Με αύξηση κυβισμού στα 330 κ.εκ, ο υγρόψυκτος μονοκύλινδρος αποδίδει πλέον 29,2 ίππους, ενώ έχει κατασκευαστεί με την τεχνολογία ESP+ (Enhanced Smart Power) για μειωμένες τριβές και χαμηλότερη κατανάλ

Με αύξηση κυβισμού στα 330 κ.εκ, ο υγρόψυκτος μονοκύλινδρος αποδίδει πλέον 29,2 ίππους, ενώ έχει κατασκευαστεί με την τεχνολογία ESP+ (Enhanced Smart Power) για μειωμένες τριβές και χαμηλότερη κατανάλωση.

    Κινητήρας

    Σημαντικότερη αλλαγή φυσικά, αποτελεί η υιοθέτηση ενός νέου κινητήρα ESP+ (Enhanced Smart Power) ο οποίος πετυχαίνει υψηλή απόδοση και χαμηλούς ρύπους μέσω τεχνολογιών για μείωση τριβών.Με αύξηση κυβισμού στα 330 κ.εκ, ο υγρόψυκτος μονοκύλινδρος αποδίδει πλέον 29,2 ίππους και  3,2 kg-m ροπής, στις 7.500 και 5.250 στροφές αντίστοιχα καιείναι σημαντικά ισχυρότερος, ειδικά από τις 3.500 στροφές και μετά, ενώ συμμορφώνεται και με τους κανονισμούς Euro 5.Οι αλλαγές είναι πολλές στο εσωτερικό του μοτέρ: Η διάμετρος και διαδρομή των εμβόλων αυξήθηκε στα 77 και 70,7 χιλιοστά αντίστοιχα και η συμπίεση ορίστηκε στα 10.5:1.Η διάμετρος του σώματος ψεκασμού αυξήθηκε στα 36 χιλιοστά (από 34) και οι βαλβίδες εισαγωγής είναι πλέον διαμέτρου 28 χιλιοστών (από 27) για αυξημένη απόδοση. Οι αυλοί εισαγωγής και εξαγωγής είναι ανασχεδιασμένοι για βελτιωμένη ροή, όπως επίσης και ο σιγαστήρας της εξάτμισης. Νέο είναι το μπεκ ψεκασμού λαδιού στο έμβολο για βελτιωμένη καύση, ενώ ο στροφαλοφόρος είναι κατά 10% ελαφρύτερος. Ένας αντικραδασρμικός άξονα ελαχιστοποιεί τις δονήσεις στο εσωτερικό του μοτέρ.Ο αυτόματος φυγοκεντρικός συμπλέκτης συνεργάζεται με κιβώτιο V-Matic, ρυθμισμένο για γρήγορη απόκριση στις χαμηλές ταχύτητες και έξυπνες επιταχύνσεις, καθώς και ιμάντα τελικής μετάδοσης. Το Forza 350 εξοπλίζεται με σύστημα Honda Selectable Torque Control (HSTC), το οποίο ελέγχει τη ροπή κατά την απώλεια πρόσφυσης, ενώ μπορεί και να απενεργοποιηθεί.Η παρέμβαση του γίνεται με ήπιο τρόπο χωρίς απότομα κοψίματα και προσφέρει εξτρά προστασία σε ολισθηρές συνθήκες. Στο θέμα κατανάλωσης το Forza 350 αποδεικνύεται οικονομικό με τη μέση τιμή να βρίσκεται στα 4,5 λίτρα καυσίμου για κάθε 100 χιλιόμετρα και τις αντίστοιχες τιμές αυτονομίας να ξεπερνάνε τα 250 χιλιόμετρα με ένα γεμάτο ρεζερβουάρ. Αύξησε την ισχύ του Honda Forza 350 με φίλτρο DNA, το πρώτο ελληνικό προϊόν που χρησιμοποιήθηκε σε μαζική παραγωγή μοτοσυκλέτας. 

    Kοινοποίησε το »
    Σχολιάσε το στο facebook »

     

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    Kοινοποίησε το »
    Σχολιάσε το στο facebook »

    HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!