Εντυπωσίασε με τις προηγούμενες εμφανίσεις του και θα αγωνιστεί ξανά στη Βαλένθια.

Ο Kalio με ΚΤΜ στη Βαλένθια

Η KTM θα δώσει την ευκαιρία στον Mika Kalio να αγωνιστεί, για τέταρτη φορά φέτος, στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στη Βαλένθια.

KTM: 390 DUKE 2024 Αποκτήστε το στο δίκτυο ΚΤΜ

Ο 34χρονος Φινλανδός είναι ο δοκιμαστής της ΚΤΜ και έχει εντυπωσιάσει τις τρεις φορές που αγωνίστηκε φέτος. Στο Sachsenring πήρε την 16η θέση, ενώ στο Red Bull Ring σημείωσε το καλύτερο φετινό αποτέλεσμα για την ΚΤΜ τερματίζοντας 10ος. Στην Aragon κατάφερε να πάρει την 11η θέση, παρά το γεγονός ότι δοκίμαζε εξαρτήματα που θα χρησιμοποιηθούν στη μοτοσυκλέτα την επόμενη χρονιά. Σύμφωνα με δηλώσεις του, δεν περίμενε ότι θα έχει άλλες ευκαιρίες φέτος, αλλά η ΚΤΜ ανακοίνωσε χθες, ότι θα αγωνιστεί και στον τελευταίο αγώνα στη Βαλένθια.

Η απόφαση της ομάδας ασκεί ακόμα μεγαλύτερη πίεση στον Bradley Smith, ο οποίος συνεχίζει τις απογοητευτικές επιδόσεις, αφού στην Aragon δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από τη 19η θέση. Έτσι, έχει συγκεντρώσει μόλις τρεις βαθμούς περισσότερους από τον Kalio, παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται κανονικά από την αρχή του πρωταθλήματος. Μια ακόμα έκτακτη συμμετοχή στον τελευταίο αγώνα, θα είναι και αυτή του Michele Pirro, ο οποίος θα αγωνιστεί για λογαριασμό της Ducati, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό αναβατών στους 25.