Οι 5 κυριότεροι λόγοι για να αποκτήσεις μοτοσυκλέτα

Οι 5 κυριότεροι λόγοι για να αποκτήσεις μοτοσυκλέτα

Αν ακόμα έχεις αμφιβολίες για να το αν θα πρέπει να εισέλθεις στον μαγικό κόσμο της μοτοσυκλέτας, παρακάτω είναι 5 από τους βασικότερους λόγους για να σταματήσεις να το σκέφτεσαι.

1) Ευκολία και διασκέδαση στην καθημερινή μετακίνηση

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Η κυκλοφοριακή συμφόρηση, είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που έχουμε οι περισσότεροι από εμάς να αντιμετωπίσουμε. Η μοτοσυκλέτα μπορεί να δώσει τη λύση, αφού μειώνει τους χρόνους που χρειαζόμαστε για να καλύψουμε μια απόσταση, ενώ απαλλάσσει τον αναβάτη από ανεπιθύμητα νεύρα και στρες. Από την άλλη, μπορείς να απολαύσεις μια βραδινή βόλτα με τρόπο, που μόνο πάνω σε δύο τροχούς μπορείς να βιώσεις. Η αίσθηση ελευθερίας που αποκομίζεις δεν περιγράφεται. Υπάρχουν αναβάτες που απολαμβάνουν κάθε στιγμή πάνω στη σέλα ενός δίτροχου και άλλοι που ενθουσιάζονται με την γρήγορη πλευρά της οδήγησης που μια μοτοσυκλέτα μπορεί να προσφέρει. Για όποιο λόγο και να οδηγείς μοτοσυκλέτα, σύντομα ένα χαμόγελο θα ζωγραφιστεί στο πρόσωπό σου. Αν το περιγράψουμε με δυο λέξεις, καθαρή διασκέδαση.

2) Εύκολο παρκινγκ

Αν θεωρείς ότι η εύρεση θέση στάθμευσης είναι μπελάς, θα αλλάξεις γνώμη αν κυκλοφορήσεις με μοτοσυκλέτα. Ένα άγχος λιγότερο λοιπόν για τον αναβάτη, που θα βρει να παρκάρει πάντα κοντά στο σημείο που θέλει να βρεθεί, όσο δυσπρόσιτο και να είναι. Οι μαζεμένες διαστάσεις της, ωφελούν και σε κλειστό γκαράζ όπου μπορείς να την αποθηκεύσεις μαζί με το αυτοκίνητο σου.

3) Ειλικρινής σχέση

Ο δεσμός που αναπτύσσεις με μια μοτοσυκλέτα είναι ξεχωριστός. Σε συντροφεύει σε καθημερινή βάση, περνάς μαζί της πολλές ώρες γράφοντας χιλιόμετρα και σίγουρα έχεις αρκετές ιστορίες με εκείνη και εσένα πρωταγωνιστές, για να διηγηθείς. Οι περισσότεροι της δίνουν όνομα και της αγοράζουν διάφορα αξεσουάρ για να την ομορφύνουν και να της φέρουν περισσότερο στα μέτρα τους, ώστε να μην μοιάζει με καμία άλλη. Μια μοτοσυκλέτα, αν και θηλυκού γένους, δεν θα αρνηθεί ποτέ να σε ακολουθήσει και θα δεν θα σε απογοητεύσει, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές σου. Και αν ακόμα αναρωτιέσαι πως γίνεται να δεθείς με κάτι ΅ΆάψυχοΆΆ, ρώτα κάποιο γνωστό σου που έχει μοτοσυκλέτα, αν και κατά πόσο είναι δεμένος μαζί της και τότε θα σου λυθούν όλες οι απορίες. 

4) Μικρότερο κόστος χρήσης

Αν και το κόστος χρήσης μια μοτοσυκλέτας διαφέρει ανάλογα με τον τύπο και τον κυβισμό της, συνολικά είναι μικρότερα συγκριτικά με αυτό ενός αυτοκινήτου. Όλα τα έξοδα είναι μειωμένα. Αρχικά τα χρήματα που χρειάζεσαι για καύσιμα είναι λιγότερα αφού η κατανάλωση είναι αρκετά συγκρατημένα σε σχέση με ενός τετράτροχου οχήματος. Το κόστος συντήρησης είναι επίσης χαμηλότερό και είναι κάτι σημαντικό όσον αφορά την ιδιοκτησία μιας μοτοσυκλέτας. Το μεγαλύτερο μέρος των μηχανολογικών τμημάτων είναι εύκολα προσβάσιμο και μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα, αν κάνεις μερικές εργασίες μόνος σου. Κάτι που σε δένει περισσότερο με το όχημα σου. Ακόμα και αν προτιμάς να επισκεφθείς κάποιο κατάστημα για επαγγελματική φροντίδα, τα ανταλλακτικά είναι φθηνά, οπότε και σε αυτή την περίπτωση το τελικό κόστος είναι μειωμένο. 

5) Νιώθεις πιο υγιής

Με την ελευθερία που σου προσφέρει η μοτοσυκλέτα, μπορείς να εκτιμήσεις καλύτερα τα πράγματα. Συνδέεσαι καλύτερα με τη φύση και με το περιβάλλον γύρω σου. Ο εγκέφαλος βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας και εσύ νιώθεις αυτοπεποίθηση και ευτυχία. Και η αλήθεια είναι ότι μια βελτιωμένη ψυχική υγεία, οδηγεί σε βελτιωμένη σωματική κατάσταση. Από την άλλη, κατά τη διάρκεια της οδήγησης ο αναβάτης εξασκείται καίγοντας θερμίδες, κάτι που συντελεί σε καλύτερη φυσική κατάσταση.