Voxan: Αυτή είναι η μοτοσυκλέτα του ρεκόρ

Παρουσιάστηκε η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Voxan, με την οποία η εταιρεία φιλοδοξεί να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας, με ηλεκτροκίνητο δίκυκλο. Δείτε περισσότερα.

Πέρσι, η γαλλική εταιρεία Voxan είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να δημιουργήσει μια μοτοσυκλέτα, αποκλειστικά και μόνο με στόχο να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στην ευθεία, για ηλεκτρική μοτοσυκλέτα. Μάλιστα, είχε ανακοινώσει και  την συνεργασία του Max Biaggi για την συγκεκριμένη προσπάθεια, ωστόσο αντιμετώπισε αρκετούς σκοπέλους με αποκορύφωμα, την πανδημία του κορωνοϊού. Λόγω αυτής, η προγραμματισμένη προσπάθεια πραγματοποίησης του ρεκόρ για αυτό το μήνα, ακυρώθηκε, όμως η Voxan δεν το έχει βάλει κάτω.
 
Η μοτοσυκλέτα που βλέπετε εδώ, είναι η επίσημη «συμμετοχή» της Voxan που θα προσπαθήσει για το ρεκόρ. Ο ηλεκτροκινητήρας που φέρει αγγίζει αισίως τους… 367 ίππους, αφού η μοτοσυκλέτα θα πρέπει να αγγίξει τουλάχιστον τα 330 χλμ/ώρα, προκειμένου να σπάσει το ρεκόρ ηλεκτροκίνητης μοτοσυκλέτας, στην κατηγορία Ι.Α.1.Β.ΩΙΙ +300 kg .

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ωστόσο, ότι υπάρχει και ένα ακόμα ρεκόρ,  το «απόλυτο» ρεκόρ ταχύτητας για ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα που ανέρχεται στα 400 χλμ/ώρα και είναι μάλιστα πιστοποιημένο και από την FIM. Δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί, αν η Voxan θα επιχειρήσει να σπάσει και αυτό το ρεκόρ, ωστόσο μπορούμε να εκτιμήσουμε με ασφάλεια ότι η μοτοσυκλέτα θα πρέπει σίγουρα να ξεπερνά τα 330 χλμ/ώρα, για να γραφτεί στα φύλλα ρεκόρ…
 
Με βάση τα νέα δεδομένα, η προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ θα γίνει τον Ιούλιο του 2021, με τον Max Biaggi στο τιμόνι της μοτοσυκλέτας. Περιμένουμε και περισσότερα…