Δύο από τα σχέδια της Kawasaki για την μπαταρία της υβριδικής της μοτοσυκλέτας.

Δύο από τα σχέδια της Kawasaki για την μπαταρία της υβριδικής της μοτοσυκλέτας.

Kawasaki: Προχωρά η ανάπτυξη του υβριδικού

Κι άλλες πατέντες που αφορούν την υβριδική μοτοσυκλέτα της Kawasaki, εμφανίστηκαν στα διεθνή μέσα. Δείτε περισσότερα…

KAWASAKI: Δείτε όλα νέα μοντέλα του 2024 στο νέο ελληνικό website!

Η Kawasaki έχει δηλώσει και επίσημα πλέον, τα σχέδια της για την παρουσίαση μιας υβριδικής μοτοσυκλέτας, που θα συνδυάζει κινητήρα βενζίνης με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία. Σε τελευταία νέα, η εταιρεία έχει ήδη ετοιμάσει, όπως όλα δείχνουν, την μπαταρία που θα εξοπλίσει την υβριδική της προσπάθεια, καθώς αλιεύτηκαν εικόνες από την ανάλογη πατέντα.
 
Τα σχέδια δημοσίευσε το βρετανικό μέσο Visordown και αυητό που κάνει αμέσως εντύπωση, είναι το επίπεδο λεπτομέρειας των σχεδίων. Αυτό φυσικά μας λέει ότι το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η κατασκευή είναι πολύ προχωρημένο, πιθανότατα δε και έτοιμο για είσοδο στην παραγωγή. Φαίνεται από τα σχέδια, η χαρακτηριστική διάταξη της μπαταρίας: Μιλάμε για πολλαπλά στοιχεία λιθίου, συνδεδεμένα κατάλληλα για την επίτευξη της απαραίτητης τάσης και χωρητικότητας.
 
Στην κατασκευή διακρίνονται μάλιστα και τα ηλεκτρονικά τμήματα ελέγχου της μπαταρίας: Η ECU της μπαταρίας φέρει τον αριθμό 51, ένα ευμεγέθες ρελέ φέρει τον αριθμό 52, ο αριθμός 54 δείχνει τον αισθητήρα έντασης ρεύματος, ενώ οι πόλοι της μπαταρίας σημαδεύονται με τους αριθμούς 64 και 65.
 
Όλα δείχνουν ότι η Kawasaki βρίσκεται σε ένα προχωρημένο σημείο ανάπτυξης της υβριδικής τεχνολογίας της και είμαστε σχεδόν βέβαιοι, ότι εντός του 2021 θα την δούμε να παίρνει σάρκα και οστά. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα…

(Φωτό: Visordown)