Θα δούμε νέα μοντέλα από την KTM, με δικύλινδρο σε σειρά αλλά μικρότερο στα κυβικά μοτέρ;

KTM: Έρχονται 5 νέα μοντέλα «490»;

Οι φήμες επιμένουν ότι η KTM ετοιμάζει μια ολόκληρη γκάμα νέων μοντέλων, με κυβισμό γύρω από τα 500 κυβικά. Τι θα γίνει; Δείτε περισσότερα…

KTM: 390 DUKE 2024 Αποκτήστε το στο δίκτυο ΚΤΜ

Τις τελευταίες ημέρες, κυκλοφόρησαν έντονα στον ξένο τύπο, φήμες για μια νέα γκάμα μοντέλων από την KTM. Ινδοί και Βρετανοί δημοσιογράφοι που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, μιλούν για μια νέα σειρά ονόματι «490», φυσικά με τον αυξημένο κυβισμό που αφήνει η ονομασία να εννοηθεί.
Η νέα σειρά αυτή θα περιλαμβάνει 5 μοντέλα, τα οποία θα δούμε στο εγγύς μέλλον: 490 Duke, RC 490, 490 Adventure, 490 Supermoto και 490 Enduro. Μίλαμε δηλαδή για «φουλ επίθεση» σε όλες τις κατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιείται η ΚΤΜ στις παγκόσμιες αγορές.

Οι Ινδοί δημοσιογράφοι είναι μάλιστα «καλά πληροφορημένοι» και για τις τεχνικές λεπτομέρειες των μοντέλων. Λένε ότι μιλάμε βεβαίως για νέο κινητήρα στα 490 κυβικά, με δύο κυλίνδρους σε σειρά και ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις. Για τον λόγο αυτό, το πλαίσιο στις νέες μοτοσυκλέτες θα είναι ελαφρώς διαφορετικό, για να φιλοξενήσει τον νέο κινητήρα. Το νέο πλαίσιο αναμένεται να είναι προσαρμοσμένο βέβαια στις ανάγκες καθενός από τα 5 μοντέλα της γκάμας, οπότε πρέπει να μας έρθουν και περισσότερες πληροφορίες.

Κατά τα άλλα, η ανάρτηση θα είναι παρόμοια για όλα τα μοντέλα, με ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και ένα monoshock πίσω, όπως επίσης και τα φρένα που θα φέρουν ABS δύο καναλιών και δίσκους ολούθε. Η ισχύς του νέου δικύλινδρου κινητήρα λέγεται ότι θα κινηθεί στην περιοχή των 55-60 ίππων, κάτι που θα βγάλει τα 490 εκτός του διπλώματος Α2, ωστόσο θα τα κάνει να απευθύνονται και σε διαφορετικό κοινό, που θα θέλει κάτι παραπάνω από τα 390.

Οι Ινδοί λένε ότι τα μοντέλα ίσως κάνουν εμφάνιση, σε στάδιο πρωτότυπου  ή concept, στην φετινή EICMA, προκειμένου να «σφυγμομετρήσουν» αντιδράσεις. Μέχρι εκείνη την στιγμή, περιμένουμε με αγωνία.