O Marc Marquez

Marc Marquez: Γενέθλια για το «φαινόμενο» του MotoGP

Ο μοναδικός Marc Marquez που έχει σαρώσει (σχεδόν) τα πάντα στο πέρασμα του στα MotoGP, γίνεται 28 ετών – Δείτε την κίνηση υποστήριξης σε μια τοπική επιχείρηση, που έκανε o Ισπανός.

Ακριβώς μια μέρα μετά τα γενέθλια του «Γιατρού» Valentino Rossi, είναι η σειρά του Marc Marquez να γιορτάσει την έλευση του σε αυτόν τον κόσμο. Ο Marquez γίνεται λοιπόν 28 ετών, έχοντας μέχρι τώρα πετύχει θεαματικά πράγματα και μια σχεδόν μονοκρατορία στο MotoGP, καθώς έχει πάρει τους 6 από τους 8 διαθέσιμους τίτλους στην μεγάλη κατηγορία, από το 2013 μέχρι το 2020.
 
Ο Marquez, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε πολύ από τον τραυματισμό του στο δεξί του χέρι και έχασε την σεζόν του 2020, προέβη σε μια πράξη αλληλεγγύης προς μια επιχείρηση κοσμημάτων, που είχε στο παρελθόν διατελέσει και χορηγός του. Συγκεκριμένα, μιλάμε για την εταιρεία κοσμημάτων Seyart, η οποία εδρεύει στην πατρίδα του Marc, την Cervera και βρίσκεται σε πολύ δυσμενή θέση λόγω των συνεπειών της πανδημίας. Αν δεν καταφέρει να πουλήσει 2.500 προϊόντα, η εταιρεία θα κλείσει χωρίς μάλιστα να μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους της.
 
Ο Marc Marquez είχε υπάρξει χορηγούμενος από την Seyart, το μακρινό 2006, κάτι που η εταιρεία θυμήθηκε και θύμισε με ανάλογο post της στο Twitter. Ο Marc Marquez κοινοποίησε την δημοσίευση της Seyart, κάνοντας μια έκκληση για την υποστήριξη της και έγραψε: «Οι φίλοι μου στην Seyart  με βοήθησαν όταν ήμουν παιδί και είχα όνειρο να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής. Τώρα χρειάζονται αυτοί την βοήθεια μας. Μπείτε στην ιστοσελίδα τους, έχουν κορυφαία κοσμήματα και είδη δώρων για να κάνετε τους φίλους σας χαρούμενους».
 
Σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης, μετά το post του Marc Marquez, πλήθος κόσμου συνέρευσε να υποστηρίξει την εταιρεία, σε βαθμό που η ιστοσελίδα της έπεσε για ένα διάστημα! Ευχόμαστε τα καλύτερα για την Seyart αλλά και για τον ίδιο τον Marquez, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει φέτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και να διεκδικήσει τον τίτλο του 2021…