O Johann Zarco

Τιμωρία στον Johann Zarco για το συμβάν Αυστρίας

Τελικά τιμωρήθηκε, σύμφωνα με απόφαση της FIM, ο Joann Zarco για το τρομερό συμβάν του αγώνα της 16ης Αυγούστου, στην Αυστρία με τον Franco Morbidelli. Δείτε ποια είναι η ποινή που δέχθηκε.

Μετά από πολλαπλές συζητήσεις, δριμύτατο «κατηγορώ» από πολλές κατευθύνσεις και μια συνάντηση με τους αγωνοδίκες πριν λίγες ώρες, ο Johann Zarco τελικά θα υποστεί ποινή για το μεγάλο ατύχημα του GP Αυστρίας, την Κυριακή που μας πέρασε. Ο Γάλλος αναβάτης θα αναγκαστεί να εκκινήσει τον αγώνα από τα pits.
 
Να θυμίσουμε εδώ ότι το συμβάν έγινε στον 9ο γύρο του αγώνα, καθώς στην στροφή 3, ο Johann Zarco και ο Franco Morbidelli ενεπλάκησαν σε πολύ σοβαρό ατύχημα με ταχύτητες που ξεπερνούσαν τα 300 χλμ/ώρα, με αποτέλεσμα οι μοτοσυκλέτες τους να περάσουν «ξυστά» από τους Rossi και Vinales και ο αγώνας να διακοπεί με κόκκινη σημαία.
 
Η απόφαση ελήφθη από την επιτροπή αγωνοδικών που αποτελείται από τους Freddie Spencer, Bill Cumbow και Ralph Bohnhorst, οι οποίοι αποφάσισαν ότι οι αποδείξεις για την τιμωρία του Zarco ήταν αρκετές, εξετάζοντας τόσο δεδομένα τηλεμετρίας όσο και βίντεο του συμβάντος.