H Kawasaki ZX-25R 2020

Kawasaki ZX-25R: Ιδού τα «επίσημα» άλογα του

Αποκαλύφθηκαν μετά από πολύ καιρό, και επισήμως τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Kawasaki ZX-25R. Ξυπνά και πάλι η δόξα των τετρακύλινδρων sportbikes των 250 κυβικών;

KAWASAKI: Δείτε όλα νέα μοντέλα του 2024 στο νέο ελληνικό website!

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, η Kawasaki αποκάλυψε πριν λίγες ώρες τα τεχνικά χαρακτηριστικά της πολυαναμενόμενης ZX-25R, της τετρακύλινδρης 250άρας sportbike που συζητήθηκε όσο λίγες το τελευταίο 8μηνο και…βάλε. Με το hype να βρίσκεται στα ύψη, η μοτοσυκλέτα δημιούργησε προσδοκίες υψηλού επιπέδου. Τι λένε όμως οι… αριθμοί;
 
Ας αρχίσουμε από το βασικότερο μέγεθος, την ιπποδύναμη: H Kawasaki δηλώνει ότι η ZX-25R αποδίδει 50 ίππους, με την χρήση του RAM air, ενώ όπως ανέφερε η Akrapovic προ ολίγων ημερών, η ισχύς στον τροχό άγγιξε τους 41 ίππους. Ο κινητήρας των 4 κυλίνδρων αναμένεται να περιστρέφεται μέχρι τις 17.000 στροφές, διόλου ευκαταφρόνητο νούμερο αλλά χαμηλότερο από τις διαστημικές 20.000 σ.α.λ. που παρόμοιες μοτοσυκλέτες έφταναν, την δεκαετία του 90.
 
Στο ρεπορτάζ, αναφέρεται και το βάρος της μοτοσυκλέτας, το οποίο όπως περιμέναμε (και οποιοδσήποτε γνωρίζει τι εστί τετρακύλινδρος), δεν είναι χαμηλό: Η ZX-25R ζυγίζει 180 κιλά την έκδοση χωρίς το ABS, ενώ προσθέτοντας το, το βάρος φτάνει τα 182 κιλά.
 
Προς το παρόν, το μοντέλο δεν έχει επιβεβαιωθεί για κυκλοφορία στην Ευρώπη, την Αμερική και άλλες σημαντικές αγορές, παρά μόνο αποκλειστικά σε συγκεκριμέμες χώρες της Ασίας. Δεν θα μας έκανε εντύπωση όμως, η μοτοσυκλέτα να ερχόταν και σε «limited edition» και στις αγορές που την ζητούν λυσσασμένα από πέρσι… Ίδωμεν!