Give i.lektra: Το νέο, ελληνικό ηλεκτρικό scooter

Ένα νέο επιχειρηματικό σχέδιο από 4 ελληνικά μυαλά, που φιλοδοξούν να προσφέρουν στην ηλεκτρική κινητικότητα στην χώρα μας και παρουσίασαν το πρώτο, ηλεκτροκίνητο scooter τους, με αυτονομία που εντυπωσιάζει. Δείτε περισσότερα.

H παγκόσμια πραγματικότητα μετακίνησης στις πόλεις αλλάζει και η ηλεκτροκίνηση επεκτείνεται, με τα scooters στην πρώτη γραμμή. Όσο τα μοντέλα που είναι διαθέσιμα στην αγορά αυξάνονται, η ελληνική εταιρεία Give παρουσιάζει το δικό της μοντέλο, με όνομα «i.lektra».
 
Η εταιρεία ξεκίνησε την δράση της το 2016, με ιδρυτικά μέλη τους Ηλία Νασιόπουλο, Λευτέρη Κόζα, Αστέρη Αποστολίδη και Σεβαστιανό Μαΐλη και ξεκίνησε αμέσως την δουλειά στο πρώτο ηλεκτροκίνητο scooter της. Ο σχεδιασμός ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από έναν χρόνο πραγματοποιώντας μάλιστα και μια αρχική δαπάνη 500.000 ευρώ, την οποία εξασφάλισε η Ελίν Verd, θυγατρική εταιρεία του ομίλου Ελινόιλ. Στόχος της εταιρείας είναι η εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου το i.lektra να είναι διαθέσιμο στην αγορά μέσα στο 2021.
 
Το ίδιο το μοντέλο, διαθέτει 3 αποσπώμενες μπαταρίες που ανέπτυξε η ίδια η Give και μπορούν να προσφέρουν μέχρι 180 χιλιόμετρα αυτονομίας (60 χλμ. η μία). Το scooter μπορεί να αναπτύξει μέχρι 85 χλμ/ώρα, ενώ τα πρώτα 80 χλμ/ώρα έρχονται σε 3 δευτερόλεπτα. Το i.lektra λειτουργεί σε συνδυασμό με το smartphone του αναβάτη του, μέσα από το οποίο γίνεται η ενεργοποίηση και η ρύθμιση του, αλλά και η διαχείριση πληροφοριών για το ίδιο το scooter μέσω σύνδεσης στο Internet και σε cloud πληροφοριών. Το μοντέλο θα μπορεί να οδηγηθεί από κατόχους διπλώματος A1, ενώ η τιμή του θα κυμαίνεται στα 3.000 ευρώ.
 
Η Give βρίσκεται στην διαδικασία απόκτησης της ευρωπαϊκής πιστοποίησης για την πώληση του i.lektra, ενώ αναζητά χώρο περίπου 1.700 τ.μ. για την ανέγερση μονάδας παραγωγής και συναρμολόγησης του. Εμείς θα ευχηθούμε ολόψυχα, καλή επιτυχία στα ελληνικά μυαλά πίσω από το project, με την ελπίδα ότι οι στόχοι τους θα πραγματοποιηθούν!


(Πηγή: Η Καθημερινή)

  • Nik

    Αυτός που θα σκεφτεί τρόπο να νοικιάζουν τις μπαταρίες βενζινάδικα, να βγάζεις την άδεια, να κουμπώνεις μια γεμάτη και να φεύγεις θα μαζέψει όλο το χαρτί.

      14
  • Dimitris

    Αφήστε της ευχές και κοιτάξτε να προβάλλεται συνεχώς την ελληνική επιχειρηματικότητα .

      12
  • Mourdekas Panagiotis

    Μακάρι να πάει καλά.Να κοιτάξουν όμως μόνο για εξαγωγές γιατί εδώ για να πάρουν εγκισεις θα τους βγάλουν το λάδι Παράδειγμα το αεροπλάνο drone που για να κάνει δοκιμές αναγκάστηκε να πάρει άδεια από την ΥΠΑ Ιταλίας Άλλο πετυχημένο παράδειγμα η εταιρεία που φτιάχνει ρεπλικες Porsche στην Βόρεια Ελλάδα και τις εξάγει στην Ελβετία

      9
  • τασος

    μπραβο τους, παντα τετοια..με καλη διαφημιση κι 1 καλο δικτυο καταστηματων μπορουν να πανε πολυ καλα

      6
  • BBB

    Καλή επιτυχία να έχουν. Ελπίζω να έχουν κρατική υποστήριξη χωρίς τα κλασικά Ελληνικά αντικίνητρα.

      11
  • Τοκατλής Φίλιππος

    Στο μέλλον κι άλλες τέτοιες πρωτιές. Θέλουμε την Ελληνική επιχειρηματικότητα να σπάσει τα κινεζικά δεδομένα. Μπορούμε να το κάνουμε αρκεί να μη μας σαμποτάρουν ξένα συμφέροντα!

      7