Zapp i300: Επαναστατικό ηλεκτρικό scooter στα σκαριά

Μια νέα εταιρεία από την Αγγλία υπόσχεται να φέρει νέο νόημα και αέρα στην αστική ηλεκτροκίνηση, εν όψει EICMA. Τι ετοιμάζει;

Με τα ηλεκτροκίνητα scooters να αυξάνονται και να πληθύνονται, η βρετανική εταιρεία Zapp δηλώνει… ευθαρσώς, ότι έχει να παρουσιάσει ένα μοντέλο που θα ταράξει τα νερά. Ήδη μάλιστα ξεκίνησαν τα teaser, τα οποία είναι ιδιαίτερα… σκοτεινά και δεν αποκαλύπτουν τίποτα άλλο από μορφές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν οι Βρετανοί, το νέο scooter θα φέρει μια άνευ προηγουμένου τεχνολογία στο πλαίσιο: Θα είναι από αλουμίνιο και πιθανότατα στην μορφή «εξωσκελετού», δηλαδή δεν θα κρύβεται εντελώς κάτω από τα πλαστικά όπως στα περισσότερα scooters, αλλά θα βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Στην καρδιά του μοντέλου –που θα ονομάζεται i300, θα βρίσκεται ένας κινητήρας μόνιμου μαγνήτη υψηλών επιδόσεων και μικρού βάρους, με τις επιδόσεις που προσφέρει να αντιστοιχούν σε αυτές των συμβατικών scooters 300 κυβικών –εξ ου, και η ονομασία του μοντέλου. Η Zapp δηλώνει επίσης, ότι «το πρόβλημα της αυτονομίας στα ηλεκτροκίνητα είναι πλέον παρελθόν», προετοιμάζοντας μας για ένα νέο σύστημα τροφοδοσίας και επαναφόρτισης με ηλεκτρισμό. Από όσα είναι γνωστά ως τώρα, μάλλον μιλάμε για μια μπαταρία που μπορεί να αφαιρείται και να επαναφορτίζεται στο σπίτι, χωρίς την χρήση ειδικού εξοπλισμού.

Η επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου αναμένεται λίγο αργότερα και περίπου στην περίοδο της EICMA, ενώ θα γίνει διαθέσιμο το 2019.