O Scott Redding εν δράσει, στο Magny-Cours.

WSBK, Magny-Cours: Ο Redding «έκοψε» τον Rea

Την ασύλληπτη φόρα του Jonathan Rea για τον 6ο του σερί τίτλο, έκοψε επιτυχώς στην Γαλλία ο Scott Redding, κρατώντας ζωντανό το πρωτάθλημα! Δείτε τι έγινε στην Γαλλία…

Στο πρωτάθλημα των World Superbikes, ο Jonathan Rea δείχνει έτοιμος να σηκώσει την 6η σερί κούπα του, όμως ο Scott Redding δεν το βάζει κάτω. Σε ένα βροχερό αγωνιστικό τριήμερο, οι δυο αναβάτες πήραν νίκες, με τον Redding να «απαγορεύει» στον Rea να απολαύσει την κατάκτηση του 6ου πρωταθλήματος του από τώρα!
 
1ος αγώνας – Σάββατο
Στον πρώτο αγώνα του διημέρου, υπό αδιάκοπη βροχή, o Jonathan Rea ξεκινούσε από την τρίτη θέση, με τους Eugene Laverty και Tom Sykes  να ξεκινούν από την pole και την 2η θέση αντίστοιχα κάνοντας το 1-2 για την BMW. Ωστόσο, μόλις στον πρώτο γύρο και οι δύο S1000RR θα έβγαιναν από τον αγώνα, καθώς μια επαφή του Sykes με τον Gerloff οδήγησε τον πρώτο σε πτώση, ο οποίος παρέσυρε και τον Laverty! Κάπως έτσι, ο Jonathan Rea «κέρδισε» την 1η θέση, την οποία στη συνέχεια υπερασπίστηκε ενώ πίσω του οι αντίπαλοι διεκδικούσαν μια προσπέραση. Ο Garrett Gerloff ήταν ο πρώτος που προσπάθησε στον τρίτο γύρο, ωστόσο όχι απλώς δεν μπόρεσε αλλά έχασε και μια θέση από τον Loris Baz. Με τους Rea, Baz και Gerloff να κάνουν την διαφορά, ο τελευταίος θα σημείωνε πτώση στον 7ο γύρο. Ο Baz έμεινε επιτυχώς στην 2η θέση για όλο τον υπόλοιπο αγώνα μέχρι και τον τερματισμό, ενώ το podium συμπλήρωσε ο Alex Lowes.
 
Superpole και 2ος αγώνας – Κυριακή
Στον superpole αγώνα της Κυριακής, ο Jonathan Rea σημείωσε την 99η νίκη της καριέρας του, διευρύνοντας περισσότερο την διαφορά του από τον Scott Redding στην βαθμολογία. Ο Rea κέρδισε με ευκολία, χωρίς να απειληθεί κατά την διάρκεια του σύντομου superpole αγώνα, ενώ πίσω του τερμάτισε ο ομόσταυλός του Alex Lowes. Στην Τρίτη θέση, τερμάτισε ο Michael van der Mark, με τον Scott Redding να παίρνει την 4η θέση.
Στον κυρίως αγώνα, ωστόσο, ο Redding «φρέναρε» τον Rea εμποδίζοντας τον να φύγει πρωταθλητής από την Γαλλία. Με τον Rea να ξεκινά από την Pole Position, ο Jonathan Rea δεν τον άφησε στιγμή σε ησυχία, κυνηγώντας τον και τελικά προσπερνώντας τον στον 6ο γύρο. Από εκεί και έπειτα, ο Redding διεύρυνε την διαφορά του με τον Rea, με τις συνθήκες στην πίστα να καλυτερεύουν. Ο Rea προσπάθησε, αλλά τελικά υποχώρησε στην πίεση των Loris Baz και Chaz Davies, τερματίζοντας 4ος. Η μάχη για τον τίτλο μεταφέρεται, λοιπόν, στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στην Πορτογαλία, που θα γίνει το τριήμερο 16-18 Οκτωβρίου…
 
1ος αγώνας        
1 Jonathan Rea GBR Kawasaki Racing Team 21 Laps
2 Loris Baz FRA Ten Kate Racing 3.342
3 Alex Lowes GBR Kawasaki Racing Team 9.707
4 Chaz Davies GBR Aruba.it Racing Ducati 14.045
5 Scott Redding GBR Aruba.it Racing Ducati 16.427
Superpole αγώνας        
1 Jonathan Rea GBR Kawasaki Racing Team 10 Laps
2 Alex Lowes GBR Kawasaki Racing Team 2.387
3 Michael van der Mark NED Pata Yamaha WorldSBK 3.206
4 Scott Redding GBR Aruba.it Racing Ducati 3.348
5 Chaz Davies GBR Aruba.it Racing Ducati 7.042
2ος αγώνας        
1 Scott Redding GBR Aruba.it Racing Ducati 21 Laps
2 Loris Baz FRA Ten Kate Racing 2.551
3 Chaz Davies GBR Aruba.it Racing Ducati 3.648
4 Jonathan Rea GBR Kawasaki Racing Team 4.261
5 Michael van der Mark NED Pata Yamaha WorldSBK 7.409