To Nito N4

To Nito N4

Nito N4: ένα ευχάριστο αστικό concept

Ένα νέο μοντέλο σε supermotard στυλ, που υπόσχεται ηλεκτρική μετακίνηση με νότες διασκέδασης, αν και βρίσκεται ακόμα σε concept μορφή. Πως σας φαίνεται;

Η Nito είναι μια εταιρεία ηλεκτρικών δικύκλων που κατασκευάζει, προς το παρόν, μοντέλα αστικού προσανατολισμού με έμφαση στις «μικρές» κατηγορίες, ωστόσο με το N4 δείχνει ότι κοιτάζει και προς μεγαλύτερες κατηγορίες και ευρύτερο κοινό. Η μοτοσυκλέτα που βλέπετε εδώ είναι η N4, μία ηλεκτροκίνητη «supermotard» που παρουσιάστηκε και ως Concept, στην έκθεση EICMA του 2019.
 
Μιλάμε αναμφίβολα για μια πολύ μοντέρνα σε εμφάνιση μοτοσυκλέτα, που μάλιστα χρησιμοποιεί και αντισυμβατικό σύστημα εμπρός ανάρτησης, με διπλό ψαλίδι και κεντρικά τοποθετημένο αμορτισέρ. Στο πίσω μέρος, το ψαλίδι είναι μονόμπρατσο αφήνοντας σε κοινή θέα, την δεξιά πλευρά του τροχού, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται ενσωματωμένος στο κέντρο του τροχού. Σε θέμα επιδόσεων, η Nito ανακοινώνει  15 ίππους για το N4, ένα νούμερο που μπορεί να μην εντυπωσιάζει, αλλά ανοίγει την πόρτα σε πολλούς νέους αναβάτες, που κατέχουν δίπλωμα Α1 –τουλάχιστον, με βάση τα σημερινά δεδομένα διπλωμάτων.
 
Η μπαταρία του N4 βρίσκεται προφανώς, στο κεντρικό του τμήμα, ενώ η Nito κάνει λόγο για 150 χιλιόμετρα αυτονομίας και μια τελική ταχύτητα που θα αγγίζει τα 150 χιλιόμετρα την ώρα, με το βάρος να ανέρχεται στα 171 κιλά. Εντύπωση προκαλεί το εμπρός σύστημα φρένων, με δύο μεγάλους δίσκους και ακτινικές δαγκάνες Brembo, στα πρότυπα supersport μοτοσυκλετών!
 
Με μία επίσκεψη στο Site της Nito, βλέπει κανείς ότι η εταιρεία έθεσε 50 μοντέλα της N4 σε προπώληση, ενώ είχε ανακοινώσει την είσοδο του Ν4 σε πλήρη παραγωγή για τις αρχές του 2020. Φυσικά, με όλη αυτή την κατάσταση ελέω κορωνοϊού, είναι πολύ πιθανόν τα πλάνα αυτά να πήγαν πίσω. Περιμένουμε και περισσότερα.