Το Poimo Concept

Το Poimo Concept

Θα οδηγούσατε ποτέ...φουσκωτή μοτοσυκλέτα;

Φοιτητές του πανεπιστημίου του Τόκιο πιστεύουν ότι η μετακίνηση μπορεί να είναι «φορητή» και «φουσκωτή»! Εσείς τι λέτε; Δείτε αυτό το concept…

Βρισκόμαστε σε μία φάση, όπου κατασκευαστές, φοιτητές και ανεξάρτητοι σχεδιαστές  αναζητούν τρόπους να κάνουν την αστική κινητικότητα, ευκολότερη και καθαρή. Η δημιουργία που βλέπετε εδώ, προέρχεται από φοιτητές του πανεπιστημίου του Τόκιο, οι οποίοι παρουσιάζουν μια… διαφορετική ιδέα, για το προσωπικό όχημα: Το POIMO Concept.
 
Η λέξη POIMO ενσωματώνει τα αρχικά των λέξεων: Portable and Inflatable Mobility, δηλαδή «φορητή και φουσκωτή κινητικότητα», στα Ελληνικά. Το όχημα είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να μπορεί να ξεφουσκώνει και να γίνεται εύκολα φορητό όταν δεν χρησιμοποιείται, ενώ γίνεται άκαμπτο μόλις με 10 psi πίεσης αέρα.
 
Η μόνη «πλήρως άκαμπτη» κατασκευή στο όχημα, είναι το σύστημα κίνησης του, που αποτελείται από μια μπαταρία, έναν ηλεκτροκινητήρα και το ανάλογο σύστημα ελέγχου. Τεχνικά στοιχεία δεν αποκαλύφθηκαν ακόμα, αφού το όχημα έχει μορφή concept και μέσου τεχνολογικής επίδειξης.
 
Η δημιουργία «φουσκωτών» οχημάτων ή τμημάτων οχημάτων είναι κάτι που δεν είναι απαραίτητα νέο, αφού η ίδια η NASA έχει χρησιμοποιήσει την τεχνολογία στον διεθνή διαστημικό σταθμό –τα λεγόμενα BEAM ή επεκτεινόμενες προσθήκες δραστηριότητας Bigelow. Μάλιστα, οι φοιτητές έχουν δημιουργήσει και τα πρώτα κομμάτια του Poimo, που έχουν χρησιμοποιηθεί για παρουσίαση της τεχνολογίας, ωστόσο αξίζει να σημειώσουμε ότι έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε. Και αυτό γιατί, πριν από όλα, πρέπει να ωριμάσει η ηλεκτροκίνηση η ίδια. Πως σας φαίνεται εσάς, σαν ιδέα;