Το Yamaha MT-10SP: Υποψήφιο για την κορυφαία διάκριση της χρονιάς

Yamaha MT-10SP: Υποψήφια για Best Moto 2018

Η κορυφαία naked της Yamaha, βασισμένη σε τεχνολογία superbike και εξοπλισμένη με την τελευταία τεχνολογία αναρτήσεων και ηλεκτρονικών, διεκδικεί την ψήφο σας ως Best Moto 2018.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Με την πρώτη του εμφάνιση το 2015, το Yamaha MT-10 έγινε η ναυαρχίδα της «σκοτεινής πλευράς» της Yamaha και εντυπωσίασε τους αναβάτες. Βασισμένο στο πλαίσιο και τον κινητήρα του R1, το MT-10 ήταν ένα hypernaked με κορυφαίες επιδόσεις, που χαρίζει άκρατη οδηγική απόλαυση στον αναβάτη του.
Με στόχο να πλησιάζει ακόμα περισσότερο τον χαρακτήρα του R1M, η Yamaha παρουσίασε το MT-10 SP. Ουσιαστικά ένα πολύ βελτιωμένο MT-10, η νέα μοτοσυκλέτα έφερε χαρακτηριστικά που ανεβάζουν τον πήχη της οδηγικής συμπεριφοράς  ψηλότερα.

Η μεγαλύτερη αλλαγή έχει να κάνει με την χρήση αναρτήσεων ERS, από την Ohlins, στα πρότυπα της R1M. Οι αναρτήσεις αυτές είναι ηλεκτρονικές και ημιενεργητικές, μεταβάλλοντας διαρκώς τις ρυθμίσεις τους κατά την διάρκεια της οδήγησης με σκοπό την βέλτιστη συμπεριφορά, σε όλες τις δυνατές συνθήκες.

Ακόμα, το MT-10SP αναβαθμίστηκε στα όργανα αποκτώντας μια οθόνη τεχνολογίας TFT, για πιο ευκρινή απεικόνιση περισσότερων πληροφοριών. Η MT-10SP είναι διαθέσιμη στην απόχρωση Silver Blu Carbon, η οποία είναι εμπνευσμένη από την R1M.

Ο crossplane κινητήρας των 999 κυβικών του MT-10 SP παράγει 160 ίππους και 11,3 kgm ροπής και ζυγίζει 210 κιλά. Για τον έλεγχο του κινητήρα, είναι διαθέσιμες 3 χαρτογραφήσεις κινητήρα αλλά και traction control σε 3 επίπεδα παρεμβατικότητας.