Test LS2 Advant: Αεροδυναμικό ακόμη κι ανοιχτό

Αν αναζητάς ένα ανοιγόμενο κράνος που παραμένει αεροδυναμικό ακόμα και όταν είναι ανοιχτό, το νέο LS2 Advant με τον καινοτόμο μηχανισμό ανοίγματος και την υψηλή ποιότητα κατασκευής είναι η ιδανική λύση.

Δοκιμάζουμε το ανοιγόμενο κράνος LS2 Advant

Για περισσότερο από ένα χρόνο είχαμε στην κατοχή μας το Valiant, το best seller ανοιγόμενο κράνος της LS2, μια πρόταση που όπως μπορείτε να διαβάσετε στο long term test, μας είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις με τον πρωτοποριακό μηχανισμό ανοίγματος και την κορυφαία πρακτικότητα. Η LS2 είναι μια εταιρεία που επενδύει συνεχώς στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων προϊόντων, ανανεώνοντας τακτικά τη γκάμα της. Πριν λίγο καιρό παρουσίασε το Advant, που είναι στην ουσία ο αντικαταστάτης του Valiant και η Α. Κιούπης και ΣΙΑ Ο.Ε., που εισάγει και διανέμει στη χώρα μας τα προϊόντα της LS2, μας προμήθευσε με το νέο αυτό κράνος.

Εντυπωσιακή σχεδίαση και πρωτοποριακά υλικά

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη μας περίμενε ανοίγοντας το κουτί, καθώς το κράνος ήταν μέσα σε ένα όμορφο σακίδιο με camo γραφικά. Πολλές φορές έχει χρειαστεί να κουβαλήσουμε το κράνος μας στο χέρι, καθώς τα εξειδικευμένα σακίδια είναι δυσεύρετα και αρκετά ακριβά. Η LS2 όμως κάνει πιο εύκολη τη μεταφορά με ένα πολύ πρακτικό δώρο. Το εξωτερικό κέλυφος του Advant είναι κατασκευασμένο από KPA (Kinetic Polymer Alloy), ένα μείγμα από μικροϊνες αραμιδίου και υψηλής ποιότητας πολυμερή, ειδικά σχεδιασμένο από την LS2, ώστε να  προσφέρει μικρό βάρος και εξαιρετική διασπορά των δυνάμεων της κρούσης. Παράγεται σε δυο κελύφη, που δίνουν 7 συνολικά νούμερα από XS έως 3XL, με τον σχεδιασμό να είναι ιδιαίτερα μοντέρνος και φουτουριστικός. Για την προστασία του αναβάτη φροντίζει το EPS πέντε διαφορετικών μεγεθών για σωστή εφαρμογή και άνεση, το οποίο μάλιστα διαθέτει κανάλια για τη σωστή κυκλοφορία του αέρα. Οι γραμμές του Advant είναι πιο «καθαρές», καθώς δεν έχουμε εντυπωσιακές αεροτομές και αεροδυναμικά βοηθήματα όπως σε άλλα κράνη της εταιρείας και αν το δεις κλειστό, δύσκολα αντιλαμβάνεσαι ότι είναι ανοιγόμενο.

Πρωτοποριακός μηχανισμός ανοίγματος 180 μοιρών

Τον καινοτόμο μηχανισμό ανοίγματος του σαγονιού που είχαμε δει στο Valiant, τον συναντάμε και στο καινούργιο Advant. Στα περισσότερα ανοιγόμενα κράνη το σαγόνι ανοίγει κατά 90 μοίρες και σταματά στο πάνω μέρος, επηρεάζοντας αρνητικά την αεροδυναμική και «τραβώντας» το κεφάλι του αναβάτη προς τα πίσω στις υψηλές ταχύτητες. Ο μηχανισμός του Advant όμως επιτρέπει στο σαγόνι να κινηθεί κατά 180 μοίρες και να σταματήσει στο πίσω μέρος του κράνους συμβάλλοντας έτσι στην βελτιωμένη αεροδυναμική απόδοση και την καλύτερη κατανομή του βάρος των 1.740 γραμμαρίων (σε Large μέγεθος). Ένα ακόμα στοιχείο που κάνει το Advant να διαφέρει είναι η αντιχαρακτική ζελατίνα, η οποία λειτουργεί ανεξάρτητα από το σαγόνι, οπότε μπορεί να είναι κατεβασμένη και να σε προστατεύει, όταν το κράνος είναι ανοιχτό, κάτι που συμβαίνει μόνο σε κράνη που ανοίγουν κατά 180 μοίρες. Η ζελατίνα μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα χωρίς εργαλεία και υπάρχει τσιμούχα στεγανοποίησης όχι μόνο στο πάνω μέρος, αλλά και στο σημείο επαφής με το σαγόνι.
Το Advant ανοίγει πανεύκολα με το ένα χέρι με κουμπί που υπάρχει στο κάτω μέρος του σαγονιού και φυσικά διαθέτει διπλή πιστοποίηση P / J που σημαίνει ότι είναι εξίσου αποτελεσματικό είτε είναι κλειστό, είτε ανοικτό. Ο μηχανισμός κλειδώματος του σαγονιού είναι μεταλλικός και τα pins που ασφαλίζει έχουν μεγαλύτερη διάμετρο σε σχέση με αυτά του Valiant, για βελτιωμένη αξιοπιστία και αντοχή.

Αντιθαμβωτική μεμβράνη και εσωτερική φιμέ ζελατίνα

Όπως διαπιστώσαμε στην πράξη, η μεγάλη ζελατίνα προσφέρει ευρύ οπτικό πεδίο και έχεις μέγιστη ορατότητα προς κάθε κατεύθυνση, ενώ έχει δεχθεί ειδική επεξεργασία ώστε να προστατεύει το πρόσωπό σου από την UV ακτινοβολία. Για την εξάλειψη του θαμπώματος τις κρύες ημέρες φροντίζει η μεμβράνη Pinlock, που περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η εσωτερική φιμέ ζελατίνα, η οποία κατεβαίνει χαμηλά και την εκτιμήσαμε ιδιαίτερα, καθώς είναι πολύ αποτελεσματική, οπότε καταργήσαμε τα γυαλιά ηλίου. Ακόμα και αν φοράτε γυαλιά οράσεως ή γυαλιά ηλίου που έχουν διορθωτικό φακό οράσεως (μυωπίας κτλ), το κράνος είναι frendly glass και υπάρχουν 2 εγκοπές στο μαξιλαράκι για να υποδεχτούν γυαλιά 




Πλήρως αφαιρούμενη επένδυση

Η υποαλλεργική, διαπνέουσα επένδυση προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης και δεν μας προβλημάτισε ούτε στο ταξίδι, ενώ είναι διαπνέουσα, οπότε αποτρέπει την εφίδρωση και αφήνει μια αίσθηση δροσιάς. Τα μαξιλαράκια της αφαιρούνται εύκολα, καθώς είναι κουμπωτά και μπορούν να πλυθούν, ενώ υπάρχει και σύστημα ταχείας αφαίρεσης σε περίπτωση ατυχήματος. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κενός χώρος που αφήνει το σαγόνι του κράνους από το πρόσωπό σου, σε συνδυασμό με τον ρυθμιζόμενο αεραγωγό που υπάρχει εκεί, δίνει μια πιο «ευρύχωρη» αίσθηση και δεν νιώθεις «ασφυκτικά» όταν το κράνος είναι κλειστό. Στάνταρ είναι το επιρρίνιο τύπου «κουρτίνα» που προσφέρει βελτιωμένη αεροδυναμική και δεν επιτρέπει στον κρύο αέρα να εισχωρήσει από εκείνο το σημείο. Το κούμπωμά του γίνεται με μικρομετρική πόρπη και όλο το ενισχυμένο λουράκι καλύπτεται από ύφασμα για μεγαλύτερη άνεση, ενώ το μαγνητικό Smart Pull-Tab κάνει πιο εύκολο το άνοιγμα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Α. Κιούπης και Σια ΟΕ
Μαραθώνος 38, 10436, ΑΘΗΝΑ

Ρωτήστε περισσότερα