Kawasaki: Ένα βήμα πιο κοντά στην ηλεκτροκίνηση

Το Endeavour, το ηλεκτρικό project της Kawasaki μάλλον βρίσκεται πιο κοντά στην υλοποίηση, σύμφωνα με πατέντες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

KAWASAKI: Δείτε όλα νέα μοντέλα του 2024 στο νέο ελληνικό website!

Το project Kawasaki Endeavour μας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν και νέα σχέδια από πατέντες δείχνουν ότι η Ιαπωνική εταιρεία συνεχίζει να εργάζεται πάνω σε αυτό. Πιο συγκεκριμένα, τα σχέδια δείχνουν τα σημαντικότερα στοιχεία της μοτοσυκλέτας δηλαδή το πλαίσιο, τον ηλεκτροκινητήρα, τη μπαταρία και τη μετάδοση, ενώ το μόνο που λείπει είναι τα πλαστικά και το φαίρινγκ της μοτοσυκλέτας.

Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ο τρόπος που το μοντέλο θα φτάνει στον τελικό καταναλωτή. Μάλλον στην αντιπροσωπεία θα έρχεται χωρίς μπαταρία και μονάδα ελέγχου και θα συναρμολογείται εκεί σύμφωνα με την παραγγελία του πελάτη. Από το διάγραμμα της καλωδίωσης φαίνεται ότι η μονάδα ελέγχου περιλαμβάνει επιταχυνσιόμετρο και αισθητήρες θερμοκρασίας. Αυτοί θα ελέγχουν την σωστή λειτουργία της μοτοσυκλέτας όταν αυτή βρίσκεται σε κίνηση, ενώ δεν αποκλείεται να τσεκάρουν και την μπαταρία κατά τη μεταφορά της στην αντιπροσωπεία και να ενημερώνουν τον έμπορο για τυχόν ζημιές κατά τη μεταφορά.

Γιατί όμως η μπαταρία να ταξιδεύει ξεχωριστά από τη μοτοσυκλέτα; Ένας λόγος μπορεί να είναι οι περίπλοκοι νόμοι σχετικά με τη μεταφορά υψηλής τάσης εξαρτημάτων. Ακόμα μπορεί να σημαίνει ότι σε άλλο εργοστάσιο θα κατασκευάζεται το πλαίσιο και τα υπόλοιπα κομμάτια της μοτοσυκλέτας και σε άλλο η μπαταρία. Βέβαια, δεν ξέρουμε ακόμα αν όλα αυτά θα γίνουν με τον τρόπο που τα παρουσιάζουν τα σχέδια, αλλά φαίνεται ότι η Kawasaki έχει επενδύσει πολύ χρόνο και χρήμα σε αυτό το project και αναμένουμε τη συνέχεια.