύ καλή σχέση ποιότητας και τιμής των προϊόντων της. Από τα χέρια μας έχουν περάσει αρκετά κράνη της εταιρείας από πολυμορφικά, Jet έως και full-face και μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε με σιγουριά τα παραπάνω. Έτσι λοιπόν, το Nolan N80-8 που παραλάβαμε από το κατάστημα Μπαξεβάνης, δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση στον “κανόνα” της ιταλικής φίρμας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Σπορ εμφάνιση για να ξεχωρίζεις

Στην κατοχή μας είχαμε τη συλλεκτική έκδοση του Nolan N80-8 50th Anniversary, που “γιορτάζει” τα 50στα γενέθλια της ιταλικής εταιρείας. Η εν λόγω έκδοση ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες με τα όμορφα γραφικά, με κόκκινες και λευκές γραμμές σε φόντο μαύρου μεταλλικού χρώματος που προσφέρουν μία σπορ πινελιά στην εμφάνισή του, ενώ μας άφησε θετικές εντυπώσεις η καλής ποιότητας βαφή και το βερνίκι, που δίνουν βάθος στο χρώμα. Το N80-8 αποτελεί ο αντικαταστάτης του N87 και είναι κατασκευασμένος από Polycarbonate Lexan υλικό όπως συνηθίζει η Nolan, το οποίο χαρακτηρίζεται για την αποτελεσματική απορρόφηση της ενέργειας σε μία ενδεχόμενη κρούση, μεταφέροντάς τη ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του κελύφους. Το συγκεκριμένο υλικό δεν χάνει τις ιδιότητές του ακόμα και στους 90 βαθμούς, όταν το “απλό” polycarbonate τις χάνει στους 60. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι η Nolan εμπιστεύεται το Lexan.

Προτεραιότητα η ασφάλεια

Χάρη στα εξελιγμένα υλικά και τις μεθόδους κατασκευής, το N80-8 υπερκαλύπτει τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ECE 22.06 και μάλιστα είναι το πρώτο κράνος από θερμοπλαστικό που πέρασε την νέα και πολύ αυστηρότερη προδιαγραφή. Ασφαλίζει στο κεφάλι του αναβάτη με το πατενταρισμένο σύστημα microlock με κλιπ μικρομετρικής ρύθμισης. Πέρα των καινοτομιών στην ασφάλεια, διατίθεται και σε 2 διαφορετικά μεγέθη κελύφους και σε νούμερα από ΧΧS έως ΧΧΧL, για να βρεις αυτό που έχει την καλύτερη εφαρμογή στο κεφάλι σου. Ακόμα ένα χαρακτηριστικό που του δίνει προβάδισμα σε σχέση με τον ανταγωνισμό, είναι η πληθώρα διαφορετικών χρωματικών συνδυασμών με 5 μονόχρωμους και 5 με γραφικά, περιλαμβανομένης και της συλλεκτικής έκδοσης.

¶νεση για πολλά χιλιόμετρα

Φορώντας το, νιώθεις πως το Nolan N80-8 εφαρμόζει τέλεια και σε αυτό βοηθάει η εσωτερική επένδυση Clima Comfort από οικολογικό ύφασμα, σε συνδυασμό με την τεχνολογία LPC (Liner Positioning Control) για να τη “φέρεις” στη σωστή θέση στο σχήμα του κεφαλιού σου. Στα χαρακτηριστικά της δεν χρειάζεται να πούμε πως είναι αφαιρούμενη, πλενόμενη και πλήρως αντιβακτηριακή, ενώ η διχτυωτή κατασκευή βοηθάει περαιτέρω στη ροή του αέρα. Αυτό που μας άφησε θετική εντύπωση, ήταν ο μηχανισμός της ζελατίνας που στην κλειστή θέση, ασφαλίζει αυτόματα χωρίς να αφήνει ίχνος αέρα να μπαίνει στο εσωτερικό, ενώ τα επίπεδα θορύβου κυμαίνονται στα πλαίσια της κατηγορίας και της τιμής του. Παρόλα αυτά αν οι θερμοκρασίες ανέβουν, το σύστημα Air Booster με τους δύο αεραγωγούς εισαγωγής στο πιγούνι και στο πάνω μέρος, μαζί με τον κεντρικό εξαγωγής στο πίσω τμήμα του κράνους θα σας κρατήσουν δροσερούς.

Πλούσια εξοπλισμένο με καινοτομίες

Στον τομέα της πρακτικότητας, οι πλούσιες καινοτομίες της Nolan που διαθέτει το N80-8 πλεονεκτούν σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Σε αυτές, συναντάμε εκτός της κύριας αντιχαρακτικής ζελατίνας που διαθέτει υποδοχές Pinlock (το οποίο περιλαμβάνεται) και μία εσωτερική φιμέ προστασίας UV400, με το πρακτικό σύστημα VPS να δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης σε 3 θέσεις, ενώ επανέρχεται στην αρχική με το πάτημα ενός κουμπιού.
Εν συνέχεια των ανωτέρω, για την περισσότερη προστασία από το κρύο υπάρχουν αντιανεμικά καλύμματα στην περιοχή γύρω από το λαιμό αλλά και στο υποσιάγωνο, που δίνουν μία premium νότα στο N80-8 καθώς προσφέρουν άνεση σε όλες τις εποχές.  Οι πρακτικές λύσεις δεν τελειώνουν εδώ, καθώς το N80-8 έχει έτοιμες υποδοχές για  να εξοπλιστεί με τα συστήματα ενδοεπικοινωνίας N-COM της Nolan, το σύστημα έκτακτης απελευθέρωσης NERS, καθώς και με το καινοτόμο ESS (κόκκινο LED το οποίο τοποθετείται στο πίσω μέρος και ανάβει κατά το φρενάρισμα παίρνοντας εντολή από ειδικό αισθητήρα με επιταχυνσιόμετρο) αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τα επίπεδα ασφάλειας.

Η άποψή μας

Το κράνος Nolan N80-8 με τιμή που ξεκινάει από τα 200 ευρώ και σε συνδυασμό με τις πλούσιες και πατενταρισμένες καινοτομίες σε πρακτικότητα και ασφάλεια, αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για χρήση μέσα στην πόλη αλλά και εκτός αυτής, στη μεσαία κατηγορία full-face κρανών.


Η έκδοση 50th Anniversary, “γιορτάζει” τα 50στα γενέθλια της ιταλικής εταιρείας.
Σύστημα εξαερισμού Air Booster με δύο αεραγωγούς εισαγωγής και έναν κεντρικό εξαγωγής.
Αναμονές για ενδοεπικοινωνία N-COM.
Εσωτερική φιμέ ζελατίνα.Eπιλέγεις το χαμηλό βάρος ενός full face ή την πρακτικότητα ενός ανοιγόμενου κράνους;

Τιμή: 299 ευρώ

ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ AE
ΚΑΛΛΙΡΟΗΣ 12, 11743, Ν.ΚΟΣΜΟΣ

Ρωτήστε περισσότερα