Kawasaki: Και αυτή στο «παιχνίδι» των ραντάρ

Σχέδια που αποκαλύπτονται φανερώνουν, ότι και η Kawasaki ετοιμάζει κάποιο σύστημα ασφαλείας με χρήση ραντάρ. Δείτε περισσότερα.

KAWASAKI: Δείτε όλα νέα μοντέλα του 2024 στο νέο ελληνικό website!

Γνωρίζαμε ήδη, ότι η Ducati και η KTM, έχουν δημιουργήσει συστήματα ραντάρ για χρήση με μοτοσυκλέτες, παρόμοια με αυτά των αυτοκινήτων: Δηλαδή, ως προσθήκη ασφαλείας που θα ανιχνεύει και θα αναγνωρίζει, οχήματα και κομμάτια του περιβάλλοντος της μοτοσυκλέτας και θα επεμβαίνει ανάλογα στα συστήματά της. Φαίνεται ότι και η Kawasaki θέλει να παίξει τον δικό της ρόλο, όπως μας δείχνουν τεχνικά σχέδια.

Συγκεκριμένα, η Kawasaki φέρεται να παρουσίασε προς κατοχύρωση, σχέδια στα οποία απεικονιζεται η χρήση ραντάρ, εμπρός και πίσω, σε μοτοσυκλέτα. Προσέξτε τα μικρά τμήματα κύκλου, που εμφανίζονται στην μάσκα της μοτοσυκλέτας, αλλά και στην περιοχή του πίσω φανού, που πιθανόν συνδέονται με «απεικόνιση» της δέσμης ακτινοβολίας των ραντάρ.

Περισσότερες πληροφορίες δεν γνωστοποιήθηκαν. Η χρήση και η λειτουργία τέτοιων συστημάτων, ωστόσο, δεν είναι άγνωστη. Έχοντας παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των ηλεκτρονικών του αυτοκινήτου, τα δύο ραντάρ θα μετρούν την απόσταση της μοτοσυκλέτας, από οχήματα εμπρός και πίσω της. Σε συνεργασία με τον υπολογιστή, το σύστημα θα μπορεί να προειδοποιήσει τον αναβάτη σε περίπτωση κινδύνου ή επικείμενου ατυχήματος, ενεργποιώντας ακόμη και τα φρένα αν υπάρχει ανάγκη, μέσα από την μονάδα του ABS.

Πρόκειται για κάτι εντελώς νέο για την Kawasaki σε αυτή τη φάση, καθώς οι Ducati και KTM έχουν ήδη δοκιμάσει τα δικά τους συστήματα. Περιμένουμε να μάθουμε και περισσότερα.