Απαραίτητα αξεσουάρ για scooter, αν προέρχεσαι από αυτοκίνητο

Απαραίτητα αξεσουάρ για scooter, αν προέρχεσαι από αυτοκίνητο

- Κεντρική βαλίτσα για να μπορείς να μεταφέρεις πολλά πράγματα
- Θερμικές χούφτες και κουβέρτα για να προστατεύεσαι από το κρύο
- Ψηλότερη ζελατίνα, για να μην σε χτυπάει ο αέρας και η βροχή
- Βάση κινητού για να μπορείς να χρησιμοποιείς το κινητό σου για πλοήγηση

Κεντρική βαλίτσα για να μπορείς να μεταφέρεις πολλά πράγματα

Ως οδηγός αυτοκινήτου θα έχεις σίγουρα συνηθίσει σε κάποιες ανέσεις που θα σου λείψουν όταν περάσεις σε scooter 125 κυβικών. Όμως, υπάρχουν διάφορα αξεσουάρ που θα κάνουν τη συμβίωσή σου μαζί του πιο εύκολη. Τα scooter διαθέτουν πρακτικά ντουλαπάκια στην ποδιά, για να έχεις άμεση πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα που θα χωρέσει το κράνος σου ή άλλα πράγματα όταν σταθμεύσεις και μπορεί φυσικά να χρησιμεύσει και στη μεταφορά αντικειμένων. Αν θέλεις να αυξήσεις τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο, η πιο δημοφιλής λύση είναι η κεντρική βαλίτσα. Στην αγορά θα βρεις πάρα πολλές επιλογές διαφορετικής σχεδίασης και χωρητικότητας που θα καλύψουν τις ανάγκες σου.

Θερμικές χούφτες και κουβέρτα για να προστατεύεσαι από το κρύο

Όταν τον χειμώνα έχεις συνηθίσει να οδηγείς με αναμμένο το καλοριφέρ του αυτοκινήτου, είναι λογικό να αναζητήσεις λίγο περισσότερη ζεστασιά όταν περάσεις στο scooter. Ένα από τα πιο δημοφιλή αξεσουάρ που συχνά θα συναντήσεις είναι οι θερμικές χούφτες. Προσαρμόζονται στο τιμόνι εύκολα χωρίς εργαλεία και παρέχουν προστασία από τον αέρα, το κρύο και τη βροχή διατηρώντας τα χέρια σου ζεστά. Επίσης, σου επιτρέπουν να φοράς πιο λεπτά γάντια και να έχεις έτσι καλύτερη αίσθηση από κουμπιά και χειριστήρια και μεγαλύτερη ευελιξία κινήσεων. Αντίστοιχα για τα πόδια υπάρχουν οι λεγόμενες «κουβέρτες» που προσαρμόζονται στην ποδιά του scooter και κρατούν τα πόδια σου προστατευμένα από το κρύο και τη βροχή. Είναι ειδικά σχεδιασμένες ώστε να μην ανεμίζουν στις υψηλές ταχύτητες και φυσικά δεν εμποδίζουν τις κινήσεις στο σταμάτα – ξεκίνα που χρειάζεται να πατήσεις στο έδαφος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ψηλότερη ζελατίνα, για να μην σε χτυπάει ο αέρας και η βροχή

Ακόμα μια δημοφιλής «αναβάθμιση» είναι η τοποθέτηση ανεμοθώρακα ή η αντικατάσταση της εργοστασιακής ζελατίνας με μια μεγαλύτερων διαστάσεων. Το αποτέλεσμα είναι η καλύτερη κάλυψη από τον αέρα και η μείωση του αεροδυναμικού θορύβου στις υψηλές ταχύτητες. Πολλές εταιρείες εξειδικεύονται στην κατασκευή τέτοιων αξεσουάρ και τα προϊόντα τους είναι ειδικά σχεδιασμένα για τα μοντέλα που προορίζονται και τοποθετούνται στις εργοστασιακές βάσεις χωρίς πατέντες και μετατροπές, ενώ υπάρχουν όχι μόνο διάφανες, αλλά και φιμέ επιλογές. Καλό θα ήταν να δεις τη ζελατίνα τοποθετημένη πριν επιλέξεις καθώς, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να σταματά στο ύψος των ματιών «κόβοντας» το οπτικό σου πεδίο.

Βάση κινητού για να μπορείς να χρησιμοποιείς το κινητό σου για πλοήγηση

Μια βάση κινητού είναι απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε μοτοσυκλετιστή καθώς σου επιτρέπει να στηρίξεις το κινητό σου τηλέφωνο με ασφάλεια και να χρησιμοποιείς το GPS για πλοήγηση. Επίσης, αν χρησιμοποιείς κάποιο σύστημα ενδοεπικοινωνίας ή το scooter υποστηρίζει σύνδεση με κινητό, μπορείς να διαχειρίζεσαι εύκολα κλήσεις και μουσική. Τα περισσότερα scooter διαθέτουν θύρα USB για φόρτιση συσκευών εν κινήσει, οπότε δεν θα ξεμείνεις από ρεύμα.