BMW: Κατοχυρώθηκε το F850RS;

Ένα μοντέλο την ύπαρξη του οποίου είχε… αρνηθεί η BMW, εμφανίστηκε σε σχέδια που έχουν κατατεθεί για κατοχύρωση! Τι λέτε να συμβαίνει;

Δεν πάνε ούτε δύο μήνες από τότε που η «κατά λάθος» εμφάνιση του ονόματος F850RS εμφανίστηκε σε επίσημο κατάλογο μοντέλων της BMW (δείτε τα αντίστοιχα μας θέματα εδώ και εδώ). Τότε η BMW είχε εμφατικά αρνηθεί την ύπαρξη ενός νέου τέτοιου μοντέλου, όμως κάποια σχέδια που έκαναν εμφάνιση στο διαδίκτυο φαίνεται τώρα να διαψεύδουν την ίδια…

Δείτε τις εικόνες. Πρόκειται ξεκάθαρα για ένα μεσαίο street/adventure μοντέλο, που φέρει τον νέο κινητήρα των 850 κ.εκ. –ο ίδιος που χρησιμοποιείται στα F750 και F850GS. Το μοντέλο θυμίζει μάλιστα, και το 9cento concept με την έννοια της σχεδιαστική ταυτότητας, ενώ φαίνεται ότι θα μοιράζεται και αρκετά εμφανισιακά στοιχεία, με το μεγαλύτερο S1000XR.

Τα σχέδια αυτά, προέρχονται από το γραφείο πατεντών και ευρεσιτεχνιών της Βραζιλίας, στο οποίο η BMW τα κατέθεσε για κατοχύρωση. Όπως καταλαβαίνετε, η ύπαρξη αυτών των σχεδίων δίνει μια άλλη διάσταση στα σενάρια περί του νέου F850RS –ή F850XR, όπως άλλες πηγές αναφέρουν! Είναι πιθανόν η BMW να «κρύφτηκε» πίσω από μια  δικαιολογία, όταν η εμφάνιση του ονόματος του F850RS στο διαδίκτυο προκάλεσε φρενίτιδα; Όπως και να έχει, η ύπαρξη σχεδίων είναι μια πανίσχυρη ένδειξη για το νέο μοντέλο.

Το F850RS ή XR, ανάλογα, θα μπορούσε να είναι και μια πολύ ενδιαφέρουσα μοτοσυκλέτα για την χώρα μας, ανταγωνιστής μοντέλων όπως το Kawasaki Versys 650, το Honda NC750 ή το Yamaha Tracer 700… Μένει μόνο να δούμε ποια είναι η αλήθεια.