Επιδότηση βενζίνης: Έκπτωση 30 ευρώ το τρίμηνο για τις μοτοσυκλέτες

Επιδότηση βενζίνης: Έκπτωση 30 ευρώ το τρίμηνο για τις μοτοσυκλέτες

Επιδότηση βενζίνης: Έκπτωση 30 ευρώ το τρίμηνο για τις μοτοσυκλέτες

Μετά από πολλά σενάρια και φήμες, επιβεβαιώθηκε τελικά η επιδότηση για καύσιμα, που θα ισχύσει για τους επόμενους 3 μήνες.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης, η επιδότηση θα αφορά πρόσωπα και ελεύθερους επαγγελματίες, που έχουν εισόδημα έως 30.000 ευρώ ετησίως και αποτελεί μέρος των παρεμβάσεων που έχουν ανακοινωθεί ήδη, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Αναλυτικά τι θα ισχύσει για την επιδότηση καυσίμων

Κατά τον μήνα Απρίλιο, χορηγείται κάρτα καυσίμων, με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
  • Δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένων ελευθέρων επαγγελματιών), φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ.
  • Η επιδότηση θα δοθεί με τη μορφή ηλεκτρονικής κάρτας (στα πρότυπα του freedom pass) η οποία μπορεί να χρησιμοποιείται στα πρατήρια βενζίνης, ενώ για όσους δεν έχουν δυνατότητα χρήσης smartphone, το ποσό θα κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής τους.
  • Για να δοθεί η ενίσχυση, το φυσικό πρόσωπο θα δηλώνει σε σχετική πλατφόρμα στο gov.gr, το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση και επί του οποίου πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακρoχρόνιας μίσθωσης.
  • Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα. Απαραίτητη προϋπόθεση το όχημα να είναι σε κυκλοφορία και να είναι ασφαλισμένο.
  • Η επιδότηση (για αυτοκίνητο) αφορά 60 λίτρα καυσίμου μηνιαίως και ισούται με 22 λεπτά το λίτρο. Συνεπώς η επιδότηση για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε 40 ευρώ.
  • Ειδικά για τους πολίτες που έχουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή η επιδότηση για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε 50 ευρώ (επιδότηση 28 λεπτά το λίτρο).
  • Για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών η επιδότηση ανέρχεται σε 30 ευρώ σε ηπειρωτική και 35 ευρώ σε νησιωτική περιοχή.
 

Ένα «δεκάρικο» δώρο για τις μοτοσυκλέτες

Αξίζει να σημειωθεί, ότι (για μια ακόμη φορά) η κυβέρνηση δεν ανέλυσε επιμερώς, το πώς ακριβώς υπολόγισε την επιδότηση ύψους 30 ή 35 ευρώ, για τις μοτοσυκλέτες. Έτσι, κατά συνέπεια, η επιδότηση βενζίνης για εμάς, ανέρχεται στο μέγιστο, στα 10 ευρώ ανά μήνα (ή 11,67 ανά μήνα, αν μένετε σε νησί). Θα μπορούσε κάποιος… κακόβουλος να ισχυριστεί, ότι ουσιαστικά μιλάμε για ένα «χαρτζιλίκι» και για καμία πραγματική βοήθεια προς τους χρήστες οχημάτων, αλλά δεν θα τοποθετηθούμε: Πείτε μας εσείς, την γνώμη σας στα σχόλια…