• 1.459 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
    Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test Corsa CN-112: Εισαγωγή στις προδιαγραφές ECE 22.06

Η Corsa μπαίνει και αυτή στο παιχνίδι των νέων αυστηρότερων προδιαγραφών ECE 22.06 και εμείς δοκιμάζουμε το νέο CN-112.

Δοκιμάζουμε το full face κράνος CN-112 της Corsa

Η Corsa έχει γίνει γνωστή πλέον στην ελληνική αγορά για τα «Value for Money» προϊόντα της, τα οποία προσφέρουν μία ολοκληρωμένη λύση στο σύγχρονο αναβάτη πληρώντας ταυτόχρονα όλες τις απαιτούμενες ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας. Η γκάμα της περιλαμβάνει από jet και full-face μέχρι «σπαστά», ακόμα και παιδικά κράνη. Στην Ελλάδα, αντιπροσωπεύεται από την ΠΕΡΚΟ Α.Ε. από την οποία παραλάβαμε το νέο CN-112 Blade προδιαγραφών ECE 22.06 με τα εντυπωσιακά γραφικά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Με σύγχρονη και διακριτική εμφάνιση

Το Corsa CN-112 ανήκει στη full-face κατηγορία κρανών, με σύγχρονη και αεροδυναμική σχεδίαση που καταλήγει στο πίσω μέρος σε μία ενσωματωμένη αεροτομή για μεγαλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες. Η εντυπωσιακή βαφή της έκδοσης Blade που είχαμε στη διάθεσή μας, η οποία συνδυάζει το μπλε ματ με το fluo κίτρινο συμβάλλει με τη σειρά της στην εντυπωσιακή εμφάνιση. Για τη κατασκευή του χρησιμοποιείται ABS θερμοπλαστικό υλικό μαζί με EPS πολλαπλών πυκνοτήτων, ένας συνδυασμός που ισορροπεί μεταξύ αποτελεσματικότητας στην κρούση και χαμηλού βάρους. Μιλώντας για βάρος, στη δική μας ζυγαριά ακριβείας έδειξε 1.550 γραμμάρια σε M μέγεθος, νούμερο απόλυτα λογικό δεδομένων των νέων προδιαγραφών και το οποίο το φέρνει κάτω από το μέσο όρο της κατηγορίας.

Επένδυση με πλούσιο αφρώδες

Βάζοντας το Corsa CN-112 στο κεφάλι σου, θα διαπιστώσεις την σωστή εφαρμογή καθώς και τα μαξιλαράκια με το πλούσιο αφρώδες, που δεν συναντάς εύκολα σε αυτή την κατηγορία τιμής, γεγονός που το κάνει άνετο όχι μόνο στην καθημερινή χρήση, αλλά και στην πολύωρη οδήγηση. Όπως σε ολόκληρη τη γκάμα της Corsa, έτσι και στο CN-112 η εσωτερική επένδυση είναι αντιβακτηριακή, αφαιρούμενη και πλενόμενη για να μπορείς να την κρατάς πάντα «φρέσκια».

Αντιχαρακτική ζελατίνα με αναμονή για PINLOCK

Το συγκεκριμένο κράνος εφοδιάζεται με διάφανη αντιχαρακτική ζελατίνα που ασφαλίζει εύκολα στο κλείσιμό της, ενώ μπορεί να αφαιρεθεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χάρη στον πρακτικό μηχανισμό ταχείας απασφάλισης. Σε αυτό το σημείο, να αναφέρουμε πως η ζελατίνα διαθέτει τα ειδικά Pins για προσθήκη αντιθαμβωτικής μεμβράνης PINLOCK, η οποία όμως δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Παρόλα αυτά, το CN-112 διαθέτει επιρρίνιο και αφαιρούμενο υποσιάγωνο για περαιτέρω προστασία από τον αέρα.

Ρυθμιζόμενοι αεραγωγοί σε πηγούνι και επάνω μέρος

Το Corsa CN-112 θα καταφέρει να σε δροσίσει αποτελεσματικά με το σύστημα εξαερισμού που διαθέτει. Οι ρυθμιζόμενοι αεραγωγοί εισαγωγής στο πηγούνι και στο επάνω μέρος του κράνους, σε συνδυασμό με τις δύο οπές στο πίσω μέρος, δημιουργούν ένα «κανάλι» φρέσκου αέρα που μπορεί να σε ανακουφίσει στη ζέστη του καλοκαιριού. Από την άλλη, για να μείνει το CN-112 στη θέση του και εσύ ασφαλής, αναλαμβάνει ένας ιμάντα υψηλής αντοχής και το κούμπωμα μικρομετρικής πόρπης.

Η άποψή μας

Για κάποιον που ψάχνει την πλήρη προστασία ενός full face κράνους χωρίς να βάλει το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη, το Corsa CN-112 αποτελεί μία από τις πιο συμφέρουσες επιλογές που πληροί τις νέες προδιαγραφές ασφαλείας ECE 22.06, έχει σύστημα εξαερισμού, αντιχαρακτική ζελατίνα με αναμονές για PINLOCK, άνετη επένδυση και εντυπωσιακή εμφάνιση.


Η Corsa μπαίνει στον χορό των ECE 22.06 προδιαγραφών
Σύγχρονη εμφάνιση με ξεχωριστά γραφικά
Κατασκευασμένο από θερμοπλαστικό ABS και EPS πολλαπλών πυκνοτήτων.
Εσωτερική επένδυση με πλούσιο αφρώδες.
Σύστημα εξαερισμού και αντιχαρακτική ζελατίνα με αναμονές για PINLOCK.
Θα επιλέξεις προηγούμενης γενιάς κράνος ή θα δώσεις τα παραπάνω χρήματα για ένα ECE 22.06;

 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ΠΕΡΚΟ
ΑΡΤΗΣ 5,
14342, ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ,

Ρωτήστε περισσότερα

Smart accessories για smart αναβάτες